fredag, desember 11, 2015

Glamorøs fredag


God morgen! 

Her på hjemmekontoret er det full adventsstemning med levende lys og røkelse og selveste juleoratoriet av Bach, som jeg jobber med i dag. Jeg elsker slike morgenstunder, alt er så stille og rolig. Min elskede ligger og sover ut etter gårsdagens jobb, Nobelbanketten på Grand, hvor han spiller hvert eneste år for fredsprisvinnere og kongefamilie. Glamorøs torsdag for han! Planen for dagen er å jobbe effektivt, har mye å gjøre, men etterpå skal jeg møte en venninne over varm sjokolade på Bristol. Jeg har tenkt å lese ut boka mi i helga, gå på biblioteket i morgen, bake litt mer, og se et par filmer. Dessuten er det tiden for konserter nå - julekonsert med de flinke elevene ved musikklinja på splitter nye Edvard Munch videregående skole i går, og konsert i operaen med Leif Ove Andsnes på søndag (bl.a. bursdagsbarnet Sibelius! Og Chopin....!). Og Nøtteknekkeren til uka. Desember er og blir en kulturmåned. 


Dagens duft er Laguna, håret er fremdeles shiny og bouncy etter frisørbesøket for et par dager siden (frisøren min er et føner-og-børste-geni!), og litt senere skal jeg unne meg nok en karamell fra Pärlans. 


Nå håper jeg dere vil legge igjen rapporter fra deres fredager her! Alle er velkomne, gamle som unge, menn, kvinner og alt der i mellom, nye lesere og veteraner. La oss inspirere hverandre!

mvh
Eders Glamourbibliotekar. 20 kommentarer:

HildeSofie sa...

Hurra for fredag! Jeg satte meg nettopp på trikken til sentrum og kontoret, jeg tester ut en ny måte å jobbe på, som forhåpentligvis fører til både økt effektivitet og livskvalitet. Jeg er heldig som jobber et sted der man styrer svært mye av arbeidshverdagen selv.

Antrekket er grå tunika over sorte tights, og ankelstøvletter med høye hæler. Neglene er julerøde, og leppestiften matcher. Parfymevalget ble safe, med Coco Noir.

I ettermiddag toger jeg til Lillestrøm for hyggelig middag med en gjeng damer jeg jobbet med for maaange år siden. Trivelig å bli husket på! I morgen blir det feiring av en feiende flott dame som fyller år, det gleder jeg meg veldig til.

Søndag blir det en rolig hjemmedag, med sen frokost, kanskje en julefilm, og antakelig litt jobbing.

God helg til alle!

Stine Arkeologine sa...

Glamorøs fredag med tonene fra Messias i Nidarosdomen fremdeles i hodet, en laaang frokostkaffe og rolig spasertur med minstemann til skolen i mykt morgenlys. Håret er satt opp, parfymen er Noa Perle og antrekket er fredagsfint med ullskjørt, bluse og varm jakke. Snart er det helg! Ha en fin dag alle sammen! :-)

Ingrid sa...

Å, så nydelig bilde av Audrey! Passet kjempefint med den nye bakgrunnen, skikkelig desemberfølelse :-) Her i heimen er det sløv dag, eldstejenta er syk og hjemme fra skolen, så jeg ble hjemme jeg også. Nå skal vi kose oss med julekalenderen på tv, har gått glipp av et par episoder. Hun er blitt glad i te i en alder av 7, det gleder et mammahjerte! Har vært husets eneste tedrikker i alle år, endelig kan jeg dele opplevelsen med noen. Ha en fin fredag alle sammen!

Stud.Med. sa...

Hjemmekontor med oppgaveskriving, Glamourbibliotekarens juleperler, tente lys og varm kaffe! Røde negler med Essies shall we chalet, arvede gulløredobber og en fin kofte fordi jeg blir så kald! Burde finne meg en fin rød lebestift som matcher neglene, men jeg synes fortsatt jeg ser ut som en liten frøken som har lånt mammas når jeg prøver meg med farge på leppene. Selv om jeg har bikka tredve! God fredag og god helg alle sammen!

Anna sa...

Hjemmekontor etter idyllisk Luciaprosesjon i barnehagen. Jeg klarte ikke holde tårene tilbake, i år var det min lille baby som plutselig er størst i barnehagen og gikk først med lys i hår. Sukk. I helgen aner jeg ikke hva vi skal, og det er veldig kjekt. Har vært noen hektiske førjulshelger med mye på programmet, kjekke ting riktignok, men denne helgen slapper vi av. Er meldt sol, og jeg håper vi kan få oss en tur i skogen. Kanskje bake kokosmakroner. Jeg burde vært innom noen butikker, men tror ikke jeg gidder. De går ingen steder, og selv om fru Pigalopp hevder det 8 dager igjen til jul (vi ligger litt foran) har jeg fortsatt god tid.
God Luciahelg!

