fredag, januar 22, 2016

GLAMORØS FREDAG TI ÅR!!I dag er det jammen ti år siden jeg lanserte Glamorøs fredag her i bloggen! Jeg hadde hatt glamorøs fredag for meg selv i flere år før det, men da uten en blogg å formidle det gjennom - men i mai 2005 startet jeg denne bloggen, og i januar 2006 gjenopptok jeg Glamorøs fredag og presenterte det for dere. (Idéen skrev jeg en søndag - altså 22. januar - så første offisielle glamorøse fredag var fem dager senere.)

Her er bloggposten fra den gang!

(Selve bloggens tiårsjubileum feiret vi som dere husker i mai - det var hyggelig! Veldig hyggelig!)

Jeg har fylt huset med blomster, jeg kom hjem i går med favnen full og brukte kvelden på å dandere buketter og oppsatser og plassere dem i så å si alle rom. Mer om det senere, jeg lover å dokumentere dem! En kake står på lur, det blir nok et stykke som lunsjdessert tenker jeg. Jeg har hjemmekontor i dag, fyrer i ovnen og har min luksus-te fra Paris i en av mine fineste tekanner. Såpass må det være på et tiårsjubileum! Dagens duft er Chanel no. 5, jeg har kjole, vintage David-Andersen-smykke, og den aller aller beste glamoureffekten denne uka er våre splitter nye vinterdyner - 220cm lange, lette og myke og varme. Mannen min kjøpte dem her om dagen, i tillegg til nydelig ensfarget mykt sengetøy som han til og med strøk før vi la det på - det er hverdagsluksus mer enn noe! Det er jammen vanskelig å stå opp om morgenen nå. 

I dag hadde det vært ekstra hyggelig om ekstra mange rapporterte om sine fredager! Omlag halvparten av dere leser bloggen via mobil, og det er ikke enkelt å kommentere fra mobiler - det er jeg veldig klar over, og jeg tror nok det også er grunnen til at antallet kommentarer har gått drastisk ned de siste årene. (Instagram er enklere på den måten. Og apropos Instagram - det dukket plutselig opp en hashtag der for noen år siden, #glamorøsfredag, det var morsomt! Den lever liksom sitt eget liv, mange bruker den uten å ha noen anelse hvor begrepet kommer fra - uten å vite om denne bloggen. That's the internet for ya!) 

Men statistikken over lesertall holder seg veldig stabil. Det er over tusen av dere som er innom hver eneste dag, det er veldig fint! Trofaste lesere er dere! Hjertelig velkommen skal dere være, alle som en, gammel og ung, kvinne og mann og alt derimellom, veteraner eller nye lesere. ALLE er velkomne til å fortelle oss andre om hva som forgyller deres fredag akkurat i dag! 

Tre ganger tre hurra for Glamorøs fredag!

mvh
Eders Glamourbibliotekar. 

74 kommentarer:

namnam sa...

God glamorøs fredag og gratulerer med glamourjubileet til deg og til dine lesere!
Dagens glamour består av en kort (men travel) arbeidsdag. Jeg skal ha meglerbesøk og må dra hjem etter lunsj. Har på favorittskjørtet og doble strømpebukser mot kulda, Bvlgaris Eau The Bleu og nyvasket hår. Huset er vasket for helga og jeg har relativt få helgeplaner, bortsett fra å levere et lass med bøker til bokloppis. I kveld blir det pizza og kos med gode venner.
Ønsker alle en riktig god helg!

Rannveig sa...

Hurra for ti år med glamorøs fredag! Jeg er hjemme med småsykt barn i dag,så foreløpig er dagen dominert av komfy klær,kos på sofaen og Disney på tv. Men i kveld skal eldstedatteren min og jeg pynte oss og gå i Nasjonalteateret for å se Hakkebakkeskogen. Gleder meg veldig til det. Ønsker alle en riktig fin fredag! :)

Janne sa...

Gratulerer med fredagsglamourdagen! En fin tradisjon som jeg håper fortsetter. Jeg er desverre lite glamourøs her jeg sitter pakket inn i ull på kontoret, men denne bloggen inspirerer til å legge inn noen glamoureffekter. Tror jeg skal gjøre som deg og kjøpe med blomster hjem fra jobb idag. Ha en fin dag!

Anaruh sa...

Gratulerer med jubileet! SYnes feiringen din høres helt fantastisk ut!

Min glamorøse fredag består foreløpig av pysj, hjemmekontor, Assam-te og tulipaner. I tillegg synger jeg høyt til spillelista mi på Spotify. Ikke like aktuelt å gjøre når jeg sitter i åpent landskap på jobben ...

Om litt skal jeg lage meg litt god frokost, ta en dusj og komme meg en tur til tannlegen. Etterpå er det noen timer til med jobbing, og i kveld skal jeg treffe en venninne på Olivia. Helgen er foreløpig uten planer, men jeg tenker at det i alle fall blir å lese ut en bok, ta en skitur, se en film og ta livet med ro før en ganske travel jobbuke fra mandag av.

Ha en riktig fin helg!

stud.med. sa...

GOd fredag! Her er det kontor-på-kafé med kaffe og croissant, nyvasket hår, genser med 'pynt' på kragen, og oppgaveskriving. Og Hakkebakkeskogen så jeg i går! Veldig glamourøst med pynta småpiker og -gutter og besteforeldre, litt slitt møblement med røde trekk, svære lysekroner og en datter som danset i stolen, sang med og klappet og bukket tilbake når skuespillerne tok i mot applaus til slutt. Bare å glede seg, Rannveig!

