mandag, september 21, 2015

SeptembermusikkDenne utgaven av Radio Glamourbibliotekar passer helt utmerket til september. Skrjabin, Brahms, Ravel, Rakhmaninov, Bruch, Chopin og selvfølgelig litt Bach. Har dere ikke fulgt den allerede (jeg satte den sammen for tre år siden), så gjør det for all del!

Akkurat nå hører jeg på en helt ny plate med to fiolinsonater av Brahms og tre romanser av Schumann, spilt av Isabelle Faust og Aleksandr Melnikov - jeg kan knapt tenke meg en bedre start på uka. Den bør dere kjøpe, alle sammen! Det skal i allefall jeg!

3 kommentarer:

Stine Arkeologine sa...

Har hørt på denne i går og i dag, bare vakker musikk fra begynnelse til slutt! Nostalgisk og fin høststemning. (Og lett å overbevise som jeg er; plata du anbefalte er herved bestilt på MDT. Pluss noen flere som tryglet om en plass i handlekurven, så nå er det en fin pakke å glede seg til). :-)

Stine A. sa...

Ville bare si at jeg hører på denne nå, nydelig spill og en berg og dalbane av intensitet og følelse i disse stykkene både hver for seg og sammen. En ordentlig høstplate. Takk for tipset! :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Så fint! Faust spiller fint altså. Hun har et Schumann-prosjekt nå, sammen med Aleksandr Melnikov og Jean-Guihen Queyras, tror det har kommet to plater så langt. En relativt ukjent fiolinkonsert på den første, pianokonserten på den andre. Samt kammermusikk i tillegg, såklart. Tipper cellkonserten står for tur med Queyras som solist! Herved anbefalt.

Populære innlegg