torsdag, juli 02, 2015

Kva las du no?


Dette er bare den første av flere sommerbokrapporter her i bloggen - så hvis dere ikke har kommet i gang ennå, ikke fortvil! Det blir flere anledninger. Sommer er høysesong hva lesing angår for mange av oss. Jeg er godt i gang, og akkurat nå leser jeg "Liker de Brahms?" for andre gang - jeg tror det er ti år siden jeg leste den, og nå er det på tide med repetisjon. (Selvfølgelig også fordi jeg er i Paris, hvor jeg alltid pleier å lese Francoise Sagan!)  Dessuten leser jeg Sylvia Beach sin bok om Shakespeare&co, en av mine yndlingsbokhandler på denne jord, hvor jeg også denne gangen har hamstra bøker.

Få høre hva dere leser akkurat nå! Rapporter gjerne om leseplaner videre utover sommeren også, om dere har noen! 

Jeg har ikke spikra noen konkret plan, men jeg tror nok det blir noe Johan Borgen og muligens en Sigurd Hoel eller to, tradisjonen tro. Jeg har dessuten en hel del jeg har spart til sommeren. (Må bare ta en vandring langs hyllene for å forsøke å huske hvilke det var, hehe.) 

Deres tur!23 kommentarer:

Jonas Lie sa...

Jeg har fader meg begynt på Harry Hole!
Jeg tror jeg er den eneste jeg kjenner som ikke har lest en eneste Jo Nesbø-roman, men nå skal det bli andre boller. Og so far, så good.
Én fjerdedel av Flaggermusmannen er lest, og nå er det ENDELIG sol og godt vær i Trøndelag, så denne dagen skal tilbringes på verandaen.
(Og det er iskrem i fryseren!)

Line sa...

Jeg holder på med andre gangs lesing av Michael Phillips " Rose thriology"( med fire bøker)er kommet til nr 2.Handlingen i bok 1 foregikk før og under 2. verdenskrig. I bøkene videre er mesteparten av handlingen lagt til det kommunistiske øst Europa. På noen måter er det enkelte ting som er felles med den andre boka jeg leser. Her på skolebiblioteket har jeg nemlig små lesepauser innimellom sommersjauinga. Valget falt på Ally Condies bok Matched/ Cassias valg. Den skulle settes tilbake på hylla egentlig og dit kommer den også når jeg har lest ferdig. Dystopisk ungdomsbok i en totalitær fremtidsstat der samfunnets ledere vet best så mulighetetn til egne valg er tatt fra folk flest til deres eget beste. Jeg har også flere bøker på sommerlista, men det kan jeg spare til senere leserrapporter. Fortsatt god bok-sommer

Julia sa...

Meget lite å rapportere om sålangt, og kjenner jeg meg rett, blir det neppe mer. Men jeg har lest Kirsebærhagen og halve Måken, begge av Tsjekhov, og bind 1 av Skrue McDucks liv, Don Rosa altså. Ting som står på listen er: Main Street, Sinclair Lewis, die Blechtrommel av Grass, noe lettlest av John Green, Selfish Gene. Kanskje jeg bare plukker fram Grimms eventyr nå i sommervarmen, eller leser Harry Potter for nte gang, vi får se.

Anonym sa...

Akkurat ferdig med Stillitsen av Donna Tart (jeg likte den, selv siste halvdel som mange klager på, men det var jo litt av en jobb bare å holde den i leseposisjon - stor og tung bok!). Har begynt på Ti tusen skygger av Bjørn Godøy (om spedalskhet i Norge), den virker interessant for meg som er interessert i medisinsk historie og historie generelt. Deretter venter Elena Ferrantes Mi briljante venninne. Eller Den tomme stolen av J.K.Rowling. <3 bøker! *rødme*

Dahlia sa...

Jeg koser meg med Torgny Lindgren: Erindringer. Han er noe for seg selv og en av mine store favoritter, så jeg lurer på om jeg skal lese om igjen Humlehonning og Hakkepølsa også i sommer.

namnam sa...