Siri sa...

Hurra for ti flotte år!
Her i skogen er det -29 i dag, så antrekket er ull. Fyrer som en gal og har allerede begynt å grue meg til å måtte ut i vedskjulet etter mer ved.

På frilanskontoret ved kjøkkenbordet drikkes det kaffe. Noe herjer i kroppen, så jeg er ikke helt i form, men ambisjonen er å komme meg gjennom mailboksen og forberede møter neste uke.

Helgen består av et førtiårslag i morgen, og ellers ingenting. Hurra for det! Om både temperaturen og formen stiger, blir det kanskje en skitur søndag. Ellers blir det lesing og kosing innendør.

God helg til alle!

Rotehovudet sa...

Hipp hurra for glamorøs fredag!! Måtte den leve evig!

Min fredag blir ekstraordinært glamorøs denne veka, då eg først skal ut og treffe ei venninne, og seinare ut og ete middag med tanta og onkelen til kjæresten min. Det blir god mat og vin og fine folk, så eg gler meg veldig til det. Og i morgon er det duka for eit heidundrandes kalas her heime hos meg, med fullt av gode vennar og endå meir mat og vin! Og min nye fargeglade favorittkjole som eg kjøpte for 49kr på Fretex i går. Helga avsluttast òg på glamorøst vis med kaféavtale med ei god venninne, så det blir rett og slett ei heilglamorøs helg denne gongen, noko som jo passar fint til eit 10-årsjubileum!

God 10-års glamorøs fredag, og riktig god helg til alle!

Camulen sa...

Gratulerer med jubileet!!
Jeg er veldig forkjølet, så her er det hjemmekontor foran peisen i flanellpysj og ullsokker. MEN i ettermiddag drar jeg med mannen på kjærestetur til Amsterdam. Da håper jeg formen er stigende, og jeg satser på skjørt, ullgenser og ny ullkåpe som reiseantrekk. Jeg skal også unne meg god kaffe fra kaffebaren på hjørnet litt senere.

Sissel sa...

Gratulerer med 10 år med fredagsglamour! Hurra!!
Startet dagen glamourøst med å kjøpe konsertbillett til selveste Sting. Han kommer av alle steder til Hamar i sommer. Ellers er antrekket preget av kaldt vær, ullgenser og skjerf. Eneste pyntings er et par øredobber jeg kjøpte av en lokal kunstner på Chelsea market i høst. Gleder meg til å reise til fjells når arbeidsdagen er over, og tilbringe helga der. Ønsker deg og alle leserne en fin fredag og ei god helg!

Anonym sa...

Gratulerer med 10 årsjubileum! Formen er dessverre litt uggen, men jeg har nyklippet lugg og har husket øredobber i dag :) I kveld må jeg forberede et selskap jeg skal ha i morgen (#førr...jadda). :) Takk for en fin blogg og et fint konsept som minner oss på å være glamorøse i hverdagen!

gshs sa...

Gratulerer med dagen!

Jeg jobber også hjemme i dag, med fyr i peisen, te i koppen og croissant med ferskensyltetøy til frokost. Her sitter jeg i superundertøy, men i lunsjen skal jeg dusje, lakke negler og finne fram kjole.

God helg!

koristen sa...

Gratulerer med tiårsjubileet! Jeg tror jeg har fulgt deg i åtte av dem, og det kommer jeg til å fortsette med :-)

Litt tynt med ytre glamour her i dag, men smale, svarte bukser og en myyyk svart favorittopp fra Gudrun S er ikke så aller verst. Bittesmå englevinger av sølv i ørene passer til de sølvfargete neglene.

I helgen blir det besøk hos mor, men med tidlig hjemreise på søndag, for da må jeg forberede vinterens eventyr - en reise til Kirkenes og øvre Pasvik i midten av neste uke. Glede seg :-) Forhåpentligvis blir det tid til litt kreativ virksomhet også - strikkepinner, fargeblyanter, brodergarn og perler roper stadig på meg for tiden.

God helg til vertinnen og alle andre glamorøse :-)

Sørlandspige sa...

Gratulerer med 10-årsjubileet!
Antrekket er i sjokoladebrunt og gammelrosa, smykker fra Lillesandskunstneren Wilhelmine (rosenkvarts og dalmatinerstein bl a), nyvasket hår og så har jeg rent hus, da. Får venninnebesøk til lunsj - å, sånn hyggelig begynnelse på helga! Mangler bare blomster, men det skal jeg snart få kjøpt.
God helg til den jubilerende bibliotekar, og takk for en fin blogg, forøvrig den eneste jeg følger!

Anonym sa...


Hei, og gratulerer med dette hyggelige jubileet!
Jeg skal feire med å mate masse sultne fugler i vårt snølandsskap, og
det gir masse glede igjen!
Og nå kom akkurat sola inn i stua her, og den forteller at den er oppe nesten
time tidligere enn på det mørkeste. Gode ting å glede seg over det også!
Og så vil jeg fokusere på solstrålenes viktige betydning for litt sløve vinterplanter,
gjelder også meg selv, i stedet for å se alt støv den avslører!
Riktig lykke til med festdagen, kjære Glamourbibliotekar!
Vi gleder oss til å lese bloggen videre..

Kammerpiken sa...

