fredag, oktober 09, 2015

Glamorøs fredag


God morgen, og velkommen fredag! Det har vært en aktiv uke med mye sosiale greier og konsert og sene kvelder, nå skal det bli godt med helg - med sosiale greier og konsert og sene kvelder, hehe. En frisk spasertur før jobb gir roser på kinn og blodomløp i kroppen, jeg har allerede gjort unna ukas musikkformidlingshøydepunkt, og skal vie resten av dagen til katalogisering av og lytting til nye klassiske plater. Jeg føler meg privilegert! Dagens duft er Shalimar, jeg har plommerød leppestift og litt vel slitte jeans, kanskje det er på tide å pensjonere dem. 

Vet dere at selve Glamorøs Fredag snart fyller ti år? Ikke riktig ennå forresten, ikke før over nyttår, jeg hadde vel blogget i godt og vel et halvt års tid før jeg kom på at jeg kunne lansere Glamorøs Fredag som en ukentlig blogg-ting. Jeg begynte et par år tidligere med å markere fredager på denne måten, i min aller første jobb. Det er så morsomt at noen av dere fremdeles henger med og fredagsrapporterer! Alle er hjertelig velkomne til å melde inn sine fredager i kommentarfeltet - unge som gamle, kvinner som menn og alt derimellom, nye lesere og veteraner. Sammen løfter vi dagen og helgen ytterligere! 

Og selve bloggen feiret vi jo i mai, på dens 10-årsdag - som i tillegg var Audreys 86-årsdag. 

God helg!

mvh
eders Glamourbibliotekar

28 kommentarer:

Anaruh sa...

God fredag!

Jeg er kledd i høstfarger, dufter av en herreparfyme fra Gucci, har en lunsjavtale med en kollega jeg ikke har sett på over et år, og har planer om en yogaklasse etter jobb. Til kvelden blir det sushi og kanskje en film. I morgen blir det loppemarked og hagearbeid, og på søndag tror jeg at jeg skal bake en kake.

Ønsker deg og alle leserne dine en riktig god helg!

namnam sa...

God glamorøs fredag! Egentlig så var gårsdagen mer glamorøs en denne dagen, for det var feiring av at arbeidsplassen min er 40 år. Cava og fingermat, taler og musikk - slett ikke verst! I går hadde jeg pen kjole, men dag nøyer jeg meg med stripete genser og jeans. Piffer opp litt med en dråpe Earl Grey & Cucumber av Jo Malone og Lady Bug fra Mac på leppene. Ute er det grått og litt regn, men inne er det te i koppen og utsikter til å kunne avspasere klokka tolv. Fine greier!
Ønsker alle en prima helg!

HildeSofie sa...

Ahh, herlige fredag!
Jeg har innvilget meg selv hjemmekontor i dag, så nå sitter jeg med en kopp meksikansk mango-te og jobber i det stille, mens langveisfrakjæresten min ligger og snorker i senga, hihi. Ved lunsjtider pakker vi sakene og kjører mot Sverige, og 70-årslag for hans mor i morgen. Hun bor i en ekte liten "stuga", og jeg ser frem til et par rolige dager der. Litt jobbing i bilen på vei til og fra blir det, men hva gjør vel det når man har hyggelig selskap!

Antrekket er foreløpig en rød morgenkåpe, men etter hvert blir det jeans og en enkel bluse - reiseklær må være behagelige!

En riktig god helg til alle!

glow sa...

God fredag alle sammen! Jeg har hjemmekontor foreløpig, men tror jeg skal sette meg på biblioteket senere for å få litt frisk luft og nye omgivelser. Jobber med hjemmeeksamen og er grundig lei. Håper på å bli ferdig ila helgen. Heldigvis har jeg noen VELDIG fine høyepunkter som motiverer meg. Ikveld skal jeg på generalprøven på Helikopter på najonalteateret, og på søndag skal gå en lang tur i nordmarka med søsteren min, som jeg desverre ser altfor lite til. Det blir en fin helg!

Glamoreffekter: NY TE! Cachemire fra le palais de the i Bogstadveien, SÅ GOD.

Håper alle nyter høsten, fredagen og helgen!

K. sa...

Ah, 10 år! Du er jammen god!
Er så trivelig med denne fredagsposten, er gjerne med og løfter stemningen i dag med en anbefaling av Ketil Bjørnstads bok "Veien til Mozart".

