onsdag, desember 09, 2015

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 9

Hyacinter/svibler er fine både før og under blomstring, og duften av selve blomstene er definitivt noe som bringer julestemning. Pynt gjerne med litt mose rundt løken. Jeg har noen i en liten tre-eske som min grandonkel hadde i verkstedet sitt og sikkert brukte til skruer (eller i allefall noe helt annet enn svibler). Husk bare at allergikere kan reagere ganske sterkt på denne lukten - ta hensyn. Jeg setter dem ut straks de begynner å blomstre, for  å skåne min stakkars mann. (Julestjerner er heller ikke særlig bra for mange allergikere, her kommer de ikke innenfor døra, så tenk på det når dere inviterer hjem venner og familie)

Azalea har jo fått et comeback de siste årene, de lukter ikke like sterkt. Min personlige favoritt er julegleden. Dessuten - julerosene! Da jeg var liten, fikk mamma en rot av en julerose fra farmors venninne Fru Rivelsrud. Det var uendelig eksotisk, for den blomstret jo under snøen! Det var spennende å følge med på den, og de var ikke å få kjøpt noe sted i butikkene. De siste årene har det vært en juleroseeksplosjon, så nå er de lettere å få tak i overalt. Jeg anbefaler å grave dem ned i hagen til våren, så pass på at de overlever jula! 

3 kommentarer:

Glamourlektoren sa...

Siden du er en god del yngre enn meg, synes jeg det er litt stas at du slår et slag for julegleden, som jo er en skikkelig bestemorsblomst. Og den jeg selv liker aller best - koselige minner om slike i farmors vinduskarm! Nesten ingen jeg kjenner liker denne typen potteplanter, er vel redde for å virke for "satte".. :)Pytt, pytt - det er ikke jeg redd for.

Glamourbibliotekaren sa...

Vi hadde alltid julegleder hjemme, og bare en sjelden gang røde julestjerner. Jeg synes den juleglede-rosafargen er så fin sammen med trebordet vårt, eller på en naturfarget linduk.

Ine sa...

Jeg er dessverre blant dem som reagerer ganske kraftig på svibler (sukk), men det finnes heldigvis andre vakre alternativer :)

Populære innlegg