Hipp hurra og gratulerer med jubileet! Her nord har det vært fantastisk vintervær i ukesvis, men nå er det vind, speilglatt og silregn ute. 10 blå grader ble plutselig til 4 røde, så jeg har pakket meg ut av flere lag med ull, og tatt frem regnjakke og piggsko. Ikke så veldig glamorøst kanskje, men mye bedre enn knall og fall. I dag er det "lappedag" på kontoret. - Dere vet, gule lapper i alle farger med beskjeder og "skal-gjøre-en-annen-dag"... Nå er den dagen kommet. I helgen har vi ingen planer. Tror det blir god mat, vin, bok, strikking, sport på tv og "kosebukse". Og legger vi inn en treningsøkt og et kafebesøk på lørdag, så blir dette helt strålende. God helg!

Ingvild sa...

Gratulerer med jubileet, Glamourbibliotekaren! Det alltid hyggelig med denne oppmuntringen til litt ekstra pynt på fredagen. Om dagen er ull og varme klær det viktigste hensynet ved planlegging av antrekket. I dag har jeg prøvd å kompensere for den lite glamorøse januarstilen med ny neglelakk (Chanel 369 Exception), det var en julegave fra en god venninnne. Og et nytt skjerf som matcher neglene :-)

God helg til alle på denne bloggen!

Anonym sa...

Gratulerer med dagen! Nydelig vintervær er med på å lage ei god ramme for feiringen. Tusen takk for en blogg som gir mening i mye meningsløst.
Glamorøsfredag er en fin måte å feire livet på. Måtte du fortsette lenge!

ingrid

Jørn Ivar sa...

GRATULERER!
Kjempefin blogg til god inspirasjon, nydelige bilder og fine reiseskildringer.
Jeg fortsetter å være innom fast hver dag, selv om jeg sjelden skriver kommentar :)
Hilsen en av dine mannlige lesere.

Blyblå sa...

Gratulerer med dagen - og med en usedvanlig velgjørende blogg!

Jeg hadde min første offisielle glamorøse fredag i forrige uke, fortsetter i dag med et kongeblått sjal i alpakkaull. Når arbeidsdagen omsider er over skal leiligheten vaskes og det skal settes over en langkokt lammegryte med safran, koriander og sitron.

God fredag!

Anonym sa...

Gratulerer med 10 år! Må innrømme at det er ikke ofte jeg husker på glamorøs fredag for egen del, det er hyggelig å lese bloggen og se hva folk gjør ut av det. Så keep up the good work!

M.E. and Me sa...

Hurra hurra hurra!

Gratulerer med 10-års jubileet fra mitt kontor høyt oppe i en skyskraper her i Londons City. Dagens antrekk består av svarte bukser fra Jigsaw, høyhalset Uniqlo Heattech trøye, grå merinogenser også fra Uniqlo, gemalens Devold sokker i ull (ja altså, det er mye trekk i engelske bygninger..), Russell & Bromley "snaffle loafers", et gedigent rubinrødt kjede fra H&M og et strøk med Nars leppeblyant i "Baroque". Det er 15-årsjubileum for en kollega her idag og det skal feires med Krispykreme donuts... mmmm...

Ha en flott dag :)

Ine sa...

Hurra for ti år med glamorøs fredag! Jeg tror jeg har hengt med i rundt sju av dem... Det er alltid hyggelig å lese fredagsrapportene, og nå skal jeg jammen bli flinkere til å legge igjen mine egne igjen. I dag har dagen startet fint, men en lang frokost sammen med mannen som jobber kveld. Minsten kunne endelig dra i barnehagen etter flere dager hjemme – det var han lykkelig over! Nå skal jeg komme meg litt i orden – det må bli en kjole i anledning dagen, samt noe mykt og varmt – før jeg tar fatt på dagens skriveøkt. Senere skal jeg ut å kjøpe årets første tulipaner. Riktig god glamorøs fredag! :)

glow sa...

Gratulerer med tiårsjubileum!! Denne fredagen starter sent, har sovet til 10. Vi har også slike deilige vinterdyner!

Snart er det litt hjemmekontor med min NYE samboer før det er kveldsvakt på jobb.
Te: Assam majjan (min favoritt). Ekstra glamoreffekt: luktelys fra valuspa.

Anna sa...

Hipp hipp hurra! Været i Bergen er ikke akkurat i festhumør med plussgrader, vind, masse snø som skal smelte, og mer snø kommer det visst i kveld. Men uansett har vi startet helgens bursdagsbonanza for 6 åringen vår! Markering i barnehagen i dag, og besøk med familie og venner hele helgen. Det blir så kjekt! Jeg krøller med sammen foran peisen med hjemmekontor i et førsøk på å ikke bli mer forkjølet. Dagens glamoureffekt må være akkurat det: Fyr på peisen :-) God Helg!

Marianne sa...

Gratulerer! Bloggen er så hyggelig og inspirerende. Takk til Glamourbibliotekaren og alle som bidrar med kommentarer.

Det er fest med jobben i dag, så da ble det litt glamour her også. Skjørt (som er 15 år gammelt, men pytt), øredobber med glitter og høyhælte sko til festen. Skal lakkere neglene i smug i løpet av arbeidsdagen...

God helg!

Kristin sa...

Hurra for den glamorøse bibliotekar som skriver så skjønt om de små ting som gjør dagene litt lysere.
Takk fra et korallrødt skjerf med en fornøyd dame inni.
God fredag!

Anonym sa...

