fredag, februar 05, 2016

Glamorøs fredag

God morgen, det er fredag! Audrey mater rådyr, selv mater jeg mest fugler, men mannen min møter stadig på rådyr om natta når han låser seg ut av studioet sitt i hagen her. Senest i natt! Jeg har hjemmekontor, sola er på vei fram, jeg drikker te fra Paris, og de fargesprakende tulipanene min elskede kom hjem med på tirsdag (på en helt vanlig tirsdag!) er like fine fremdeles. Klavermusikk av Robert Schumann strømmer ut av høyttalerne her i stua, jeg dufter av Lancome Miracle, og i lunsjen skal jeg rusle en tur ut og få litt luft. 

Senere skal jeg treffe noen venner, så på jazzkonsert i kveld, i morgen blir det kanskje et interessant foredrag, og ellers blir det både lesing og film i helga. Fint!

Og husk: Utfordringsuka starter på mandag! La oss finne fram ting vi sjelden bruker, og ta det i bruk! Det kan være ting man tar på seg, ting man spiser eller drikker av, hva som helst som man ellers tenker "er for fint" til å bruke i hverdagen, og derfor lar det ligge i et skap og aldri få komme fram. Planen er, som så mange ganger før, at vi velger ut én ting pr dag, og rapporterer det her i bloggen. Jeg skriver et innlegg hver dag om mine valgte ting, så kan dere skrive i kommentarfeltet. (Jeg kommer ikke til å følge opp denne saken på Instagram, for dette er en mangeårig tradisjonsgreie her i bloggen og det er mye morsommere å samle alle rapporter her, framfor en hashtag på Instagram)  Dette er en fin måte å bli litt mer bevisste på hva man faktisk eier, være glad i tingene sine, noe som slett ikke er dumt hverken for lommebok eller miljø. 

Ha en fin fredag alle sammen!

mvh Glamourbibliotekaren

25 kommentarer:

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag - denne gangen fra Røros! Om en times tid skal jeg stå i Kjerkgata og se starten på årets Femundløp, og deretter går det slag i slag utover helga. Glamour: Leppestift på vinterkalde lepper, varme sko på beina og nytt undertøy helt innerst! Det å våkne på hotell er heller ikke så verst.

God helg alle sammen - her blir det hund og kjøretider døgnet rundt de neste par-tre dagene.

Anonym sa...

God fredag! Det er karneval i barnehagen, og jeg har sendt en trallende og fornøyd liten Klatremus av gårde på fest.
Nå er det hjemmekontor her også, svart, løs kjole fra Filippa K, rosa leppestift fra Chanel og roseduft fra Weleda er dagens glamour. Dessuten ble jeg nettopp servert kaffe av mannen, som også har hjemmekontor (!).
I helga er planene å stå på skøyter, være sammen med familie, høre på lydbok og ellers ta det med ro.
God helg!
Lotta

Anonym sa...


Jeg nyter kontorformiddagen med en rykende fersk kopp med nyinnkjøpt appelsin-te fra Garant, og jeg
Hadde helt glemt hvor nydelig den er.

I kveld ser jeg frem til et langt bad i badekaret med et lite glass vin og god musikk «på kanten».

I helgen håper jeg på en lang gåtur på lørdag hvor det ser ut til å skulle regne lite, og på søndag får det bli
Klesvasking, film og fastelavensboller.

Dagens glamour en den nydelige dagkremen jeg fant for moden hud fra Biotherm, den smeltet inn i huden.

God helg til alle

Vh Astrid

Josefine sa...

God fredag! Min startet med yoga, jeg har som mål å fortsette med det gjennom hele masterskrivingen. Nå er jeg på plass på lesesalen og er klar for dagens innsats etter litt frokost og en tekopp. Jeg har allerede vært innom bakeriet på campus og kjøpt meg nybakt rundstykke til lunsj og et skolebrød til rundt kl 15 når jeg kommer til å trenge litt ekstra motivasjon. I kveld blir det tapas og film hos ei god venninne, gleder meg til det!

Anonym sa...

