søndag, januar 03, 2016

Bøker lest i 2015Det ble noen bøker i år også. Jeg leser hver eneste dag, men det er i feriene det virkelig går unna. So many books, so little time! Å velge seg ei bok er noe av det beste jeg vet, jeg går så å si alltid etter innfallsmetoden både i mine egne stappfulle hyller og på biblioteket. Følger sjelden lister eller lignende, vil være mest mulig selvstendig i valget. Jeg oppsøker bokhandlene hvor enn jeg befinner meg, særlig i utlandet. Der går kredittkortet varmt.

Her er et innlegg om sommerlesingen i år. 

Her er et innlegg om lesestedene i hagen!

Her er lista for 2015, linket til omtalene, kronologisk fra tidlig januar til nyttårsaften. Jeg startet og endte med Dostojevskij, med en liten Tsjekhov-epilog. Turgenjev jevnt og trutt gjennom hele året, det samme med Hemingway og Auster. Den årlige Proust er her, en haug novellesamlinger, og en stor prosentandel bøker kjøpt på årets mange reiser. 12 kommentarer:

Ingunn sa...

Har du virkelig lest alle disse på et år?? Jeg må si jeg blir imponert... og inspirert, jeg har så lyst til å lese Anna Karenina nå, tror jeg skal begynne på den så snart jeg er ferdig med julegavebøkene :-)

Anonym sa...

Det var en flott liste, med mange titler jeg har lest og mange jeg har lyst til å lese! Takk for leseinspirasjon i året som har gått og tidligere år!

Hermia Says sa...

Vilket härligt läsår och uppsummering!

Kultursnobb sa...

Jeg bøyer meg i støvet over denne leselisten! Her ligger blant annet Søstrene Makioka og The Finishing School og bare roper etter å bli lest! Muriel Spark er et ganske ubeskrevet blad for min del, så hun gleder jeg meg svært til å ta fatt på. Jeg kjøpte meg The Woman Who Stole My Life i fjor vinter, men fikk ikke lest den. Tror jeg kan trygt kan begynne på den mellom slagene. Marian Keyes er en perfekt kur mot januartrøttheten! Jeg ser fram imot meg å følge med på dette årets lesninger hos deg.

Anonym sa...

Du imponerer og inspirerer! En del har jeg lest, en del vil jeg lese. Ønsker deg og alle dine lesere et godt leseår 2016. Hilsen Inger Marie

Stine Arkeologine sa...

Så lurt å holde så god oversikt over bøkene du leser! Det er mange jeg ikke har lest her som virker spennende, tusen takk for tips og inspirasjon. :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Ingunn: Gjør det! Den er så fin.

Anonym: Bare hyggelig! Morsomt å høre at du blir inspirert.

Hermia: Takk for det!

Kultursnobb: Marian Keyes er egentlig en kur mot mye!

Inger Marie: Takk for det, godt leseår til deg også!

Stine Arkeologine: Ja, oversikten er ikke annet enn en avslutningsvis oppsamling av bokomtalene i bloggen gjennom året, jeg har faktisk lest noen til som jeg ikke har skrevet om, kommer jeg på nå. Men samma det :) Hyggelig at du blir inspirert!

Kristin sa...

For en fantastisk liste! Er nesten stum av beundring. Jeg har dessverre bare lest en brøkdel av dine, men noen av de samme: Winter journal, Never let me go og The secret history. Flotte bøker på hver sin måte alle sammen. Ellers likte jeg nok best Stoner av John William. Og Just Kids av Patti Smith, som ble årets siste bok.

Takk for en vidunderlig blogg!

Elisabeth sa...

Så mange bra titler! Har lest en hel del av dem, men slett ikke alle. Hvor mange sider ble dette tilsammen da?

Anonym sa...

Imponerende!!

Hege sa...

Den skulle ikke være anonym den kommentaren der altså :)

Glamourbibliotekaren sa...

Kristin: Glad du liker bloggen! :) (Jeg har også lyst til å lese Just Kids en gang!)

Elisabeth: Aner ikke, holder ikke tellingen på sider! Fokus på kvalitet over kvantitet :)

Hege: Hehe, takk! :)

Populære innlegg