Hurra hurra hurra! Tiden flyr - tenk 10 år og jeg har fulgt deg i 5-6 tenker jeg. Når man har gipset bein må man tenke praktisk og ikke glamorøst: Grå Espirit yogabukse, overdel fra Run&Relax i lys rosa/lilla, håret i flette (idé Fletteboka), rød munn, Eau de Toilette fra L'Occitane, og snart lakkerte negler. Pukka te med ginger, lemon & honey - helt grei - og klar for en runde med Carsten Jensens bok fra Afghanistan. Må fordøyes i små porsjoner. Anbefales. I aften blir det pizza/rødvin og gullrekka. Nytt sengetøy i lin skal legges på - håper det svarer til forventningene. Riktig god helg til Glamblogger og alle andre lesere slike som meg. .mette

Stine Arkeologine sa...

Gratulerer med 10-årsjubileet!!! :-D Det er litt av en bragd! Jeg har glamorøs fredag på sofaen i dag, med feber og hoste, men sitronbrus og TCM gjør situasjonen mer enn overkommelig. Utenfor skinner sola over snømassene og jeg gleder meg til helg, bedre form og skitur i skogen! Riktig god helg til dere alle, og god jubileumsfeiring! :-)

Løvemunn sa...

Hipp hipp! Den leve! Inspirert av vår kjære Glamourbibliotekar, har jeg i dag arrangert hjemmekontordag - for første gang på flere år. Te i koppen, lys på bordet - kanskje en tur ut for å kjøpe blomster, og duften er Roger & Gallets Eau de Gingembre. Glitrende glamorøs fredag ønskes alle, og selveste sjefsglamourøsen spesielt.

Maja sa...

Hurra for glamorøs fredag! Ukas høydepunkt på så mange måter! Jeg har deltatt uten å rapportere i noen år, skal bli flinkere til å skrive :-) I dag har jeg i allefall ekstra god kaffe i koppen, og tenker å kjøpe med meg blomster hjem etter inspirasjon herfra. Takk for en alle tiders blogg, du gjør dagen (og særlig fredagen) enda lysere for oss! :-)

Silje sa...

For et fin ting, Glamorøs Fredag! Jeg markerer det ved å kjøpe blomster jeg også, gratulerer så mye med dagen! Og fortsett med den fine bloggen!

Kringkastaren sa...

Til lykke med tiårsjubileet! Jeg hyller glamourbibliotekaren med røsslyngfarget ullgenser, Tone Vigeland-armbånd og fin, ny leppestift fra Mac. Dagen skal markeres med blomsterinnkjøp slik sjefen anbefaler, og Maja Ratkjes vanninstallasjon i Operaen (gratis, så løp av gårde dere som er i Osloområdet i helgen). Og måtte alle rapportere oftere - å skrive er bra for sjelen og egenglamouren.

Anonym sa...

Gratulerer. Har i alle fall fulgt deg i 7 år. No skal jeg ut og kjøpe blomster:)

Ingerid sa...

Hurra hurra hurra! Og tillykke! Dagens antrekk er mest svart, med nytt fint ullskjørt i brune og svarte striper. Ellers nøytralt, men rent. Jeg dufter diskret av Durances kroppsolje Fleur de tiare, den er nydelig og akkurat det rette nå når man virkelig lengter til varmere land (på tross av etterlengtet skiføre). Dagens te er den svært luksuriøse Green Waldorf fra Perchs. Og nå kommer jeg også til å kjøpe blomster til helgen, jeg ble så inspirert av de nydelige bildene! God helg til alle, god feiring til Glamourbibliotekaren - dette er stas!

Anglofilia sa...

Gratulerer med jubileet! Har fulgt deg omtrent siden oppstarten, men er nok også en av dem som ikke kommenterer veldig ofte. Burde bli bedre til det, note to self.... Her i Rogaland har været slått om til mildt og en del vind, med trusler om regn. Og regnet kommer nok, kjenner jeg Vestlandsværet rett! Dagens antrekk er grå jeans, sort cashmirtunika, stort ullskjerf og høye, varme støvletter. Spiste aaalt for mye til lunsj, så nå sitter jeg formelig og halvsover ved skrivebordet. I kveld blir det kino med the Revenant, etterfulgt av indisk take-away og et par glass rødvin når jeg kommer hjem. Ønsker alle en riktig god og glamorøs helg!

lille_maria sa...

Hurra for fint jubileum!
Jeg er ikke bestandig så flink til å kommentere her inne, men i dag kan jeg jo ikke la være.
En fin fredag så langt, med pakker i posten, nylakkerte negler, og snart skal datteren og jeg dra på et lite familiebesøk.
Antrekket er meget avslappet og kuldevennlig, men litt leppestift må på!

Riktig god glamorøs fredag til deg, og god helg!

Synne sa...

Hipp hurra! Gratulerer med jubileet!
En riktig god og glamorøs fredag ønskes fra London. Her er det ti varmegrader og regn, så det føles ikke hverken særlig vinterlig eller særlig glamorøst, men innendørs er det andre boller. Jeg plukket påskeliljer i veikanten (!) på vei hjem i går kveld, så de står på bordet og lyser opp og lukter godt. Jeg har på meg et skjørt med Marimekko-inspirerte blomster på, og leppestift i en kjølig, lillarød farge. Jeg har jeg ei ny Vonnegut-bok jeg skal begynne på (God bless you Mr Rosewater), og dessuten har jeg ei flaske cava i kjøleskapet til i kveld, så dette blir bra!
Jeg takker for en herlig blogg, og ønsker Glamourbibliotekaren og alle lesere ei strålende helg!