Josefine sa...

Lesesalen er stengt, så jeg har også hjemmekontor i dag. Deilig! I helga har jeg veldig glamorøse planer, for i morgen kveld har koret mitt sin årlige julekonsert! Tonus synger julen inn kl 18 i Fagerborg kirke i morgen, hvis noen er i område og vil få med seg en julekonset (litt reklame der, altså!). I kveld skal jeg møte en venninne til middag, gleder meg til det!

Anonym sa...

Blå himmel og skarp, fin luft - og fredag. Hva mer kan man ønske seg? Håret er flettet (jeg tester ut begge flettebøkene - mye fint)og uniformen er på. Ser fram til en fin helg med litt yoga, litt rydding, god mat og masse lesing. Ønsker alle en strålende helg. mette

S sa...

God fredag!
Feirer fredagen med penbukse og myk cardigan - sånn passe pent og samtidig avslappet. Har gjennnomført to møter og har to igjen før denne arbeidsdagen er omme. Og blant mine kolleger er det nå god stemning og mye latter.

Den indre glamourfølelsen handler nok mest om at jeg er i rute med alle juleforberedelsene, og at min strategi med å "gjøre det beste ut av det" har fungert så godt. Nå har alle barna juleferie fra sine fritidsaktiviteter, og det betyr at ettermiddagene ikke er fylt opp lengre. På programmet i helga står rydding og litt mer pynting, innpakking av julegaver med tilhørende julemusikk og røkelse, litt julegavehandling (uten stress) og rolig tid med familien. Skulle jeg få tid til å lese litt får det bli en ren bonus.

Og Ingrid som har kommentert lengre opp: noen forslag til te som faller i smak hos de yngre? Har to ti-åringer som nå gjerne smaker, men de er fortsatt litt kresne på smakene.

Ha ei strålende helg!

S

tea sa...

Dagen min startet sent. Hadde eksamen i går og i kombinasjon med en god treningsøkt, var jeg helt utslitt da jeg gikk og la meg. Så godt å kunne sove litt lengre idag. Ellers på planen står mer eksamenslesing, yoga og Messias-konsert i Nidarosdomen! Gleder meg veldig til det. Jeg og min kjære skal på en liten førjulsdate og ta en pause fra eksamensstresset. Tror det blir bra!

God helg til alle!

Dahlia sa...

Sola skinner inn gjennom vinduet, og om noen timer er det helg. Jeg skal ut i skogen og sanke mose til sviblene og amaryllisene jeg kjøpte i går. Vi skal bake pepperkake, og i år også forsøke oss på et pepperkakehus for første gang. Litt gaveinnkjøp har jeg også tenkt å få tid til. Men har mest lyst til å sitte hjemme foran peisen og lese. God helg!

Anna Lovinda sa...

Her fokuserer jeg på små gleder i mørketida. I går hadde Coop igjen fått inn Spesial i smågodthylla, og da blir det god stemning. :-)
Kjæresten er på fastlandet, og jeg har seriebonanza på alle serier jeg ser, men ikke han.
Snø og kaldt og mørke gjør at jeg med god samvittighet kan skru opp varmen på fullt, tenne elektriske og stearinske lys og nyte tiden inne.
God førjulshelg!

K sa...

Julekonsert med faggottene i kveld. Mer glamorøst blir det ikke en fredag før jul!
God helg!

namnam sa...

God glamorøs fredag!
Et stort og viktig prosjekt på jobben ble gjennomført i går med alle mann på dekk. Det funket som fy, og og i dag er vi alle slitne og glade. Det er mulig jeg ser litt pjuskete ut og blek ut, men den indre glamouren er det ikke noe å si på, særlig ikke når Bugge Wesseltoft spiller myke juletoner på pianoet sitt for meg.
Skulle gjerne hatt en rolig helg hjemme nå, men i stedet blir det juleturne med koret. Jeg vet det er helt uakseptablet å si dette som korsanger, men julekonserter er mest slit. Men - har klementiner og F. Scott Fitzgerald med som trøst, så alt i alt blir det vel ikke så verst.
Ønsker alle en deilig og stressfri helg!

Anonym sa...

