fredag, februar 12, 2016

Dag 5 og glamorøs fredag


God morgen! Jeg har vinterferie og sov to timer lenger enn vanlig, og nå drikker jeg te, ser på sola som stråler inn her, og nyter friheten intenst! Planen for dagen er en tur i bruktbutikk og en sving innom biblioteket, å lage spaghetti al limone, lese og høre på musikk. Dagslys og snart vårvinter...! Endelig.

Dessuten er det dag 5 i vår "ta i bruk de fine tingene du har"-uke, og jeg har funnet frem de nydelige smykkene jeg fikk i Paris i fjor sommer av min elskede. Vi feiret bursdag og bryllypsdag, og der satt jeg plutselig med et par øredobber og et matchende smykke med grønne tsavoritesteiner fra Tiffany's. De skal på i dag!


Deres tur! Fredagsrapporter tas i mot med jubel, uavhengig av om dere deltar i utfordringsuka eller ikke. Velkommen inn i kommentarfeltet alle sammen!

Ha en god helg!
23 kommentarer:

Anna Lovinda sa...

God morgen fra 71 grader nord! Her begynner lyset å komme tilbake og det er nydelig. I dag lytter jeg til Perler fra platearkivet (NRK P1+), mens jeg jobber. Det er nesten som å ta i bruk ting jeg sjeldent bruker. Det er lenge siden jeg har hørt perlene nå, så jeg tar en maraton. Det er så hyggelig. :-)
Kanskje jeg skal ta i bruk en kjole i kveld eller i morgen? Til og fra jobb er jeg blitt så bedagelig at jeg bruker ikke noe som ikke kan stappes inn i en thermobukse. :-D

God fredag til alle!

Anna Lovinda sa...

78 grader nord....

HildeSofie sa...

Riktig god fredag morgen!
Det å ha en hel kontordag uten å skulle flytte møbler, koste kjellerlager eller kaste søppel er i grunnen glamorøst nok i seg selv, men det betyr også at jeg slipper å ha på støvete arbeidstøy, hurra!
I dag skal vi teste ut den nye kantinen vi har tilgang til fra de nye lokalene, og dagen avsluttes med et møte jeg er spent på utfallet av - det kan enten bli veldig hyggelig og konstruktivt, eller helt krisestemning. Satser på det første!

Helgen skal brukes til å begynne å pakke mine egne saker - denne våren står i flyttingens tegn, hoho! Satser også på at det blir tid til en film, har fortsatt noen Oscarnominasjoner igjen å se, og forsinkede fastelavnsboller.

God helg til alle!

Anonym sa...

I dag har jeg tatt på meg et par øredobber jeg ikke har brukt på 18-19 år. Jeg fikk de av en
mann jeg var gift med og fikk tre barn med. Det har liksom vært helt uaktuelt bruke diverse
smykker jeg fikk av han i tiden etter bruddet.

Men etter hvert som årene går blekner det som ikke var så bra, og de fine minnene trer lenger
frem. Jeg har lyst til å slå et slag for «tapt kjærlighet» også. Det er (eller blir) en del av livet for
mange, dessverre. Det skrives veldig mye om mannen med stor M i mange blogger og nettsteder. Og
alt virker så voldsomt rosenrødt. Jeg har også en flott mann i dag som jeg er veldig glad i, og for. Men; det betyr ikke at de 16 årene med
min første kjærlighet kun var dårlige.

Så i dag har jeg på fine gulløredobber med små diamanter. Fått av min første mann den gang vi levde på en
inntekt og hadde små barn. Det var tross alt en fin tid. Og ikke minst : Vi fikk noen skjønne barn sammen
som i dag er flotte unge voksne. De er det aller, aller fineste jeg har!

Vh
Astrid

Anonym sa...

Fredager er sjelden oppskrytt. Sitter i ull Nøstebarn outfit som et splitter nytt og er veldig klar for bursdagslunsj m storesøster på hennes dag. Lurer litt på hva som skal trekkes fram fra glemselen - blir nok et smykke. I morgen blir det familiefeiring og søndag skal jeg på yoga og cello - det blir spennende. Min opererte fot blir stadig bedre og det et topp, så jeg er egentlig klar for helg. God helg. .mette

koristen sa...