Malin Andrea sa...

Hipp hipp for glamourbloggen!
Fredagsglamouren her er fyr i ovnene, lillemor som ligger på gulvet og babler, saftige appelsiner, strikketøyet i hendene og varme og lune ullplagg på kroppene. 10 nydelige blå ute og en sol som varmer de hvitkledde tretoppene, dette skal vi straks ute og nyte når lillemor skal rulles i søvn:)
God Fredag!

Lektor Tørrdal sa...

Gratulerer med 10-års feiring. Liker Glamourøs fredag svært godt :-)

I dag vandrer jeg rundt (med praksisstudenter) i en Flashdance rus. Mamma strikket leggvarmere til meg og nå var det kjølig rundt anklene når jeg går i skjørt. Så what a feeling! Ellers blir det lesing av pensum i helgen, den alltid like glamurøse Snorre, og 40-årsdag hos venninne. Da skal jeg ha sovesal hjemme i stuen for venninner, som fant rom i herberget mitt.

Frøken Desibel sa...

Hipp hurra for jubileum:-)

Er på vei til frisøren for en klipp av slitte tupper og en hårkur! Det ble en kort arbeidsdag, men med NM i brass rett rundt hjørnet, så blir det mer enn nok lange dager fremover. Tenker derfor å hente mest mulig energi denne helga.
I morgen skal svigerinna mi feire sin 30-årsdag i skogen, og i den anledning får jeg besøk av bror og samboer som overnatter i kveld. Ergo må det jo pyntes med litt tulipaner:-) Andre stikkord for helga er yoga, øving, matlaging og pusling i heimen tenker jeg. Kanskje litt trening på skiteknikk om ryggen tillater det.

Ha en finfin jubileumshelg alle sammen:-)

Kjersti sa...

Gratulerer med tiårsdagen!
Veldig fin blogg. :-)

Dagens glamour for min del innebærer restaurantbesøk med to venninner jeg ikke har sett på lenge. Det skal bli hyggelig etter en lang og hektisk arbeidsuke.

God helg!

Kunsthistoriestudinen sa...

Riktig god fredag, og gratulerer med jubileet!!
Her i Stavanger er gråvinteren, som jeg kaller den, tilbake med plusgrader, vind og regn. Men det gjør ikke så mye, det var fint med den vinteren vi fikk og endelig begynner vi å komme oss fra forkjølelsen. Glamouren er lav akkurat nå, jeg jobber med masteren i yogaklær, så det blir heller mer glamour etter trening. Men det er litt glamour i mummikopp med english brekfast tea og tulipaner som går over i andre uka. Helgen blir rolig siden jeg ikke jobber denne helga, så jeg skal ta det med ro selv om jeg må jobbe med masteren.
Ønsker alle en riktig fin helg!

Hermia Says sa...

Hurra! Vilken dag!
Här i Gävle strålar solen och dagen började med att jag fick prata böcker och bibliotek med ett gäng glada 6-åringar. Helgen är utan planer, en ny bok är påbörjad och jag känner energin komma tillbaka efter en trött höst! Det börjar kännas glamour :)

Elisabeth sa...

Gratulerer så masse med tiårsdagen! Jeg har fulgt med i ni av dem, og må innrømme at egen rapportering har variert veldig i perioden. I dag feirer jeg med deg! (selv om pollenallergi gjør at jeg ikke er i nærheten av å ha blomsterhav i leiligheta. Jeg nyser bare jeg ser bildene dine!)

I Bodø startet dagen glamorøst med brøytetur i marka (= ingen har gått opp sti etter heftig snøfall i går kveld/natt) sammen med ei venninne og tilsammen tre hunder; to huskyer og en bitteliten podengo-valp. Deretter har det blitt jobbing fra hjemmekontor, og jeg gleder meg over at planene om etablering av egen virksomhet ser ut til å bli virkelighet. Drikker söder-te fra Stockholm Tea House og utsetter fortsatt litt av husarbeidet til etterpå.

Helga blir en salig blanding - i morgen blir det tur ut og kanskje middag på primus sammen med hundene, og senere bok i fanget, mens søndagen går stort sett med til re-sertifisering som hjertestarterkurs-instruktør. Mye mulig jeg også forsøker å få bakt den Earl Grey-kaka du la ut oppskrift fra her om dagen; jeg er nysgjerrig på den!

God helg, og takk for en veldig fin blogg!

Hege sa...

Jeg må også få gratulere med Glamorøs fredags bursdag! Min fredagsglamour er nye varme sokker (! viktig!) og et lass magasiner til helgen. Gleder meg til å komme hjem, skal begrave meg selv i sofaen under pledd og ha smågodtskålen i umiddelbar nærhet! :-) God fredag!

Josefine sa...

Hipp hurra for 10 år med glamour! :) Min fredag startet som vanlig med yoga etterfulgt av lesesalen. I dag er det derimot ikke masterskriving jeg driver med, men jobbsøking! Som nyutdannet lektor til sommeren så håper jeg på sommerjobb i Sommerskolen i Oslo. For å feire jubileet drikker jeg nå en kopp med te og spiser en sjokoladecookie fra bakeriet på campus. I kveld skal jeg på fest, så da skal jeg jammen meg skåle for glamorøs fredag også! :)

Henrikka sa...