En ekte glamorøs fredag med muntlig eksamen som jeg bestod riktig bra. Antrekket var min fine Mette Møller kjole og da får man jo litt ekstra selvtillit. Vakkert morgenlys i horisonten var også med på å heve denne fredagen. Og glamouren fortsetter med møte i leseklubben som til og med inkluderer overnatting. Bedre blir det ikke!

Nattsvartur sa...

Bursdag i dag, og burde nok kledd meg litt opp i anledning dagen. Men de ytre effektene får være 'sun, moon and stars' (min juleduft) og ett pent hverdagsskjørt med en cardigan til. Om en drøy time er det Lucia i bhg, så det gleder jeg meg til! Og så er det forhåpentligvis en rolig og hyggelig helg med en venninnekveld (med champagne og An affair to remember), pepperkakebaking og litt kvalitetstid med jentene mine.

God helg!

Rannveig sa...

Jeg startet dagen på en veldig koselig måte, nemlig med lucia-feiring i barnehagen til døtrene mine. Eldstejenta var kjempespent og svært stolt i hvit kjortel og med glitter i håret. Minstejenta skjønte ikke så mye av det, men satte stor pris på lussekattene! Nå har jeg hatt en relativt rolig dag på jobb. Jobb-glamouren består av hvit skjorte, røde negler med glitter, nyvasket hår og Gaultier classique. Senere i kveld blir det fest-glamour med rød kjole, gullsko og ny sminke i anledning julebord. I år foregår julebordet til jobben min i det erverdige Domus Bibliotheka ved Universitetsplassen og jeg gleder meg veldig. God fredag og god helg til alle!

Annette sa...

Endelig fredag:-)
Helgas kvelder er fylt med hyggelig julesammenkomster; jeg inviterer venner på juletapas i kveld, i morgen er det julebord med danseklubben og på søndag blir det strikkekveld julespesial med grøt. Og jeg har planer om å spille Glamourbibliotekarens Juleperler i stua hele helga!
Av glamoureffekter å nevne har jeg tatt på meg lang sommerkjole, fungerer fint med ullsinglet under, tykk strømpebukse og kort jakke over. I tillegg er sveisen fikset med hårbånd og 40-tallsinspirasjon. Nå skal jeg hjem fra jobb og gjøre klar mat, hurra:-)

God fredag og helg ønskes alle og Glamourbibliotekaren især!

koristen sa...

Bedre sent enn aldri! Har hatt et arrangement for kundene på jobben, jeg har holdt foredrag om mange fine bøker og fått applaus. Moro! Har i anledning dagen svart kjole, ankelstøvletter og strømpebukser i verdens fineste grønnfarge. Rundt halsen et fint og koselig uglesmykke - julegave fra to søte medkorister :-)

Etter jobb blir det litt julehandel før øl og skravling med venninner, i morgen bør jeg være ekstremhuslig, for da blir det så koselig etterpå. Søndag er det julekonsert med koret, og siden jeg ikke så noen protesthyl på Josefines kommentar tillater jeg meg å si at Kolbotnkoret holder julekonsert i Kolbotn kirke søndag kl 18.

God helg til Glamourbibliotekaren og alle andre!

Anglofilia sa...

Uka har virket veldig kort, men det er likevel deilig at det er helg! Tenåringen har venninnebesøk og okkuperer stua, så jeg er forvist til soverommet...men her har jeg rigget meg til i senga med flanellspysj, en stabel julemagasiner og et glass vin på nattbordet! Lørdag blir det bursdagsfeiring av nevnte tenåring, med selskap i kjelleren med ti andre tenåringsjenter...Søndag er det siste dag av julemarkedet i Egersund, så da blir det en tur dit. Julestemninga glimrer med sitt fravær her på Vestlandet, det er grått, vått og surt. Men desto hyggeligere å være inne. God helg til alle sammen!

Ingerid sa...

Å, fredag! Etter en frustrerende uke gjør det så godt. Var glamorøs på gårsdagens julebord, og dermed svært hverdagslig i dag. Nå har jeg tatt på stripete pysj, familien har vært samlet i den store gjestesengen og hatt høytlesning fra Mye moro i Bakkebygrenda, og barna sover snart. Helgen blir travel, men med Røyksopp-konsert i Spektrum likevel noe utenom det vanlige.
Har forresten testet Perchs sorte julete! Den kommer høyt opp på listen. Litt nøytral, med passe mye appelsin, ganske tiltalende fordi den er akkurat sånn en ok svart julete skal være. Så kanskje det blir en en kopp til mens jeg pakker inn julegaver, med tente lys og kanskje litt musikk. God helg til alle!

Populære innlegg