lørdag, januar 09, 2016

Lørdag morgenDet nærmer seg tiden for mitt årlige januar-teselskap. Jeg pleier alltid å sende ut håndskrevne innbydelser, og når man skal sette seg ned for å skrive brev, kan man like gjerne gjøre noe koselig ut av det. Jeg kokte te, tente lys, satte på en plate med Janine Jansen som spiller Bach, og satte meg ved skatollet på et av værelsene på loftet. 


Pent brevpapir fra Toscana. Der er de flinke til å lage sånt! Jeg hamstrer alltid med meg papir hjem fra Italia. 


Glade ferierende italienere ved Lago Maggiore. Bilder kjøpt på et loppemarked i Trastevere. 


Og god te, som nevnt. Alltid!

Slike små stunder gjør dagen for meg. Sitte i fred, skrive, høre på musikk. En fin mulighet til å trene på tilstedeværelse. Det er noe av det jeg alltid har forsøkt å formidle gjennom denne bloggen, og vi trenger det kanskje mer og mer jo raskere alt går og jo mer avhengige vi blir av iphonen. Livet er ikke alle andre steder, selv om det kan virke sånn på sosiale medier i blant. Livet er der man selv er. Da kan man jo gjøre noe fint ut av det.


Etterpå gikk jeg og sendte innbydelsene, matet småfuglene, og lagde scones til brunch for min syvsovende mann. Og nå spiller vi den nye plata til David Bowie om og om igjen. Ute virvler snøen som i en Disney-film og legger seg på alle trær og busker. 

Håper dere har en fin lørdag, alle sammen!

10 kommentarer:

Ingunn sa...

Så sant, så sant. Jeg savner det med å sette seg ned ved et skrivebord. Så fint det skatollet ditt er! Har vært på jakt etter noe lignende en god stund.

Elisabeth sa...

Jeg liker så godt å skrive brev, så fint å se andre som gjør det også :-) Synes det er så trist at man nesten aldri får brev i posten lenger. Bare regninger og reklame. En epost kan virkelig ikke erstatte et håndskrevet brev. God idé å skrive innbydelser til selskap forresten, jeg hadde blitt kjempeglad for å få en sånn ;-)

Stine Arkeologine sa...

For et kjempefint innlegg! Livet er der man selv er. :-) Det har jeg tenkt på i dag der jeg har stått på kjøkkenet med forkle og masseprodusert middager til å fryse ned med barna som eneste selskap og ingen sosiale planer for kvelden. Jeg er ikke så glad i å lage mat, men levde meg inn i rollen som elegant minestronesuppekokende italiensk husmor (Meryl Streep-varianten..) mens jeg hørte Radioteaterets "Geografi og kjærlighet", humret og hadde det kjempefint. Og tenkte på akkurat det du skriver om her!

Ha en fortsatt fin kveld! :-)

Anonym sa...

Når hverdagene haster av gårde, og jeg har mange baller i luften, bruker jeg bloggen din som landingsplass og terapi. Akkurat dette innlegget påminnet meg hvorfor jeg liker bloggen din så godt. Den jorder meg. :)

Trude sa...

For en drøm å bli invitert i et av dine fine teselskaper :-) Hadde faktisk tenkt å spontaninvitere hjem noen venninner i dag, men snøen fosser virkelig ned her og veien er ikke brøyta, så jeg lurer på om jeg kanskje venter til en annen dag. Ha en fin søndag, glamourbibliotekaren, og jeg synes det var fint det anonym skrev over her: At bloggen jorder henne, det gjelder meg også! :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Ingunn: Ja, det er fint å sette seg ned ved et skatoll! Er veldig glad i dette møbelet :)

Elisabeth: Samme her, regninger og atter regninger. Kunsten å skrive brev blir liksom mer og mer glemt. Jeg prøver å sende mange kort hvorenn jeg er, og julekort - nå før jul skrev jeg 47 stykker. Selv om andre har gitt opp litt, skal i allefall jeg gjøre mitt for å holde det i gang - det er min plan :) Og da er det fint med håndskrevne innbydelser i blant. Hvorfor skal de bare dumpe ned i postkassa når man blir bedt i bryllup?

Stine Arkeologine: Så fint å høre! :) Enhver situasjon blir festligere når man går Merylsk til verks! :) Elsker å høre på radio på lørdagene når jeg lager mat jeg også - i går ble det operasending direkte fra Metropolitan!

Anonym: Tusen takk for fine ord! Jeg blir veldig glad for å høre sånt :)

Trude: Ja, her fosser det også ned, ikke helt dagen for å ut og farte rundt kjenner jeg :) Ha en fin søndag du også!

Ingunn sa...

Det har du all grunn til å være! :-) Er det der du sitter og blogger vanligvis også? Hadde vært moro å se "behind the scenes" liksom :-)

Glamourlektoren sa...

Fint med slike vintermorgener! Her har vi nettopp avsluttet søndagsbrunsj med hjemmebakte grove rundstykker fra fryseren, egg, rester av julesild, god ost og marmelade - og god og sterk kaffe til min kjære mann som har vært ute og brøytet snø i flere timer - helt siden klokken seks i morges. Det samme gjorde han i går. Da stod han opp klokken fem - for at det skulle være fremkommelig på gården for alle som ferdes her fra tidlig morgen av. Ingen spøk å være bonde på si, og man kan ikke ha leid hjelp til alt.. Så nå skal han få kose seg med tv-sport mens jeg drikker te og får karakteroppgjøret i havn.

Hvis Ingunn bor i Oslo-området, så vil jeg tipse om de mange korpsloppemarkedene til våren som ofte har flotte skatoll til en billig penge. Slik skaffet jeg meg mitt eget, håndlagede, som jeg er så glad i. Resten av landet har sikkert tilsvarende loppiser mange steder. Særlig de litt større er vanskelige å få solgt, men er verd sin vekt i gull for den som er så heldig å få fraktet dem hjem.

glamourlæreren sa...

Teselskap hos Glamourbibliotekaren er en av mine drømmescenarioer :-) Heldige er de som får innbydelse i posten! Det er faktisk et par av mine venninner som har stjålet idéen fra deg og invitert til teselskap om vinteren de siste par årene, det er absolutt en hyggelig ting å gjøre altså. Dog har de ikke sendt innbydelser i posten ennå, det må jeg minne dem om, he he. Tusen takk for en fin blogg, tenk om du kunne invitere alle leserne i teselskap..

Glamourbibliotekaren sa...

Ingunn: Eget innlegg om hvor jeg sitter og blogger! :)

Glamourlektoren: Bra tips!

Glamourlæreren: Ja, jeg får leie en idrettshall eller noe sånt og invitere dere, hele gjengen! Hehe. Det er veldig hyggelig med teselskap og lignende, prøver liksom å pushe denne "Invitere hjem"-tanken litt, det er så koselig å bli invitert hjem til noen - men dette har visst endra seg siden jeg var barn, føler jeg. Høyere terskel for å slippe noen inn i hjemmet, større krav til hva man skal servere eller noe, vet ikke helt årsaken. Har skrevet mer om det her. Vi får jobbe med saken alle sammen! Ære være kaféer altså, men det er ikke helt det samme.

Populære innlegg