Gratulerer med tiårsdagen! Varme vinterstøvler og stjernegenser (sort genser med små gullstjerner på) er dagens glamour her i gården. Senere i dag blir det vinterbading i fjorden etterfulgt av yoga - og så er det helg med vakkert vintervær og bursdagsfeiring av en venninne. God helg til alle og enhver og glamourbibliotekaren i sær. Måtte det bli mange nye tiår med Glamorøs fredag!

Grorudpalmen sa...

Gratulerer med jubileet! Jeg støvsuget og vasket (i samarbeid med tenåringene mine) onsdag kveld, slik at denne fredagen kan være glamorøs uten hindringer. Jeg er på jobb og har kledd meg i sterke farger for å trosse kulda litt: honninggul strikkegenser over sorte dressbukser og røde boots. Har isblå hengende ørepynt og en rustrød lebestift jeg ikke greier å se hvem som er produsenten av (falmet etikett). Skal innom blomsterbutikken på Solli plass og kjøpe tulipaner, så hjem til middag med familien, peisbål og så blir det nok HBO og en serie jeg får varmt anbefalt fra flere hold: The Knicks med handling fra NY tidlig 1900-tall. Fredag er den suverent beste dagen! Fortsatt god glamorøs fredag til deg og alle bloggleserne dine!

Anonym sa...

Takk for en herlig blogg som alltid setter meg i godt humør! Nydelige bilder og gode stemninger, dessuten oppdatering på både det ene og det andre, ikke minst når det gjelder musikk og bøker. Og den naturlige glamorøsiteten liker jeg godt! I dag er det for min del å ta på ny lekker make up jeg kjøpte i går, og etterpå å sitte tett inntil peisen med deilig te og årets første berlinerbolle med svisker!
Gratulerer med glamorøs fredag- jubileum!! 💐👯

Mari sa...

Gratulerer med jubileet! Dette er en skikkelig god institusjon - med nedpåglamouren som ikke trenger å koste stort, men som er en "state of mind". Jeg blir alltid i godt humør når jeg greier å huske at det jo er ikke bare fredag, men glamorøs fredag. Akkurat denne fredagen faller sammen med to andre jubileer - på denne (sol)dagen for nøyaktig 7 år siden bordet jeg hurtigruta med mann, bil og baby og flyttet sørover. Og denne babyen er i dag 7åtalt, og feirer sin åtaltårsdag snart med fredagstaco.

For meg er knallrøde nesnalobber ganske glamorøst, så slik feirer jeg. Og så har jeg matet rødstrupene med pepperkakesmuler, skjæra med brød og meisene med hjemmelagde boller. Glamour til alle :)

Anonym sa...

Gratulerer med julileum :-)
Jeg tyvstartet glamorøs fredag i går kveld med besøk i operaen. Ulysses vender hjem er like fin i storsalen som den var på scene 2 for noen år siden.
aFantastisk nydelig barokkmusikk og en total nytelse!
Dagens glamoureffekter er fin ullkjole fra Mette Møller, og vissheten om at helgen er nært forestående.
Og kanskje jeg også skal kjøpe blomser i dag?
God helg :-)

Anonym sa...

Gratulerer til glamourbibliotekarens glamorøse fredag! Er innom bloggen stort sett ukentlig, og den minner meg på flere gode ting og inspirerer til nye. All kred til deg som holder denne bloggen gående; håper du fortsetter i laaaang tid:)

R.

Annette sa...

God glamorøs fredag og hurra for 10-årsjubileum!
I dag har jeg pyntet meg et lilla skjørt strikket av moren til min samboer, og det er både varmt og veldig hyggelig å ha på. I tillegg har jeg (nesten) nyvasket hår med krøller i, en god parfyme på og heldigvis varme strømpebukser.
Helgas start feires med et restaurantbesøk og deretter en film på kino, begge med samboeren.
Deretter er planen skitur i morgen (kanskje med Frøken Desibel?), årlig julegave-til-hverandre-middag med venninnene, besøk hos mor og far, og i tillegg har jeg lyst til å strikke litt :-)

God helg ønskes alle, og Glamourbibliotekaren især!

Marit sa...

Lite glamorøst antrekk på skogtur i dag. Ullstilongs, lange ullstrømper, raggsokker og piggsko, skjerf, lue og dunjakke. Minus 17, men tross alt godt å komme ut. Nå blir det reker og hvitvin som seg hør og bør på en fredag. God helg 😊

HildeSofie sa...

Hurra for fredag, og for tiårsjubileum! Så stas!
Jeg startet glamouren i går, med å legge meg i nyvasket sengetøy. I dag har arbeidsdagen vært superhektisk, men superartig med to gode møter som både jeg og sjefen min ble litt "høye" av. Ikke hver dag man intervjues av Storbritannias største avis, hoho! Det hele ikledd sorte jeans, grå tunika og mørkerødt skjerf, og duftende av Chanel Noir.

På vei hjem fra kontoret kjøpte jeg også en svær bukett blomster, som lyser opp stua i friske og vårlige farger. Om et par timer pakker jeg med meg oliven, mørk sjokolade og en flaske rødvin, og trikker til en god venninne, for gode samtaler og lave skuldre. I morgen blir det lunsj med en annen venninne, og ellers blir det litt jobbing og hjemmekos for resten. Topp helg!

tonemor sa...

