fredag, desember 04, 2015

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 4Ah. Julete. Det finnes så mange gode. For noen år siden da Le Palais des Thés akkurat hadde kommet til Norge, fikk jeg deres Cachemire rett før jul av min snille mann. Den er helt perfekt som julete! Jeg har hatt den hvert eneste år siden. En blanding av svart og grønn te, med sitrus, nellik og kanel osv - men ikke altfor voldsom. Jeg drikker den daglig nå. 

En annen tradisjon er mine faste svenske yndlinger som jeg alltid kjøper på vår årlige førjulstur til Göteborg. Lusse-te og glögg-te fra spesialbutikken Tea's i Haga Nygata! 

Ellers har jeg den tidligere nevnte adventsteen til Majorstuen Te & Kaffe, og deres Old English Christmas Tea - den har jeg ikke åpnet ennå. Man må ha en del å velge blant, det er ikke så farlig om man ikke rekker å drikke opp absolutt alt. Januar er mørk og lang, det kan være koselig å drikke julete selv om jula er over. 

Også har jeg jo mine teadventskalendere, da. Daglige doser med god te som noen andre har plukket ut, det er jo moro med overraskelser!

Hvilke er deres favoritt-teer i desember?  


p.s. Glamorøs fredag er rett rundt hjørnet!

6 kommentarer:

Kristin sa...

Det er så koselig med reprise på julekalenderen!

Jeg drikker en del av Kusmis Imperial label om dagen, og selv om det nok ikke er en typisk advents- eller julete så er den passe krydret slik at jeg kommer i riktig stemning for årstiden.

Kammerpiken sa...

Selv er jeg ganske konservativ i min te-smak, og har funnet ut at Twinings passer meg best. På jobb blir det ofte Earl Grey eller Lady Grey siden dette er te som mange liker. Men nå når det er mørkt og vått og glatt og ikke så muntert ute, så er Twinings Voyage min "vinter-te". Den er varm og krydrete i smaken, og passer utmerket foran peisen.

glow sa...

Dette innlegget har jeg ventet på! Jeg har lenge ville anbefale alle å smake KUSMIS JULETE! Den er så himmelsk. Jeg er vanligvis litt skeptisk til julete, det blir ofte litt for mye. Men akkurat den synes jeg er helt perfekt. I tillegg er boksen nydelig og fungerer som julepynt på kjøkkenhylla.

Anonym sa...

I år er min adventste Noël (grønn variant) fra Mariage Fretès. Veldig fornøyd! De siste to åra var det grønn julete fra NK (Nordiska Kompaniet), den var super syntes jeg - men det skal legges til at det var min første te i sjangeren så jeg er nokså ukritisk ��

fivrelden sa...

Jeg drikker adventsteen fra Solberg og Hansen og den er veldig god med eple, mandel og andre gode ting. :)

Glamourbibliotekaren sa...

Kristin: Så hyggelig at du sier det, takk! :)

Kammerpiken: Klassikere, året rundt!

Glow: Ja, den er flott altså. Elsker den iskalde russiske blå boksen også. Jeg svermet rundt den her om dagen, men må nok vente til jeg får lønn :)

Anonym: Mariage Frères har så mange gode! Hamstrer hver gang jeg er i Paris, har alltid minst to-tre bokser i skapene.

Fivrelden: Takk for tips!

Populære innlegg