søndag, august 16, 2015

I vår selfie-besatte verden


Her er et sitat jeg har sett flere steder på nettet, jeg vet ikke opprinnelsen til det (det henvises stort sett til Pinterest og det er jo slett ingen kilde) - men jeg synes det passer fint i våre dager, med alle selfies og profilbilder og innøvde smil fra flatterende vinkler, ikke minst blant en del unge hvor antall likes betyr mer enn noe annet (og fravær av likes er proporsjonalt med en stadig synkende selvtillit). Sier egentlig et stillbilde eller posing foran speilet hvordan vi faktisk ser ut? Vi ser jo ikke oss selv i naturlig tilstand. Kanskje med unntak av når vi blir filmet uten at vi vet det. Noen av oss blunker alltid på bilder, noen gjemmer seg bak en kopp, andre tør ikke smile fordi de tror de har rare tenner. Mange misliker å bli tatt bilde av. Tenk over dette: 


It doesn’t make sense to call ourselves ugly, because we don’t really see ourselves. We don’t watch ourselves sleeping in bed, curled up and silent with chests rising and falling with our own rhythm. We don’t see ourselves reading a book, eyes fluttering and glowing. You don’t see yourself looking at someone with love and care inside your heart. There’s no mirror in your way when you’re laughing and smiling and happiness is leaking out of you. You would know exactly how bright and beautiful you are if you saw yourself in the moments where you are truly yourself.


Nettopp.

8 kommentarer:

Rada Sekretær sa...

AMEN!!

Kjersti Nerum sa...

Kolossalt enig!
Vel formulert!

Pipehatt sa...

Ååååhhhhh, ja! Så totalt enig, og jeg er så DØRGENDE lei selfies at jeg blir helt matt av dem!
Folk som ser såkalt perfekte ut på selfies har kun oppnådd én ting; å se såkalt perfekt ut på selfies.
Og det gjenspeiler svært sjelden hvordan de ser ut i virkeligheten!
Jeg begriper ikke hvorfor slike intetsigende bilder på facebook får en milliard hjerter og automatisk blir med i en overrøsende ros-konkurranse av diverse venninner og kvinnelige bekjentskaper, det virker så falskt! Og pinlig!
Søta! (hjerte) Sykt pen! (hjerte) Fina (Hjerte) Bella! (hjerte-hjerte) Smeeelt ... (Hjerte) Herregud, så sykt vakker (Hjerte) osv osv osv - å se kvinner mellom 30 og 45 oppføre seg som usikre og smiskende tenåringer i kommentarfeltene er flaut!
Og dét på månedens ørtende nye profilbilde, som også denne gang er en intetsigende selfie hvor fotografen har full kontroll.

For å gjenta meg selv, jeg er DØRGENDE lei selfies!

KoseligKoselig sa...

så fint skrevet...

og takk for at du delte denne :)

Trude sa...

For et nydelig sitat!

Maria sa...

Så fint og sant! Jeg ser hvordan mine døtre preges av denne selfie og profilbildekulturen og det er smertefullt. De er jo så pene jenter men de vet det ikke selv. Jeg skal lese dette sitatet for dem, selv om de sikkert synes det er en teit mamma-ting.. Det er hardt å være ung!

Glamourbibliotekaren sa...

Rada sekretær :)

Kjersti Nerum: Jeg takker på vegne av den ukjente opphavspersonen!

Pipehatt: Takk for ditt engasjement! :) Jeg er egentlig veldig glad for å ha vært tenåring uten å få bilder og utseende vurdert i all offentlighet på den måten. Det må være knallhardt for mange av de unge i dag.

KoseligKoselig: Syntes den måtte deles!

Trude: Ja, det er fint!

Maria: Les det for dem, gang på gang!

Ingunn sa...

Takk for at du delte. Dette er verdt å tenke over!

Populære innlegg