God fredag til alle. Helgas fine ting består av å lese god bok på bussen på vei hjem fra jobb, forhåpentligvis rekke en times spasertur mens det fortsatt er lyst, og så reise til Toten-land for helga og gå på ski, spise god mat og slappe av sammen med hyggelige folk.

R.

koristen sa...

God glamorøs fredag! Her er det lite av ytre glamour, nyvasket hår er vel det nærmeste. Uka har vært preget av intens jobbing, og sånn blir det nok en stund fremover. Det er egentlig helt i orden, så lenge det ikke blir for mye stress.

I helgen blir det mor, strikking, forhåpentligvis litt lesing og tur.

Gleder meg til å finne frem noe fint på mandag!

God helg til Glamourbibliotekaren og alle andre!

namnam sa...

God glamorøs fredag! Er pent kontorantrukket i dag, med grått skjørt og svart bluse, men glammer det opp med et skotskrutete slips som jeg akkurat innså at jeg burde ha ventet med å dra frem fra glemselen til neste ukes utfordring her på bloggen. Akk ja.
I helga skal det øves på Rachmaninovs Vesper, og etter den kraftanstrengelsen skal jeg bare ligge på hotellrommet med badekar, bok og snop, hadde jeg tenkt.
Ønsker alle en riktig god helg!

Dahlia sa...

Her sitter en som gleder seg til helgens hyttetur. Langrennsski og -klær er pakket og tatt med på jobb. Etter en god times kjøring sammen med gode venninner venter en hyggelig, gammel hytte, fyring i ovnen og en liten smak av vår: pasta med pesto. Jeg elsker fersk pesto! To bøker er optimistisk pakket i sekken, og kvikklunch og appelsiner må kjøpes inn på veien. Dette kommer til å bli bra!

Ønsker alle en strålende helg, om det regner eller snør.

Anaruh sa...

Jeg har "hjemmekontor" i dag, men det er mest fordi jeg våknet med hodeverk, og ikke orker å slepe meg til kontoret. De siste timene har jeg tilbragt på sofaen med en kanne Ceylon-te og Audrey Hepburn-film, og akkurat nå steker jeg croissanter til lunsjen. Etterpå skal jeg se om jeg får til å gjøre noe produktivt.

Ellers har jeg tulipaner i vasen, vi skal signere kontrakt på et større kjøp i dag, vi får middagsgjester og resten av helgen skal brukes til å lese, strikke, dra på fotballcup og spise fastelavnsboller. God helg!

Kristin sa...

God fredag!
Støvletter med høye hæler utgjør glamouren i dag. Klikk klakk i jobbkorridoren. Ellers så kunne ikke utfordringsuka kommet på et bedre tidspunkt; jeg er godt i gang med ryddeboka til Marie Kondo (anbefales!! - men les den på engelsk..) så nå er jeg virkelig inspirert til å bare ha klær og sko som jeg liker i garderoben. Farvel til klær som ikke passer eller som kanskje en gang passer til noe jeg må kjøpe inn først. Neste steg er "capsule wardrobe", kapsel-garderobe(?). Jeg har tyvstartet litt med ideen og allerede plukket frem noen fine ting som jeg altfor sjelden bruker. Kort sagt så går dette ut på at du har et sett med (ganske få) plagg som passer årstiden og som i stor grad matcher hverandre. Da får du utallige kombinasjonsmuligheter med det du har for hånden. Bonusen er at du alltid føler deg fin uten å bruke opp beslutningsmuskelen din før frokost. For dere som leser denne bloggen har vel vært gjennom Agnes Ravatns litterære verker, herunder den geniale "Operasjon sjølvsidiplin"? (Anbefales sjølvsagt den og).
Til slutt en liten fotnote: ja, denne ryddemetoden har blitt kritisert, men en må jo ikke følge det slavisk. Og når det står at du skal "kaste" så leser jeg det som om at det også kan bety "kaste det nedi kontaineren til Fretex". Å bruke hodet gjør ofte godt for alle parter.

God fredag da, alle aspirerende ryddepiker!

Ina sa...

