tirsdag, oktober 06, 2015

Ønskeinnlegg: Mine beste høst-teerJosefine ønsket seg et eget innlegg om høst-te!

Når man er tedrikker i min liga, er te virkelig ikke kun forbeholdt de kaldere månedene. Jeg drikker mye te, hver dag, året rundt. Men det varierer litt hva jeg drikker når - kanskje mest fordi jeg assosierer noen teer med bestemte hendelser eller perioder. 

Min favoritt nr. 1 om høsten er nok solbærte, både fra Twinings og Lipton. De drakk jeg alltid hos storesøstra mi når jeg var i Oslo på konsert-turer da jeg var tenåring (stort sett om høsten), og hele høsten da jeg gikk på folkehøgskole. Dermed er solbærte godt etablert som høst-te! Ica sin er også god (den får man kjøpt i Sverige, usikker på om den finnes i Norge), og Perchs sin for eksempel. 

Te med eple og kanel er også et fast innslag på denne tiden. Gjerne både grønn og svart. Black Cat sine er gode, mens Kremmerhuset sine er litt vel "parfymert" synes jeg. Twinings sin Apple, Cinnamon & Raisin liker jeg også godt nå. Kanel er vanligvis ikke noe jeg går for i te, ikke særlig glad i disse Yogi-teene, men kombinert med eple er det altså fint. Te med appelsin i er også fint om høsten. (Vokter meg dog litt så jeg ikke krysser grensa til det som jeg regner som advent- og julete!) 

Ellers liker jeg de russiske teene til Kusmi godt, egentlig året rundt, men kanskje ekstra godt nå. Russian Morning, Prince Vladimir, Troika osv. Mange gode! Og ellers anbefaler jeg å ta en titt på te-kategorien her i bloggen, hvor jeg jevnlig omtaler teene mine. Mange gode tips der, selv om de ikke er konkret høst-pregede. 

(Himmel, så stappfullt det er i teskapet nå...!)

10 kommentarer:

fivrelden sa...

Mange gode høsttips. Kanelteen må jeg føye til som et innslag om høsten. :)

Marianne sa...

Apple, Cinnamon & Raisin har vært min favoritt i flere år, den jeg alltid kommer tilbake til. Men nå har en annen Twining-te rykket opp på førsteplassen, nemlig Lemon & Ginger. Jeg får ikke nok av den, og blir nok storfavoritten denne høsten :)

glow sa...

Dette innlegget har jeg ventet på! Skal kjøpe ny høstte, og tenkte at det kanskje kom noen anbefalinger herfra! Imidlertid så lurer jeg på om du har noen kveldsteer? Drikker du te med koffein igjennom hele kvelden? Jeg er litt sensitiv på det og unngår helst "koffeinte" etter ca kl 19. Har du eller noen andre noen koffeinfrie anbefalinger? På forhånd tusen takk!

Beady sa...

Jeg tillater meg å komme med et tips til Glow over her. Kusmi Be Cool er den desidert beste koffeinfrie kveldsteen. Jeg syns urteteer enten smaker for lite eller for mye, dette er den eneste mine smaksløker oppfatter som perfekt balansert. Av billigere (iherb)alternativ liker jeg Stash sin Licorice Spice.

Maja sa...

Så fin hundekopp! Og koselig med bøker og lys og maleri :-)

Beady sa...

Postet litt raskt over.., Takk til Glamourbibliotekaren for stadig nye tetips. Jeg har nylig stiftet bekjentskap med Kvede te etter tips her på bloggen, den var veldig fin.

glow sa...

Tusen takk for tips! Setter stor pris på det.

Glamourbibliotekaren sa...

Takk til Beady for å svare :)

Josefine sa...

Tusen takk for eget innlegg! :) Jeg var på Kusmi i går tok med meg 100g av både Prince Vladimir og Kashmir Tchai. Jeg spiste middag med Maren fra bloggen Puddersky på mandag og hun anbefalte også Black Cat sin eple og kanel te, så jeg tror jeg må teste ut den.

Løvemunn sa...

På Danmarksbesøk i sommer kjøpte jeg en sort eple- og kvedete i løsvekt, kombinasjonen anbefales herved.

Populære innlegg