onsdag, august 05, 2015

Ønskeinnlegg: Noen av våre bokhyller


Vår nyeste bokhylle! Vi har hatt den stappfull av bøker i stabler i mange år, men den har bare hatt tre hylleplater. Med andre ord - rasfare. Det fiksa vi i forrige uke, og nå er det god plass til mange av de uleste bøkene mine. Jeg kjøper mye bøker når vi er på reise, og bare i år har vi vært på fire storbyturer - Budapest, Barcelona, New York og Paris - og det har dermed blitt en ganske stor tilvekst i mitt hjemmebibliotek. Jeg trenger hylleplass!

JJeg har et slags system - de leste skjønnlitterære bøkene står nede i biblioteket i underetasjen (hvor vi også har alt av faglitteratur, lyrikk, barnebøker, reisebøker osv) - og de er systematisert alfabetisk på forfatter. De uleste bøkene har jeg hatt her i stua i første etasje, liggende i stabler her og der, i en overfylt hylle osv. Men etterhvert som man leser de uleste og skal flytte dem ned til avdelingen for leste bøker, blir det jo fullt der også. Ergo: Siste del av alfabetet (fra og med Sagan) er herved flyttet opp, til den nye hylla ved pianoet. De tre øverste hylleplatene rommer dette, blant annet hele Vonnegut-samlingen. I de to neste hyllene er det uleste bøker, og i de to nederste er jeg ikke helt sikker på hva det er. Litt herfra og litt derfra. Det er nok tid for en voldsom ryddejobb i alle hyller i løpet av høsten, ser jeg. Noe kan nok gå til loppemarked også. Denne "boka" er fremdeles med! Vonnegut!Her er en av hyllene etter tante Borghild, den er også i stua, og dette er også uleste bøker. Det var denne som ble så stappfull at jeg måtte begynne å stable på skjenken ved siden av, og som førte til at vi fant ut at vi måtte fikse hylla ved pianoet. 
Enda en Borghild-hylle, dette er starten av alfabetet. Midten av alfabetet er lenger til høyre, men jeg tror det får holde med bilder nå. 


I tillegg har vi Borghild-hyller på soverommet og kontoret, en annen liten bokhylle på gjesterommet (så gjestene har noe å lese), og biblioteket nede er altså fullt av Ivar-hyller på alle vegger bortsett fra én. Jeg vet hva jeg har å gjøre i høst. Rydde i hyller. 

9 kommentarer:

G sa...

Wow! Så fint - sånn vil jeg også ha, får meg til å tenke på uttrykket "et hjem uten bøker er bare et hus". Selv har jeg halvfylt et vitrineskap og vinduskarmen på stua (...) med noen av bøkene mine. Ble inspirert til bokhyllelaging nå!

Ine sa...

Dere har det så FINT!! Det ser så utrolig lunt og koselig ut der, får vi se flere bilder fra hjemmet deres?

Anonym sa...

Ro for sjelen :-)

Katrine sa...

Du burde starte bibliotek, he he. Jeg får i allefall lyst til å plukke med meg poser derfra!

Signe M sa...

Deilig å se en bokhylle hvor bøkene ikke er fargekoordinerte.. sjeldent syn i blogglandia :-) *dukker*

Glamourbibliotekaren sa...

G: Bokhyller er fine greier!

Ine: Tusen takk! Se på Interiør-kategorien, så finner du flere bilder. Blant annet en rundtur i to deler!

Anonym: Fint å høre!

Katrine: Ja kanskje det, hehe.

Signe M: Rent estetisk synes jeg ikke fargekoordinerte hyller er noe særlig, det gir for meg ingen mening, og bibliotekarisk er det jo katastrofalt, hehe. Når det er sagt - mine "uleste" hyller har jo ikke noe system overhodet, så sånn sett er de nok ikke bedre enn fargekoordinering.. Men penere, etter min smak :)

Ingrid sa...

Kjempefine hyller. Har lenge vært på jakt etter de du kaller Borghild-hyller. De er stort sett ganske dyre i bruktbutikkene nå dessverre.

Stine Arkeologine sa...

Leve med bøker! <3 Jeg har alle slags systemer på en gang - tema, forfatter, tidsperiode, fag, lyrikk, bøker jeg elsker høyest (noe som sikkert er dumt for hvis det skjer en ulykke akkurat i den hylla stryker alle med på en gang) osv. Framstår sikkert som det rene kaos for alle andre enn meg selv, men jeg finner ingen perfekt, konsekvent løsning. Synes det ser veldig bra ut hos deg! :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Ingrid: Ja, kan tenke meg de har steget i pris. De er veldig fine!

Stine Arkeologine: Liker slike systemer som du beskriver her! :)

Populære innlegg