God glamorøs fredag! Jeg har satt på fraværsmelding, lest inn beskjed om at jeg er bortreist, og skrudd av alle jobb-varsler på telefonen. Jeg er egentlig slett ikke bortreist, men skal nyte fire hele fridager i mitt eget, deilige hjem. Startet med å sove lenge, og å spise luksuriøs frokost med min kjære, med P2 og en bukett fuchsia på kjøkkenbordet. Er fortsatt i pysjen, og har ikke planer om å skifte før jeg skal ta meg en lang dusj senere i dag. Vi har nettopp totalrenovert badet, og med elvestein i dusjsonen, servant av larvikitt, andre naturmaterialer og økologiske produkter, trenger jeg ikke dra noe sted for å få spa-følelsen heller. Jeg som alltid har vært så rastløs og reiselysten er plutselig i ferd med å bli skremmende hjemmekjær! Samtidig sitter jeg og skriver om Japan, og lengter kanskje litt mot øst. Men bare litt, og det er noe nytt! Planen for de neste dagene er å holde hvilepuls, trene litt, og kanskje få med meg en konsert. God helg!

Nordic Soul sa...

Happy glamfredag!

Dagens antrekk består av vinrød høyhalset trøye fra Uniqlo, koksgrå slomsegenser I ull, lysegrå ullbukse fra Hobbs, svarte Chelsea-boots med fiffige gyldne "sporer", glitrende grått armband og et par gamle trofaste gulløreringer. En liten spritz Iris Nobile og et strøk med "Sheer Plum" leppestift fra Sisley (praktisk talt som balsam å regne). Og uvasket hår. Da holder det seg bedre på plass når jeg setter det opp.
Ikveld skal min venninne og jeg gjøre Soho utrygg, på 40-something-gamle kvinners vis... dvs drinker og middag på Polpo.
Helgen skal atter en gang brukes til å male kjøkkenskapene - de blir antagelig min bane, jeg har holdt på hver helg i flere uker.

Ha en riktig fin helg :)

S sa...

God fredag!
Her skinner sola endelig igjen etter måneders fravær! Oh lykke! Det er så deilig å kjenne at lyset og energien er på tur tilbake. Dette utgjør i hovedsak dagens glamourfølelse.

Har ennå mange gjøremål på blokka før jeg kan ta helg, og da stikker jeg direkte innom treningssenteret og svetter litt. Så er det hjem til en deilig dusj, god middag og samvær med banden. Har ikke så mange planer for helga, men må få gjort litt husarbeide, ryddet litt i noen skuffer og skap, og hengt opp lysere gardiner. Ellers er planen å få lest litt, hørt lydbok og strikket litt. Innimellom må jeg nok smugkikke på bildene av valpen som kommer til oss i løpet av våren - det er som å være forelsket!

Ønsker alle ei god helg!

S

Nattsvartur sa...

Fredag!
Og en ganske hektisk dag for mitt vedkommende.
Karneval i barnehagen hvor to små sommerfugler/feer ble avlevert i morges, så etter jobb (og barnehage) er det teater - Dyrene i Hakkebakkeskogen med en god venninne og hennes familie, før hun og jeg skal avslutte kvelden i bursdagsfest.
I alt styret i morges klarte jeg å glemme å smøre meg inn med dagkrem, så jeg sitter her litt oversminket for jobb (siden jeg neppe kommer hjemom før aftenens fest) og merker at huden er vintertørr og skriker etter fuktighet.
Jeg har kledd meg for hele dagen/kvelden, og stiller i sort kjole med fine smykker med markasitter og onyks.
Resten av helgen skal brukes til litt rydding, fremfinning av noe fint til første utfordringsdag mandag, og ta med jentene på søndagsvisitt til bestemamma. Og helst masse avslapping med god te og en bok jeg bare har 20-30 siden igjen av.

God helg!

Stine Arkeologine sa...

