tirsdag, desember 01, 2015

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 1


Velkommen til Glamourbibliotekarens adventskalender! Gammel og god, dette er niende året! Det er hyggelig at så mange ville ha reprise i år også! Første luke åpnes i dag, og der finner vi - som i fjor og året før og året før der igjen - Radio Glamourbibliotekars julesending. Over 450 følgere kan ikke ta feil! Jeg har redigert den litt, lagt til nye, og nå er det nærmere atten timer med juleperler nøye utvalgt for dere, variert i genre og stil, men med en grunnstemning som jeg tror dere vil like. Kjør den gjerne i shuffle, det er ingen spesiell rekkefølge. (Dog vet jeg at flere av dere liker å åpne desember med stemmen til Perry Como som ligger øverst)

Jeg er glad for å kunne dele mine julefavoritter, som jeg har brukt mye tid på å finne gjennom årenes løp. Loppemarkeder, LPer, gamle 78-plater, det er så mye der ute som man virkelig aldri hører på radio eller andre steder hvor julemusikk pushes intenst nå utover i desember. 

Spillelista er å finne her i Spotify - men som vanlig oppfordrer jeg dere til å fortsette å kjøpe fysiske plater. Spotify er fin som inspirasjon, men ingenting er bedre enn følelsen å eie en plate man kan holde i hånda, med cover, som man kan sette på når og hvor man vil - uavhengig av nett-tilgang. For ikke å snakke om det å gi bort eller få plater i presang - hvordan har man tenkt å løse det uten et fysisk medium? Gi bort en spilleliste til jul? Støtt opp om deres lokale plateforhandler, eller kjøp på nett om utvalget der dere bor er minimalt. (Big Dipper i Oslo er bra på vinyl!)


Kos dere med juleperlene! Og hurra for desember!

(I min egen Teadventskalender: "Stjärnfall", en svart te med appelsinskall og kanel og diverse juleaktige smaker. Mer om den senere!) 

19 kommentarer:

studinen sa...

Jippi, så koselig! Håpet du skulle legge ut kalenderen i år også, den har jeg fulgt siden ungdomsskolen ;-) God desember, Glamourbibliotekaren!

Ingerid sa...

Tusen takk for kalenderen! Jeg glemte å kommentere i forrige uke, og det var med frykt og beven (litt beven, ihvertfall) at jeg åpent siden din nå. Hurra! Nå skal jeg jamen lage meg en kanne med te, og kjenne litt på adventsfølelsen.

Anaruh sa...

Perry på øret mens jeg jobber - tusen takk!
I lunsjen skal jeg stikke ut og kjøpe kaffebrenneriets jule-te :) Ha en riktig fin dag!

Ine sa...

Så koselig! Vi har ikke Spotify for øyeblikket, men jeg vurderer å starte det igjen nå i desember utelukkende for å kunne høre på julespillelista di! :)

Glamourlektoren sa...

Så koselig åpning på adventstiden hos deg! Takk for oppdatert julespilleliste - gleder meg til gjenhør og litt nytt! Advent og jul er nostalgi, og sitter nå nettopp og sjekker avspilling av Ivo Caprinos legendariske dukkefilm "Askeladden og de gode hjelperne", "Reveenka", "Gutten som kappåt med trollet" og "Sjuende far i huset" - siden vi holder på med folkediktning i min 2. klasse på videregående og det var norsktentamen i går. Ikke akkurat HD-kvalitet, men tror nok elevene vil like dukkefilm i siste time likevel :)

Huldra sa...

Jippi!

koristen sa...

Jippi, nå er det advent igjen :-) Koselig å ha spillelisten din som musikk til arbeidet mens jeg jobber med foredrag som skal holdes til uka - tradisjon det også. Powerpointlaging med Bach osv til :-)

Gunn sa...

Denne spillelisten er rett og slett helt nydelig, så tusen takk for den! Må nok innrømme at jeg tyvstartet med den i år og begynte adventskosen for noen dager siden. Men det er vel lov? Ønsker alle som er innom denne bloggen og selvsagt Glamourbibliotekaren en rolig og god advent. Det er viktig å nyte hele denne måneden.

glow sa...

Tusen takk for kalenderen! Jeg har også fulgt denne de siste årene. Den er superfin. Setter julestemingen mye bedre enn billig sjokolade gjør... senere i dag skal jeg laste inn spillelisten! Det er på tide nå. Mye på grunn av denne bloggen har jeg de sist årene fått ørene opp for klassisk musikk. Nå gleder jeg meg spesielt til å høre de klassiske stykkene som er på spillelisten. Tusen takk til deg, flotte Glamorbibliotekar, for all inspirasjon og stemning du gir meg!

Gleder meg til desember og alle fremtidige luker.

Anna sa...

Hurra!

Stine Arkeologine sa...

Så bra, en veldig hyggelig start på adventstida! I kveld skal det bli mye fin musikk i huset! :-)

Kristin sa...

Strålende! :D

Beady sa...

Min kjære nevnte allerede tidlig i november at han gledet seg sånn til julespillelisten din. Vi kom til at vi kunne varme opp med Great American Songbook så lenge. Den har vært et perfekt ikke-julete alternativ i høstmørket :)

Ønsker deg en deilig adventstid.

Hermia Says sa...

I år igen! Hurra!

Anonym sa...

Jaaa! Jeg har lengtet!

Anonym sa...

Dette blir flott i år igjen. Og ikke minst: takk for all den flotte musikken :) Vh Astrid

tea sa...

Hurra for adventskalender!
Jeg har tyvlyttet litt på spillelista di før desember også, og har hørt mye på den i dag. Utrolig fin liste! Perfekt for en rolig kveld med Kjell Askildsens Et stort øde landskap. God kveld!

petit sa...

Så fint at adventskalenderen er på plass igjen! :)

Glamourbibliotekaren sa...

Så hyggelig at kalenderen og juleperlene faller i smak i år også! Det blir jeg glad over å høre! :)

Populære innlegg