Kommet hjem fra jobb og sitter i sofaen med 16 åringen og planlegger fredagskvelden. Det er fredagsluksus: å ha god dialog med yngste datter. Her blir det bred og god fredagsstemning. Gratulerer og god helg fra oss i skogkanten.

Anne sa...

Gratulerer med dagen! Jeg har vært i bisettelsen til Kirsten, en eldre dame som beholdt glimtet i øyet, og den barnlige, nysgjerrige og kreative gløden så og si helt til hun døde.
På Glamorøs fredags' jubileumsdag har jeg derfor hatt på en svart "strikket" Karen Millen-kjole, svarte støvletter, Allure parfyme, og ekte perleøredobber med rosa skjær som jeg i sin tid fikk av Finn.
Finn var en ekte gentlemann på 88 år som lignet på Victor Borge. Finns kone og aller beste venn gjennom 50 år hadde hatt en alvorlig hjerneblødning og lå bevisstløs på sykehuset og han var blitt svært ensom. Hjemmehjelpen kontaktet Røde Kors' besøkstjeneste som sendte meg på hans dør. Et par timer hver mandag i et par år hadde Finn og jeg noen festlige samtaler, gode middager eller små turer sammen, og han blomstret opp når han fikk et begeistret publikum (meg) til sine fortellinger om sitt liv som "dansende gentlemann", om hvordan han sjarmerte sin vakre kone på 50-tallet, og om sitt liv som sølvsmed og møbelsnekker.
Mot ethvert Besøksvenn-reglement ga han meg perleøredobbene han i sin tid hadde gitt sin kone etter at hun døde. Han var bekymret for hvor øredobbene ville ende når han gikk bort hvis han ikke selv ga dem vekk i tide. Til slutt tok jeg i mot dem for hans skyld. Og jeg bruker dem med verdighet og kun i helt spesielle sammenhenger.
I dag tok jeg dem på fordi Finn og Kirsten hadde noe sterkt og godt til felles som er til inspirasjon; glimtet i øyet, den barnlige nysgjerrigheten og kreativiteten intakt tross alder og sykdom.
Gratulerer med dagen, inspirerende glamourøs fredags' grunnlegger og glamourbibliotekar. Og livfulle Kirsten og gentlemann Finn til minne!

k sa...

Gratulerer så mye med dagen! Jeg har fulgt deg i åtte-ni år, og det beriker dagene å lese blogger din. Her feires helgestart med rosa tulipaner og taco, og datteren har harmonisk venninne på overnatting. Fortsatt god helg! Hurra for deg :) Håper på flere tiår med bloggen ..

Anonym sa...

Hurra for glamorøs fredag og glamourbibliotekarens beundringsverdige utholdenhet!
Jeg er hjemme fra en god og produktiv dag på jobb, vi har spist taco med fyr i peisen, tente levende lys og to glade barn, og etterpå har vi spilt Jakten på den forsvunne diamanten, alle sammen. Helt vanlig, helt prima hverdagsglamour. Nå er det barnetv og sofakos. Seinere i kveld kommer de fine naboene våre over på ost og vin. Alltid hyggelig.
Takk for at du holder dette varme, oppløftende, ærlige hjørnet av Internett i gang.
Lotta

Anonym sa...

Gratulerer med tiårs-jubileum! Liker virkelig ideen om glamorøst fredag! Prøver å være litt glamourøs på fredagene selv, etter inspirasjon fra bloggen din. Planen har vært å gå med kjole eller skjørt hver fredag nå i vinter, men på grunn av ualminnelig kaldt vær har det i stedet blitt uglamourøse langbukser. Vel vel, mye annet å glede seg over i stedet. Nyter å ha friske blomster inne på denne årstiden. Når naturen ute er i dvale blir liksom blomstene og plantene man har inne mer betydningsfulle. Sånn føler jeg det ihvertfall.
Ønsker deg en god helg! Takk for så mye go-følelse du gir og deler via bloggen din.
E

Oda sa...

Gratulerer så mykje med 10 årsjubileum, kjære Glamorbibliotekar!

Eg feirer med ein grå, fin vintagekole, raude chanel-lepper, oppsatt hår (laga av mi venninde som er heilt brilliant med fletningar) og flotte drinkar på yndlingsbar!

Ina sa...

Hurra for glamorøs fredag!
Det er mange grunner til at jeg elsker jobben min, men en av dem er at hovedkontoret ligger i London! Som i dag, hvor jeg logget av, spaserte ut, og fant min elskede på en pub nede i gata. Nå venter vi på maten på fantastiske Grain Store. Passende glamorøst på en jubileumsdag som dette! Ha en deilig helg!

Tina80 sa...

Gratulere med jubileum!
Selv om det er kaldt så ble det skjørt idag også, godt det er kort vei til og fra bilen. Har akkurat gjennomført uke 2 i ny jobb, mye å sette seg inn og lære, men trives godt.
Helgen er uten store planer, så får seg hva som dukker opp.

Og som nevnt over, her ble også Sting billetter kjøpt idag, artig med slike begivenheter i lille Hamar.
Riktig god helg til alle og enhver!

Anonym sa...

Tenk at du har inspirert meg i åtte av disse ti årene! Fast følgesvenn, selv om jeg poster sjeldnere nå.

Dagens glamour er peis, nyinnkjøpte Musc Ravageur fra Frederic Malle, Georg Jensen damask på bordet. Amaryllisen blomstrer hvitt og vakkert, NRK jazz fyller stua. God helg kjære glamourbibliotekar og alle lesere <3
Irma

Maren sa...

