tirsdag, januar 26, 2016

Now, Voyager (1942)Bette Davis er den forknytte, deprimerte og litt ufikse - og uønskede, viser det seg - datteren til en riktig slem eldre kvinne. (Legg merke til at øyenbrynene hennes er sånn som alle farger dem nå til dags). Hun blir sendt til et sanatorium, men det viser seg å være en del av legens og svigerinnens plan for å frigjøre henne fra moren. Forvandlingen skjer både fysisk og psykisk, øyenbrynene blir tynnere og frisyren frekkere, og Paul Henreid - kjekke Victor Laszlo fra "Casablanca" - faller pladask. Jeg synes forøvrig Bette Davis var en glimrende skuespiller!

2 kommentarer:

Stine Arkeologine sa...

Så fine bilder fra filmen. :-) Jeg elsker denne, og Bette Davis generelt - hun var fantastisk! (Leste forresten boka som filmen bygger på i fjor, det var morsomt å se at handling og dialog nærmest scene for scene er helt tro mot den. Men mens boka var bra er filmen briljant, og det er Davis som er forskjellen!).

Glamourbibliotekaren sa...

Så gøy! Jeg synes det er morsomt å se en film/serie og huske replikkene fra boka. (Sånn er det med Krig og fred nå!) Bette Davis var suveren! "All about Eve" ikke minst, eller som usympatisk søster in "In this our life"... yikes!

Populære innlegg