torsdag, februar 18, 2016

Kva las du no?


Hva leser dere nå for tiden? 

Jeg er godt i gang med den siste boka fra teselskap-bunken, nemlig F. Scott Fitzgeralds "Basil and Josephine", som jeg kjøpte på Shakespeare & Company på en av Paris-turene i 2014. Veldig fornøyd så langt! Også er den jo så pen å se på. 

Det er hyggelig om dere rapporterer lesnaden i kommentarfeltet her, jeg vet at mange lar seg inspirere og noterer og tar med seg gode tips til bibliotek og bokhandler. Få høre!


45 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg er nettopp ferdig med De urolige av Linn Ullmann. Likte den veldig godt. Har flere bøker på leselisten bla nr. 2 av Elena Ferrante - Historia om det nye namnet.
Og M train på engelsk av Patti Smith. Jeg holder også fortsatt på med Stillitsen av Donna Tartt.

Siri sa...

I bilen holder jeg på med Anna Karenina på lydbok, veldig fint lest av Birgitte Victoria Svendsen. Jeg lader opp til Nasjonalballettens forestilling basert på denne romanen! Den forrige lydboka jeg hørte på, var Bienes historie av Maja Lunde. Utrolig fin!
På Audible (lydbok på mobilen) hører jeg på en ganske uengasjerende krim: Garnethill av Denise Mina. Er dessverre av den typen som må lese/høre ferdig bøker jeg har begynt på, ellers hadde jeg nok droppet ut av denne for lenge siden. Når bare jeg er ferdig med den, skal jeg høre Of Mice and Men av John Steinbeck, som en oppvarming til Teater Innlandets oppsetning av romanen. Jeg er ikke sikker på om jeg har lest boka før, men jeg så i alle fall filmen med John Malkovich på begynnelsen av 1990-tallet.
I go´stolen er jeg akkurat ferdig med Gine Cornelia Pedersens to korte romaner (anbefales!) og skal begynne på Skaff deg et liv! av Stephen Walton, en bok om det å skrive biografier.

Rotehovudet sa...

Eg har akkurat starta å lese Havfruestolen av Sue Monk Kidd. Bienes hemmelige liv er ei av favorittbøkene mine, så ser fram til å få lest fleire bøker av denne forfattaren. Anbefalar dessutan filmen The Secret Life of Bees, òg! Ein adaptasjon som faktisk ikkje er så aller verst :-)

Anonym sa...

Edit: Nå har jeg nettopp bestilt M train på norsk. Klikk og hent i butikk. Synes ofte det kan være bra å lese boka på norsk før engelsk. Jeg er veldig fan av Patti Smith.
Likte Just kids veldig godt.

K sa...

Jeg leser The cruellest month av Louise Penney. Koselig og velskrevet landsbykrim fra Canada, litt sånn i Agatha Christies ånd. Livet er litt utfordrende om dagen, og da er det denne typen bøker jeg vil lese :)

Anne sa...

Ble nettopp ferdig med Operasjon Sjølvdisiplin av Agnes Ravatn.

Anna sa...

Jeg har også lest Ravatn sin Operason sjølvdisiplin. Den var strålende! Skal lese den en gang til snart. Og så har jeg Kristin Lavransdatter på lydbok, Kransen. Leste den da jeg var rundt 16 år, men merker at det er lite jeg husker. Veldig kjekt med et gjenhør!

Gunn sa...

Mitt leseår har startet bra med tanke på det jeg har lest og hva bøkene har gitt meg. Året startet med De urolige av Linn Ullmann, en givende leseopplevelse på absolutt alle måter. Senere tok jeg fatt på Norwegian Wood av Murakami,Nokturner av Ishiguro og nok ei Murakamibok, Etter skjelvet. Må innrømme at Murakami ikke har vært på mine leselister tidligere, men nå har jeg virkelig fått blod på tann. Ettersom jeg er ivrig lytter av P2-lytternes romanpris, har jeg også lest to andre av bøkene som ble med til slutt, i tillegg til De urolige. Det var Geir Gulliksens Historie om et ekteskap og Marit Eikemos Alt inkludert. Den siste tiltalte meg veldig. Nydelig bok.Og så ble det jaggu meg Karl Ove Knausgård også. Ikke Min kamp, men herlige Om vinteren,en av bøkene han har skrevet til sin datter.Koste meg veldig med den på grunn av bl a hans vakre tekster om snø, kulde og vinter.

