onsdag, august 12, 2015

To the lighthouse / Virginia Woolf. - London : Wordsworth, 1994. - 154 p.


Familien Ramsey - mor, far og åtte barn, i sommerhuset på Hebridene, som i tillegg er fullt av gjester. Et fyrtårn. En middag. En dag. Utflukter. Tradisjonelle kjønnsroller i hjemmet. Flyktige hendelser, mange øyeblikk beskrives.

Del 3: Ti år senere. 


(Vanskelig å skrive kort og meningsfullt om denne, den bør nok egentlig leses.) 




Metalesning - "To the lighthouse" ved fyret.  (Kvalen fyr, Haugesund)


Mine omtaler av andre Virginia Woolf-bøker: 

4 kommentarer:

Maja sa...

Den står på lista mi!

Stine Arkeologine sa...

Morsomt med metalesing! :-) Skjønner godt denne boka er vanskelig å oppsummere, siden mesteparten ikke skjer i det ytre og det som skjer ikke er det det egentlig handler om. Virginia Woolf skriver så man får følelsen av å komme langt inn, virkelig helt inne i andre menneskers tankebaner, det er til å bøye seg dypt i støvet for! (og lese, såklart!). :-)

Fivrelden sa...

Det er en fantastisk bok. Å lese Wolf er både vakkert, sterkt og utfordrende. :)

koristen sa...

En av mine absolutte favorittbøker - personene, komposisjonen, språket, alt er fantastisk. Er helt nødt til å komme med en søt detalj fordi det er så typisk Woolf: Figuren James Ramsay bygger blant annet på samtaler med Nigel Nicholson, sønnen til venninnen Vita Sackville-West. Han var liten da, og i mitt hode sitter de to og snakker alvorlig sammen under et tre i hagen til en av familiene mens fuglene kvitrer over hodene deres :-)

Populære innlegg