Jeg har ikke hatt gleden av å vokse opp i et hjem med særlig mye musikk så kunnskapen har jeg måttet få gjennom andre - deriblant deg og min sjef. Du kommer stadig med drypp som ikke går over hodet på en (takk) og min sjef spiller stadig små snutter fra you tube som han gjerne vil dele med den som kommer forbi kontoret hans.. "hør på denne her, den ble komponert etter at han fant ut at han hadde syfilis.." Og liknende små anekdoter fra musikkhistorien. Genial sjef spør du meg!

Så for alle som er nysgjerrig på universet av klassisk musikk anbefaler jeg nevnte bok, en bra sjef og jevnlig lesing av Glamourbibliotekaren.

God fredag!

Stine Arkeologine sa...

Gratulerer med 10-årsjubileet til Glamorøs fredag! Så morsomt, det er mange glamorøse fredager det. :-) Her har det også vært en hendelsesrik uke og det kjennes som om jeg har sprunget maraton i dager og netter, så det er veldig deilig at helga kommer nå. Regnet høljer ned og det er godt å sitte inne omgitt av bøker og med en stor kopp kaffe foran meg. Gleder meg til to rolige dager der vi skal være mye ute og jeg kan få rensket hodet litt (det fikser skogen!). :-) Jeg har satt opp håret, har på en fin bluse og parfymen er "Roma". Bruker sjelden parfyme så det føles veldig glamorøst når jeg gjør det på fredager. Riktig god helg alle sammen!

KristinN sa...

Morn!
Jeg er ingen ny leser, men kommenterer for første gang. Glamoureffekten på regnskapskontoret er test av en ny parfyme (som jeg ikke husker navnet på), megabukett med roser som stod på døra når jeg kom, og plommerøde negler. Ser fram til jobbehelg for å komme a jour, og kan glede meg over at det skjer på hjemmekontor. Søndag er det konfirmantpresentasjon med minstemann. Gleder meg til ti nye år med Glamorøs fredag.
God helg!

Rannveig sa...

Jeg vil gjerne dedikere denne glamorøse fredagen til min mormor som begraves i dag. Hun var en fabelaktig og glamorøs dame som var veldig god på hverdagsglamour, og som introduserte meg for mange av de finere tingene i livet: café au lait, Poirot, kunsten å lage kanapeer av en vanlig brødskive, klassisk litteratur, kunst og verdensvant eleganse. Dagens glamoureffekter blir min favorittparfyme (Gaultier classique) og et par nydelige gullsmykker jeg har etter mormor.
Ønsker alle en fin fredag en god helg.

Annette sa...

God fredag!
Her er det duket for en effektiv arbeidsdag, og jeg har inntatt to små kopper kaffe allerede. Dagens duft er Flowerbomb, og dagens smykke er et overdimensjonert blomstersmykke i glass (plast?) som jeg digger og bruker litt for sjeldent. Klokken 11 blir det kake her på jobb for å feire at selskapet fikk en ny og stor kontrakt i går, det var gledelige nyheter :-)
I kveld blir det dansing av lindy hop hvor vi skal ønske de nye i klubben velkommen (også kalt Bli-kjentfest). I morgen skal jeg og samboeren bruke dagen på å rydde og vaske leiligheten og å lage mat til kveldens store begivenhet: feiring av hans bursdag!
Masse å glede seg til, og jeg er i godt humør.
God helg!

Anonym sa...

Nyter en kopp deilig svarhyll-te innkjøpt pr. sykkel i går. Er ikke noen stor fan av Pukka-te, men denne liker jeg. Antrekket er brun cardigan, pen skjorte og en mørk jeans som sitter helt ok.

Glamoureffekten er gullringer i ørene, fått av min mor til "noenogtredveårsdagen" for en del år siden...

Har mer enn nok på pulten min til å fylle de nærmeste mnd med. Men forsøker meg med tunellsyn, og løse en sak av gangen.

Hadde møte med en dame som var barbeint i fine sølvsko og stor høstjakke - artig, hun lyste opp morgenen.

God helg!

Vh Astrid

Siri sa...

Fine oktoberfredagen i all dens fargeprakt! Nå mangler bare et lite solgløtt. :-)

Her på journalistkontoret er det innspurt før helgen, som begynner ekstra tidlig, ettersom jeg skal ta bussen opp til kjæresteland og være der til søndag. Planene for helgen innebærer noen økter med elghufsing i en motbakke i skogen (derav skistavene som ble hentet i kjelleren i dag morges og som nå lener seg til kofferten), og så skal vi få med oss "Hedda Gabler" med Teater Innlandet, som gjester Dokka i morgen kveld. Har derfor pakket med både ny, grønn teaterkjole og treningsklær, for ikke å glemme kosebuksene. :-)

God helg til alle!

petit sa...

