torsdag, august 06, 2015

Augustkveld


Her en kveld plasket regnet ned, det virkelig fosset ned og pisket mot rutene. Det er så koselig å være inne, trygg og varm og tørr, og høre på regnet utenfor! Særlig når man legger seg. Det finnes knapt noe mer meditativt og søvndyssende enn lyden av regnet. Vi krøp opp i sofaen med hver vår tekopp, en haug med kjeks og en episode av Midsomer Murders. Engelsk landsbygd-krim med Bergerac i hovedrollen (for meg vil han alltid være Bergerac), det er virkelig sommerlig! Jeg er så glad i mine nye Rörstrand-tekopper og tekanna fra Wedgwood, som jeg kjøpte for bursdagspengene jeg fikk av svigers + svigerbestemor. Fatet som kjeksene ligger på er fra bruktbutikk, det er Vinranka fra Gefle. Lysestaken er fra Holmegaard, den fikk jeg i julegave av ei venninne for mange år siden. Duken er heklet av en av våre bestemødre, vasen er et gammelt saltkar, og blomstene er valmuer, kaprifoler og stjerneskjerm. Rådyret som såvidt stikker hodet opp bak tekanna, fikk jeg av en brukthandler hjemme der jeg kommer fra - siden det mangla et øre. Og bordet ga vi femti kroner for på loppis på Slemdal for tretten år siden. Så da vet dere det!

4 kommentarer:

Maja sa...

Stemningsfullt :) Nydelig servise, tekanna også.

Maja sa...

P.s. jeg lurer på hva slags kjeks det er jeg!

Ova sa...

Jeg sitter og ser på Bergerac nå jeg. Det er fast inventar her i heimen :) Så koselig det var dekket på hos dere. Riktig hjemmekoselig var det :)

Glamourbibliotekaren sa...

Maja: Takk, ja, veldig glad i både serviset og kanna! Og det er singoalla-kjeks fra Sverige - den ene er med jordbær og rabarbra, den andre med pære!

Ova: Takk for det! Vi har det koselig her, det synes jeg også :)

Populære innlegg