Fredaaag! Antrekket er behagelige jeans og en like behagelig tunika, spritet opp med dagens utfordring - en nydelig øyenstikkernål i sølv med små ametyster. Den er gammel og fin og litt skjør, kjøpt i London på Portobello Road, og jeg bruker den sjelden fordi jeg er redd for å ødelegge den. Men i dag kom den frem, og jeg tror den liker det ;-)

Tjuvstartet ellers glamorøs fredag i går med en konsert med fine Ola Bremnes. I helgen blir det operaøving, er med i prosjektet "Opera hele landet" - litt slitsomt, men kjempegøy :-) Og utfordringsuka skal vare helgen ut!

God helg til Glamourbiblitoekaren og alle andre glamorøse!

Kjersti sa...

Hei og hopp! Jeg har ikke fått vært med på utfordringsuka så langt, men føler meg ganske inspirert til å gjøre noe med det. I helga er planen å finne fram en av tekannene mine og brygge te i den i stedet for bare å helle den på tv-kanne når den er klar. Jeg setter fram tekanna på benken nå (reiser meg for å gjøre det... ... sånn, nå står den der!) så er det lett å huske at jeg skal bruke den!
Ellers gleder jeg meg til helga. Livet mitt har stort sett vendt tilbake til normaltilstand igjen etter at jeg har vært langt nede på grunn av samlivsbrudd. Bare det å kjenne forventning og glede igjen gjør fredagen glamorøs! Og i tillegg er det treff med pokerklubben min i kveld, som jeg også gleder meg til. Nei, vi spiller ikke poker (lenger) - i likhet med alle syklubber som ikke syr (lenger). Men vi har det veldig koselig!
Riktig god helg til deg og alle lesere! :)

Kjersti sa...

Forresten: takk til Astrid over her for fine betraktninger om tapt kjærlighet. Jeg er helt enig! :)

Maje sa...

Det er lite som minner om glamour her i gården, for huset er snudd helt på hodet på grunn av påbygg og det er støv og ting overalt. Heldigvis er det snart ferdig! Jeg planlegger likevel et lite David mot Goliat stunt her (les: vasking) etterpå og med nye blomster på bordet kan jeg klare en uke til med kaos.

Dagens ting skal tas frem til lunsj, nemlig kopper som jeg kjøpte på brukthandel for noen år siden. Dessverre hadde damen i butikken bare to igjen, et gult sett og et blått sett (kopp, skål og asjett). Det er egentlig kakaokopper med barokkmønster og gullkant. Jeg tar dem sjelden frem, men i dag skal der drikkes te av dem. Hurra for "bruk-tingene-dine"-uken og for fredag. God helg!

Hermia sa...

Har precis blivit klar med en stor arbetsuppgift och känner mig lättare än på länge! Har nästan lite omedvetet grävt djupare i garderoben den här veckan och har idag en klänning som jag köpte för flera år sedan men inte använd så mycket på sistone. Perfekt för glamorös fredag! Trevlig helg!

Oda sa...


Eg er ekstra fin denne glamorøse fredagen, då ein konferanse eg har jobba med ei god stund er denne helga Så eg har på meg nokre sølvøyredobbar eg sjeldan bruker, har korallraude lepper og ein ny kvit bluse. Helga skal bli fylt opp med spanande foredrag,deileg mat, mykje musikk og champagne.

God glamorøs fredag!

namnam sa...

God glamorøs fredag!
I dag består glamouren av konsertbillett til en bra konsert i kveld, og besøk av en liten venn i morgen. Han skal for første gang overnatte borte uten noen av foreldrene og vi gleder oss veldig begge to. Det blir nok bananpannekaker til søndagsfrokost, tipper jeg.
Riktig god helg til alle!

Maren sa...

Glamorøs bursdagsfredag, bedre blir det ikke! Jeg har ny stripegenser og svart skjørt på, samt favorittsmykker i gull. Foreløpig har jeg feiret med både varm te OG iste til lunsjen. I kveld blir det bursdagsmiddag på italiensk restaurant. Søndag blir det kakeselskap, gleder meg! God helg!