Så flott med nesten ti år av disse dryppende av glamour. En fin fredag, men med fravær av glamour. Parfymen er Elizabeth Arden: Green Tea. Inspirert av denne bloggen og andre innlegg blir det litt glamour allikevel, nå med en kopp av Kusmi Tea: Sweet Love. God fredag videre.

Anonym sa...

Imponert over forestående tiårsjubileum! Jeg begynte å lese denne bloggen da jeg kjedet meg under en lang sykdomsperiode noen uker i fjor, og har fortsatt etterpå. Hyggelig, inspirerende og kunnskapsrik, med beina på jorda. Så tusen takk!

I dag er det ingenting som brenner på jobb, og jeg jobber bare med å komme ajour med mailer, planlegge ting som skal skje de kommende ukene og forefallende småtteri. Et deilig lite avbrekk, og jeg unner meg en kaféavtale i ettermiddag. Jeg har på meg bluse fra Zara, svarte jeans med høyt liv fra Filippa K og gullarmbånd, for glamourens skyld.

koristen sa...

Det mest glamorøse med denne fredagen er at jeg har kjøpt en flybillett. Den skal ikke brukes før i januar, men da får verdens beste venninne besøk i den andre enden av landet :-) Deilig å ha noe å glede seg til.

Snart ti år, og bloggen er like bra! Gleder meg allerede til feiringen. God helg til vertinnen og alle andre glamorøse!

.mette sa...

Kort, fin uke etter et lite utenlandsbesøk. Så er det helg igjen. Gjester i morgen og søndag er det Crosby, Stills and Nash - noe jeg ser fram til med et stort smil.Ingen glamoureffekt - bare helt vanlig meg - men fredagssmilet er på plass. .mette

.mette sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Liv sa...

Gratluerer med jubileet! Glamourøs fredag er en genial oppfinnelse, og selv om jeg ikke husker/rekker å kommentere så ofte, så tenker jeg på hva som gjør fredagen min bra HVER UKE. Takk for det! I dag er jeg veldig fornøyd med å ha sovet relativt godt (snille barn), jeg har en ny genser som jeg hadde glemt at jeg hadde (fysj!) og vi får hyggelig besøk i helgen. Og så er det intense høstfarger utenfor kontoret mitt!

Julia sa...

Hurra for fredag! Første uke av trimesteret er nesten overstått, og desto mer klisjéfylt: jeg spiser britisk frokost, er kappekledd eksamensvakt, solen skinner og flerfarget løv kler byen godt. Jeg ser frem til et lite hageselskap senere idag ved Merton College, som jeg har gått forbi hundre ganger, men aldri vært i. Dagens antrekk er mørkerød bukse, bretonstripete genser, perleøredobber og ballerinas som burde pensjoneres. Og knelang kappe, da, men den er av typen polyester og dermed nokså uglamorøs.
Ukens desidert beste opplevelse var å spontant hive seg rundt på bussen til hovedstaden da en venn hadde sin fars billett til overs til kveldskonsert i Wigmore Hall, så nå har jeg endelig hørt Ian Bostridge live! Blir ikke bedre.
God helg alle sammen!

Anonym sa...

....gamle som unge... Jeg henger meg på den og skriver en kommentar. Føler meg som rundt 50, men har et par tiår til på baken. I dag sto jeg opp til regn etter ei uke med nydelig høstvær. Med litt Visible differnce i ansiktet, Helly Hansen fra topp til tå, nye tursko på beina og hetta nedpå brillekanten var jeg klar for en liten tur i nærområdet. Skoene var kjempegode, og etter hvert ga regnet seg og jeg kunne skimte blå himmel her og der. Sola gjorde sitt beste for å bryte igjennom, jeg så i alle fall hvor den var. Trærne er utrolig grønne til at det er såpass seint på året. Noen steder er det mye gult og enkelte trær er nesten helt uten løv, men mange steder er det helt grønt. Det må da kunne kalles glamourøst!

Josefine sa...

