mandag, desember 28, 2015

Tips!


Perfekt i juleferien: Frank Sinatra-dokumentaren som gikk på NRK rett før jul! Den lange delen, bestående av to episoder på tilsammen ca 4 timer, er fremdeles tilgjengelig i ei uke til. Svært, svært interessant! Den tar for seg ungdomstiden, de første årene hvor han sang med Tommy Dorsey og Axel Stordahl, ekteskap og ekteskapsbrudd, karrierefall, opp igjen og inn på Capitol med Nelson Riddle, starte Reprise records, Vegas med The Rat Pack osv osv. Virkelig verdt å se, og det er lurt å benytte anledningen nå mens den fremdeles ligger ute!

Alle de fine sangene fra The Great American Songbook... Jerome Kern, Jimmy van Heusen, Sammy Cahn... noe av det fineste som noensinne er skrevet. Her er forøvrig min spilleliste med slike fine melodier med en haug forskjellige utøvere. 

HER ER DOKUMENTAREN, del 1. 

Og jeg skulle ønske jeg hadde ubegrenset tilgang til biblioteket på Lincoln Center, altså New York Public Library for the Performing Arts. Der finnes biografier om absolutt alle disse menneskene, i tillegg til filmskuespillere, komponister, alle som har med musikk, film og teater å gjøre. Jeg gikk hyllelangs der i april og hadde lyst til å søke om lånekort umiddelbart. Gregory Peck, Bing Crosby, Gustav Mahler. Hylle på hylle. 

2 kommentarer:

Ingrid sa...

Takk for tipset, skal absolutt ses! :-)

Stine Arkeologine sa...

Takk for tipset, her passet det perfekt og jeg er i gang! :-)

Populære innlegg