Stine Arkeologine sa...

Enda en tekstilskatt er hentet fram fra skapet: Mormors blomstrete sengetøy, i duse naturfarger som hun var så glad i. Skal re opp senga med det i kveld, og krype til køys i selskap av et stearinlys og Jane Austen! :-)

Frøken Desibel sa...

Endelig fredag!

Og veldig, veldig snart frihelg! Har i dag på meg en fin, grønn bluse arvet fra Annette:) Grunnet oppussing av leilighet har jeg foreløpig bare tilgang til ting som brukes ofte og har følgelig ikke tatt del i ukas utfrodring, men det skal jeg se om ikke jeg kan få gjort noe med i helga.

Ellers blir det lave skuldre og et forsøk på ikke å ha for mange ting jeg skal/bør/må rekke å gjøre i helga... Men først trening og blomsterinnkjøp.

Ha en fin fredag alle sammen, og gratulerer med dagen til Maren:)

Løvemunn sa...

Forkjølet og svett
Oppløftende glamoureffekt
er CdG Rhubarb Sherbet

Miss Lemon sa...

Hei og god fredag!
Endelig hjemme igjen etter en lang flyreise fra Bangkok til Oslo i natt. Vi har hatt fjorten dagers bryllupsreise i Thailand, fordelt mellom Bangkok og en bungalow i Phuket. Nå sitter jeg i stua og drikker en kopp grønn te, Emperor Sencha Japan, fra TWG. Rappet med meg en haug av disse teposene fra det super eksklusive hotellet vi bodde på i Bangkok ;-) Ellers har jeg rødlakkede negler, raggsokker på og en kraftig jetlag. Slik går det når østen møter vesten igjen..

Anonym sa...

Sliten etter jobb. Glemte å kjøpe Amy og En natt i Berlin på DVD. Amy har jeg ikke sett på kino. Er veldig glad i musikken hennes og synes det er så trist at hun døde så tidlig så jeg har ikke vært klar for å se filmen om henne før nå. Får kjøpe i morgen. Glamour i dag hårkur fra Redken. Deilig. Og deilig å ha hår uten striper og farge nå. God helg!

Anonym sa...

Puh, i en superhektisk uke har jeg såvidt greid å henge med på utfordringsuka - og det har vært morsomt! Jeg rapporterte ikke i går, men da fant jeg fram et dobbelt perlearmbånd jeg har arvet av farmoren min. I dag har kosmetikk vært tema: jeg pleier ofte ikke å bruke mer enn i høyden litt maskara og kanskje en leppestift til hverdagssminke, men i dag gjorde jeg meg litt flid og la både primer (fra Estée Lauder), foundation (YSL touche eclat) og highlighter, blush, kajal, brun matt øyenskygge og det hele. Det er ganske diskret sminke, så det ser ikke ut som jeg skal på nattklubb akkurat, men jeg følte meg penere, mer våken og friskere, med en annen glød på en måte. Synes fortsatt sparsom sminke er best til hverdags, men det var morsomt, og ekstra glamorøst på en fredag. :-)
Lotta

Fivrelden sa...

I dag har jeg båret et smykke jeg arvet etter min grandonkels mor. :)

Rotehovudet sa...

I dag har eg hatt på meg ei stor gullklokke med kvite, breie reimar og ei verdskarturskive. Den er litt for "bling" for meg, serleg til kvardags, men eg fekk den med nokon eg er veldig glad i, så det var på tide å ta den i bruk. Ellers har fredagen min bestått av vikariering i ei 3. klasse, kaffe og kaker på jobb, stol-leveranse på døra og pizzakveld med bestekompisen min. Fin fredag! Riktig god helg til alle :-)

Lektor Tørrdal sa...

Dag 5/ i går fant jeg fram mine rubinørepynt som jeg fikk av tanten min når jeg hadde tatt hull i ørene i forrige årtusen. De er så utrolig fin farge, men jeg glemmer de helt bort.

Liv sa...

Jeg har ingen gjennomtenkt glamorøs fredag-betrakning, her jeg kommenterer i etterkant. Men jeg følte det tvingende nødvendig å takke Astrid for kloke ord om kjærlighet!

Populære innlegg