Jeg leser første del av Stephen Frys selvbiografi, Moab is My Washpot. Liker den veldig godt så langt. Han er meget veltalende og morsom, også skriftlig. Ellers skal jeg også til Paris i sommer og har A Moveable Feast liggende på vent for å bli med dit. Skal også som alltid om sommeren lese Vi på Saltkråkan. Elsker den!

Heidi sa...

Jeg koser meg med norsk krim nå; Marekors, fjerde bok ut om Harry Hole av Jo Nesbø. Det er koselesning.

Etterpå skal jeg lese sakprosa om hunder, den har jeg lånt av en venn. Den er på svensk, ikke så lang heldigvis for det blir min første bok å lese på svensk. Går sikkert kjempe bra. Boka handler om fra valp til voksen hund, jeg har hatt hunder i livet mitt alltid, så jeg burde virkelig ha lest den her type bok for lenge siden ... Hunden som bor hos meg er f. eks 5 år. MEN bedre sent enn aldri!

Også skal jeg superkose og lese tegneserien Alvefolket. Vet ikke hvor mye mer jeg rekker i sommer. Håper å lese to romaner fra åttitallet av Lars Saabye også... Men hundebok først!

Anonym sa...

Jeg leser og anbefaler Jon Michelets serie "En sjøens helt". Bøkene har mye interessant fakta om geografi, andre verdenskrig m.m., men er samtidig underholdende og lettlest.

Henrikka sa...

Jonas Lie, du er ikke alene! Jeg har aldri lest en roman av Jo Nesbø. Mulig jeg kommer til å gjøre det, men krim er ofte ikke førstevalget mitt.
Jeg har et prosjekt gående om å lese bøkene i The Myth Series fra forlaget Canongate. Akkurat nå leser jeg Foreldreløse i Eldorado av Milton Hatoum, en liten roman som er skrevet med utgangspunkt i myten om El Dorado. Kommer liksom ikke helt inn i den... Men skal lese ferdig! De bøkene jeg har lest hittil i samme serie har jeg slukt med hud og hår. I tillegg leser jeg Language Play av David Crystal. Det handler om hvordan vi leker med språk og ord - vitser, kryssord, rim og regler, stemmebruk og parodier, m.m. og at denne språklekingen, i følge Crystal, kan være en lur måte å lære språk på. Fornøyelig lesing!

Amatørfotografen sa...

SatelittMennesker av Hans Olav Lahlum leser jeg. Og Jonas Lie jeg har heller aldri lest Nesbø. Fenger ikke i det hele tatt.

Elida Stangeland sa...

Akkurat no leser eg Kazuo Ishiguros nyaste roman "The Buried Giant". Blir eg ferdig i ein fei, blir det Tolstoys "War and Peace".

Ingerid sa...

Europa av Geert Mak her. Med Elena Ferrante, Mi briljante venninne, på vent. Jeg gleder meg!

fivrelden sa...

Nå skal jeg begynne på Svøm med dem som drukner av Lars Mytting. Handlet den i mai, men har ikke kommet til den før nå :)

Frøken Desibel sa...

Jeg leser for tiden "Out of Africa" av Karen Blixen, noe som skulle vært gjort da jeg bodde i København sånn at jeg kunne besøke Rungsted etter å ha lest boka. Sånn gikk det ikke, 3 måneder går jo så altfor fort, så besøket får vente til senere. I mellomtiden kan jeg jo lese ut boka...

k sa...

Hei! Jeg leser The secret history av Donna Tartt, for fjerde gang, men første gang på engelsk. Fantastisk! Også leser jeg Paul Austers Report from the interiør, noe helt annet men helt vidunderlig bok som anbefales alle.. god lesesommer alle sammen! 😄

Anonym sa...