Hurra for den beste bloggen jeg vet om! Min fredag startet med boksnakk i tre timer for tre skoleklasser, det er så fint å kunne gjøre sånt på jobben sin! Etter jobb har jeg drukket te med ei venninne, og nå er jeg på plass i sofakroken, veldig klar for frihelg. Jeg feirer glamorøs fredag med te og Gilmore girls (Nå har Jackson akkurat kjøpt tilbake kurven fra Kirk, etter å ha vist frem to forskjellige typer id. Hihi! God helg!

Togpiken sa...

Gratulerer så meget! Jeg har ikke skrevet på en stund, jeg er en av disse stille leserne, men ikke mindre ivrig av den grunn. Tusen takk for alt du deler med meg og de andre leserne! Det setter jeg veldig pris på.

Dagens glamour her er gråemelert ullkjole, sorte ullstrømper og grønt sjal fra Færøyene. Perler i øreflippene. Miss Dior på halsen. Kjæresten ved min side.


Anonym sa...

Kjære Glamourbibliotekaren og alle andre. Gratulerer med jubileumet! Det er virkelig imponerende og alltid inspirerende å lese. Dagens glamour består av en liten skitur, fyr på peisen, en sovende hund og en deilig helg i vente!

Trude sa...

Hei! Sier som Maren over her, beste bloggen jeg vet om! Standhaftig og trofast og kvalitetsorientert gjennom alle år, jeg har fulgt den nøye og gledet meg stort over hvert nye innlegg. Inspirasjon til det meste, både film, bøker, musikk og hage. Og gjenbruk! Glamorøs fredag er høydepunktet i blogguka! Jeg var ivrig bloggleser tidligere, hadde min egen (men den ligger brakk nå, derav ingen link dit), og må jo si at jeg la merke til mange, nesten en hel generasjon nye bloggere, som fulgte i kjølvannet og var tydelig inspirerte av denne bloggen, men ingen av dem kan måle seg :-) Takk for ti år med glamorøs fredag, og her følger dagens rapport fra meg: Ny grønngrå øyenskygge fra Chanel som jeg ble påprakket i går da jeg var innom Steen & Strøm (men jeg tok gladelig i mot tipset, den er superlekker), mammastrikket ullgenser, og en veldig hyggelig venninnedate etter jobb! Nå er det rolig fredagskveld her, tror jeg skal lese litt. Ha det fint, og takk for inspirasjonen!

Kjersti sa...

Hipp hurra - gratulerer! :-)
Min fredag er fin. Har hatt en deilig rolig dag etter en uke hvor jeg har begynt å jobbe litt igjen etter nesten seks år med uføretrygd. Mye skjer i livet for tida, og nå begynner det å føles mest positivt.
God jubileumshelg!

Anonym sa...

Åh, takk for en så fin blogg! Glamorøs fredag er til stadighet en inspirasjon!

instance sa...

Til lykke med tiårsjubileumet! Her har det vært en forholdsvis lite glamorøs dag, med begynnende forkjølelse og baby som sover dårlig om natten. Har slasket rundt, tilfeldigvis i (arvet) kasjmirull-slacks og svart ulltopp. Tok meg sammen her i stad og fikk lakket både tå- og fingernegler med OPIs In My Santa Suit, min favorittrødfarge for neglene for tiden. En kopp earl grey fra fortnum and Mason ble det også. Tusen takk for en fantastisk inspirerende blogg!

Liv sa...

Gratulerer med dagen og god fredag! Jeg er en av de tusen som stikker innom hver dag. Takk for arbeidet du legger ned i bloggen! I dag har alt gått på halv tolv, og jeg har forkjølet pipestemme (som en nypubertal guttunge, faktisk), men jeg har da hatt noen gylne øyeblikk også. Masse latter og et par riktig kloke tanker fra elevene mine, og hyggelig vinkveld med kolleger nå nyss. Godt å få registrert også denne fredagen her inne!

tea sa...

Hurra for tiårsjubileum!
Min rapport kommer litt sent, hadde rett og slett ikke tid til å sette meg ned i går. Min glamorøsfredag var ganske travel. Var en tur på skolen, en tur i byen og kjøpte meg noen nye neglelakker, bakte muffins og kake til bursdagsselskap på kvelden, og feiret bursdagen min med fine folk. Jeg satt knapt stille fra klokken sju om morgenen til to på natta, men det var absolutt verdt det! De mer glamorøse delene med dagen var nok neglelakk, en god parfyme og en (dyr) blondejakke som jeg er veldig glad i - og som jeg fikk av min kjære til bursdagen. Også slår det jo aldri feil med kake!

Håper du og alle andre får en strålende helg!

Anonym sa...

Gratulerer med 10-års jubiléum! 🌸🎉⭐️🍾
Jeg var hjemme og trente og følte meg som verste housewifen med pushups, kettlebells og 10 km på min ellipse crosstrainer i mine Kari Traa bukser som jeg plutselig kan ha igjenn - litt glamorøst det da - og så var det drybrushing og sauna og bare føtter i snøen, langtur med hundene. Velvære for hele slanten. Uten sminke og annet enn treningstøy både inne og ute. 🌸 Men lekkre reker til kvelds da.
Jeg får ta det igjenn i dag. Gratulerer! 😊🎉💝👠💄👛

Jenny Midbjer

Populære innlegg