Jeg har tatt med meg skrivesakene ut fra kontoret og skal avslutte arbeidsdagen med en skriveøkt på den koselige bibliotekskafeen. Diverse kilder, te og kanelbolle lett tilgjengelig, og avveksling som gir litt ny inspirasjon. Har kjole, og nostalgiske "Eternity" parfyme som dufter jusstudier og forelskelse. Og så fant jeg en kjempefin krukke fra 1930-tallet på Fretex i lunsjen, der jeg stakk innom på vei hit. Fin fredag! God helg til dere alle! :-)

fivrelden sa...

God helg. Jeg er på jobb og veileder elever med ranselbok. Nå er det stille så jeg får endelig sortert litt i boksamlingen igjen. Ha en god helg, alle :)

Synne sa...

Her i London er fredagsfølelsen på plass! Jeg har leppestift og ny kjole på, og jeg har planer om å gå på ølsmaking i kveld, og da gjør det ikke noe at det akkurat begynte å regne... God, glamorøs helg til alle!

Anonym sa...

God ettermiddag. Å dusje m gips tar sin tid - når ett bein skal dusjes og det andre ikke skal dusjes. Endelig ferdig - utrolig godt. Ørliten bytur m søs (= dagens støttekontakt), lunsj hos ektefellen og så rett hjem. Har nok gått litt for mye idag. Sitter nå m beinet høyt, ispose på og fin krim i hånda. Skal ikke gjøre så mye idag. Legge på rent sengetøy (deilig), lage hjemmelaget pizza og kanskje ta et glass rødvin. Hvis det er glam å ha på ullongs og trøye er jeg innafor. Røde lepper, silkemykt hår og fredagsfeeling. God helg til blogger og alle medsøstre. .mette

Moggi sa...

Det er generelt en fin fredag :)

Fioljenta sa...

God glamorøs fredag! Denne uka har jeg funnet så mye fint på Fretex at i dag kan jeg ha på meg et helt nytt antrekk bestående av bruktfunn. DET er glamorøst det! (og så gjør det veldig godt i miljø-hjertet!)
Jeg har på meg nydelige svarte snøresko, flaskegrønn flagrekjole fra Karin Wester, og snart skal parfymen og leppestiften på for en deilig hjemmekveld sammen med en god venninne. Det blir jenteprat, pizza og generelt god stemning. Ha en nydelig fastelavenshelg alle sammen, og vertinnen især! =)

Tina80 sa...

Ukens fredag tilbringes i Oslo, etter to dager med kurs. Så startet dagen med hotellfrokost med gode kollegaer. Og skal nå tilbringe kvelden i godt selskapet med mine søstre. Vi skal bestille mat, og kose oss på sofaen resten av kvelden. Ikke høy glamour, men veldig koselig.

HildeSofie sa...

God fredag kveld!
Her har det gått i ett i hele dag, nå har jeg sunket ned i sofaen, og her blir jeg frem til jeg skal legge meg :-)
Imorgen er det flyttesjau med jobben, det blir nok både slitsomt og hyggelig.
Søndag har jeg forhåpentligvis nok krefter igjen til å bake fastelavnsboller, men ut over det så blir det en rolig avslutning på helgen.

God helg til alle!

Marta sa...

Starta strengt tatt helga i går, med stilongsfest! Det må vel ver glamorøst? Sov difor lengre enn eg plar i dag, fekk med oss eit møte på skulen, og har vaska klede. Har vore ein fin fredag altså, med unntak av at eksamensresultata som skulle vore ute i dag framleis ikkje er komne. Roleg helg vidare, med fastelavnsfeiring på sundag.

Marit sa...

Pynta med med kåpe og leppestift dro jeg til biblioteket og til Elkjøp. Ny nespressomaskin etter den gode gamle som nå sviktet helt. God kaffe er glamorøst på en frifredag. Og ny bok😊. Noveller av Beate Grimsrud, "Det er grenser for hva jeg ikke forstår". Vet ikke helt hva jeg synes, en smule for absurd for min smak. Og i morgen reiser jeg til "hytta" i Sør-Spania. Skal bli deilig å gå ut uten å være redd for å ramle. Lese, gå lange turer, spise god mat være ute i dagslys. Føler meg heldig! God helg.

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for alle rapporter, kjære lesere! :)

Populære innlegg