Har til nå i sommer vært gjennom Våpenhandleren av Hugh Laurie samt Other Voices, Other Rooms av T. Capote, Geriljareporteren (utrolig bra vinkling på de mer moderne krigene (80-årene til 00-årene), og er på full fart videre inn i Fattige Folk (Dostojevskij) og den noe lettere Den gamle mannen og havet av Hemingway. Ellers på lista står noen politiske bøker, litt Sartre og en krigsbok jeg til stadighet småleser i men aldri får ferdig. Har ambisjoner om litt Ken Follett etter å ha fått anbefaling om dét. God sommer! :)

Maren sa...

Jeg har nettopp begynt på Dager i stillhetens historie av Merethe Lindstrøm. Håper på en god lesesommer!

Oda sa...

Eg les Oda! av Ketil Bjørnstad. Ei bok eg fekk av foreldra mine for nokre år sidan. Eg er jo oppkalla etter Oda Krogh (fekk ei bok med maleira hennar i dåpsgåve), så sjølv om eg av og til syns Ketil Bjørnstad skriv litt klissete, så har eg alltid kjent ei slags samhørigheit med denne Oda-skikkelsen (og alltid sunge Sommernatt ved fjorden sjølvsagt). Frå Danmark har eg med "I morgen var jeg alltid en løve" av Arnhild Lauveng og "Descartes`Error" av Antonio Damasio som eg planlegg å lese i sommar. I tillegg har eg så lyst til å lese den der "Farvel til Eddy Bellegueule".

Kirsti sa...

Etter å ha humra meg gjennom Tyl (Folgerø/Tokvam) er det Mi briljante venninnes tur. Bare etpar sider lest og jeg gleder meg til fortsettelsen. Må ta det langsomt siden tiltaksløysa i Tyl ikke er å finne i Mi briljante venninne. Ikke foreløpig. Litt brå overgang men overkommelig.

Ønsker alle god sommerlesning!

Marit E sa...

Leste på få dager Carl Frode Tillers Innsirkling 1. Innsirkling 2 skal leses på ferga Bodø - Moskenes og så videre i midnattssola i Lofoten. Gleder meg!

Bliss sa...

Hørte Berlinerpoplene-trilogien av Anne B. Radge på lydbok for snart ti år siden og opplevelsen og ordene har sittet i meg siden. For et år siden fant jeg alle tre bøkene (antakelig ulest) på et loppemarked og tok de med meg hjem. Begynte å lese den første i juleferien, men da ble det noen tårer av andre årsaker og lesing er så sterkt knyttet til følelser at jeg måtte legge den fra meg helt til nå. Nå er jeg halvveis i første bok og gleder meg til mer lesing i sommer. Får se hva mer jeg tar fatt på når ferien begynner, biblioteket her er stengt, så kanskje jeg skal gå på jakt i venners bokhyller og spørre etter tips?

Anonym sa...

Jeg har nettopp lest "Denne brennende verden" av Siri Hustvedt. Jeg syntes den var litt vanskelig å komme inn, men jeg ble veldig nysgjerrig på hva dette kunne bli, og bare måtte lese videre. Jeg "bøyer meg i hatten" for forfatteren Siri Hustvedt!
I det siste har jeg også lest "Erindringer" og "Norrlandsk akvavit" av Torgny Lindgren. Dessverre er sistnevnte utsolgt fra forlaget og blir ikke trykket opp igjen - men finnes som e-bok. Siste besøk på biblioteket resulterte i "Et godt år" av Peter Mayle, "Rosenlund neste" av Emma Hamberg og "Hulemannen" av Jørn Lier Horst. Alle beregnet på lesning i humlesurr og sol, men det har hittil vært lite av det i Trøndelag i sommer.

Anonym sa...

Tredje bind i Ken Folletts store trilogi om 1900-tallet. Hadde aldri trodd jeg skulle lese noe av ham, men selv om språket er litt platt av og til er han utrolig flink til å få fram meningsløsheten og grusomhetene i de to verdenskrigene, Stasi-regimet, vietnamkrigen etc. Jeg har lært mye! Tjukke bøker som passer fint som vente-på-fødsel og amme-litteratur. Ellers holder jeg også på med Skogsmatrosen til Jon Michelet.

Populære innlegg