God glamorøs fredag! Fredagen min har virkelig vært glamorøs, for jeg har belønnet meg selv! Jeg har hatt et 50% vikariat som adjunkt i sju uker nå, og i går var siste arbeidsdag. Så i dag har jeg kjøpt meg ny parfyme fra Dyptique (Do Son, har ønsket meg den siden påske!) og en ansiktsmaske fra Aësop. Og i morgen kveld skal Amund og jeg ut å spise for å feire! :)

Fra mandag av blir det fullt fokus på masteroppgaven, det blir fint det også. God helg!

Marit sa...

Koselig salatlunsj med en venninne, mye skravling og litt shopping. Jeans og fin bluse, Gucci Flora og sminke var glamouren. Nå skal jeg koke eplemos til morgendagens dessert, min favoritt gjennom alle år, "Tilslørte bondepiker". Vi skal ha venner til lørsdagsmiddag, veldig koselig. Snart er det fredsgskveld med reker og hvitvin - og valgets kval mellom to nye bøker jeg kjøpte i dag. For et godt liv jeg er så heldig å ha :-) Og en

Kjersti sa...

Nå er det altfor lenge siden jeg har rapportert, uff og uff... Det skyldes rett og slett at verken fredagene eller livet for øvrig har vært særlig glamorøst på lenge. Tøffe tider, men fordelen er at snart kan det bare gå oppover.

Uansett: prøver å tenke litt glamorøst nå, iført hårkur som straks skal skylles ut før jeg inntar godstolen for kvelden. Det blir alene-kveld, og slike kvelder er jeg glad i. Bok, litt vin, musikk - og kanskje deler av gullrekka hvis ikke det er så deilig å bare sitte og lese at det blir med det. God helg!

Kunsthistoriestudinen sa...

God fredag! Litt sen rapport men sånn blir det når det er høstferie på museum, da går dagen veldig fort! Denne helgen har jeg fri, første gang på tre uker (hurra!), så helgen skal nytes i det fulle. Så det blir sene og lange frokoster, gode middager, fine filmer og selvfølgelig en del boklesing. Lite glamour på jobb siden jeg går i uniform, men etter jobb kjøpte jeg blomster og D2, og skiftet til fredagskjolen når jeg kom hjem så da økte glamouren et par hakk. Håper alle får en riktig fin helg!

barnebibliotekaren sa...

God glamorøs fredag!
En travel arbeidsuke med bokprating her og der gjør at dagens mest glamorøse innslag er føttene høyt og iført varme ullsokker. . . I morgen er det litt jobb med familieforestilling på biblioteket men det er mest gøy.
Dagens duft ble India Hicks Island Living.
God helg til vertinnen og gjestene! Og hurra for glamorøs fredag-jubileet!

Kristin sa...

God fredag til alle glamorøse og uglamorøse! Her er den glamorøs i form av tre lag ull i grønt og blått. :) Ikke alltid jeg er like uttrykksfull i glamorøsiteten, men jeg tenker på det nesten hver fredag, eller torsdag, at jeg må finne fram noe fint å ha på meg, eller gjøre noe fint. Ofte blir det med tanken, men den er fin den òg! :)

Me nå skal tanker gjøres om til handling, og det blir neglelakk og vin!

Og gratuelerer med snart-jubileet!

Ingerid sa...

God glamourkveld! Tenk at det nærmer seg 10 år med glamorøse fredager.
På mitt rotete kontor har det ikke vært overflod av forskerglamour denne uken, men i dag har jeg slått til med duftende olje fra Durance ("tiare", hva nå enn det er, en slags blomsterduft ihvertfall og veldig god), brune pene pumps, brunt skjørt og mørkeblå topp. Dagens te (en kveldskopp, akkurat nå) er Kobbs Sørgårds-te. Det er saker, takk for tipset, Glamourbibliotekar! Og snart i seng for å pleie en gryende høstforkjølelse. God og frisk helg til alle!

Ingerid sa...

God glamourkveld! Tenk at det nærmer seg 10 år med glamorøse fredager.
På mitt rotete kontor har det ikke vært overflod av forskerglamour denne uken, men i dag har jeg slått til med duftende olje fra Durance ("tiare", hva nå enn det er, en slags blomsterduft ihvertfall og veldig god), brune pene pumps, brunt skjørt og mørkeblå topp. Dagens te (en kveldskopp, akkurat nå) er Kobbs Sørgårds-te. Det er saker, takk for tipset, Glamourbibliotekar! Og snart i seng for å pleie en gryende høstforkjølelse. God og frisk helg til alle!

Glamourbibliotekaren sa...

Tusen takk for alle fredagsrapporter, kjære venner! :)

Populære innlegg