Julia sa...

Dagens ærlige svar: en veldig, veldig lang og tung doktoravhandling. Samt annen faglitteratur. Og IKEA-katalogen. Etter julens utrolig produktive ikke-faglig relevante leserykk er jeg tilbake i studiehverdagen, men jeg har Lena Anderssons første stående på bokhylla mi, og den har jeg store planer om å lese snarest. Vi får se! Lykke til med alle deres leseprosjekt!

Frøken Desibel sa...

For tiden leses Breakfast at Tiffany's av Truman Capote. Gleder meg til å se filmen igjen etter å ha lest boka:) Med kaffe og en Danish til...

Maren sa...

Jeg leser Mesteren og Margarita! Rar, fantastisk, morsom, alvorlig, god, merkelig og fascinerende.

Anonym sa...

Jeg kjøpte Bare et menneske av Kristine Næss på Mammut, og er langt inne i den. Nydelig. På mobilen streamer jeg Stalingrad av Beevor på lydbok. Noe helt annet! Lotta

Anonym sa...

Jeg leser Cranford av Elizabeth Gaskell, men er snart ferdig. Det passer dermed fint å få noen nye lesetips her! :)

Anonym sa...

Leste nettopp Bienes historie ferdig i går, men synes den var oppskrytt og egentlig ganske kjedelig... Begynte på Piken på toget i går for å ha noe som er litt lettlest. Den virket litt tja, så vi får se om den blir lest ferdig...hehe

barnebibliotekaren sa...

Jeg har flere leseprosjekter liggende,- på stuebordet hjemme ligger Jungstedt&Eliassens krim fra Gran Canaria - lettlest og tilgjengelig krim. På telefonen (ebok) har jeg Geir Gulliksens Historie om et ekteskap og innimellom holder jeg på å avslutte Jon Ewos kontrafaktiske trilogi fra 1900-tallet (1920, 1957 er unnagjort, 1992 er halvlest). Men bok-på-vent-bunken vokser stadig, og jeg håper på å få gjort unna litt reserlesing i helgen :-)

Hermia sa...

Jag läser om Northanger Abbey av Jane Austen inför en bokcirkel på Facebook som bloggkollektivet Kulturkollo.se håller i. Ska bli kul!
Innan dess läste jag (precis som anonym i första kommentaren) ut De urolige. Den var ju så bra, och så svår att släppa! Trevligt också att läsa på norsk.

Sunny sa...

Jeg leser Flukten til Watership av Richard Adams. Fantastisk bok om en liten gruppe kaniner. Det ligger i lufta at noe tragisk skjer snart, og det ser jeg absolutt ikke fram til!

Lovise sa...

Wolf Hall av Hilary Merton (var det Merton??)
Veldig spennende allerede på s 37. Thomas Wolsey og Henry 8th! Eeeelsker det.

Cecilia sa...

Duevokterne av Alice Hoffman, en av mine favorittforfattere.

Dahlia sa...

Jeg nærmer meg slutten på bind 1 av Krig og fred. Det tar litt tid å lese, men jeg har ambisjoner om å komme meg gjennom alle fire bindene i løpet av året. I jobbsammenheng leser jeg Ida Aalens Sosiale medier. Og på stuebordet troner Etymologisk ordbok, megamurstein innkjøpt på Mammut-salget. Leser om et ord nå og et ord da.

Mrs. B sa...

Jag läser också Fitzgerald, men debutromanen, "This Side of Paradise." En slags coming-of-ageroman så här långt. Och så läser jag en biofiktiv roman om Zelda Fitzgerald, "Alabama Song" av Gilles Leroy. Finns tyvärr bara utgiven på franska än så länge (tror jag).

koristen sa...

Livet er litt hektisk for tiden, det blir lite tid til lesing, og da har jeg en tendens til å bli "kriminell". "DNA" av Yrsa Sigurdardottir anbefales. "Vår egen lille hemmelighet" av Ninni Schulman virker lovende, om ikke særlig original.

Jobblesning: "Markspist måne" av Sally Gardner er nettopp ferdig lest. Var så heldig å treffe den sympatiske forfatteren i forrige uke, men er heller usikker på boka. Kontrafaktisk historie, litt mye vold for min smak, men godt skrevet. Jeg liker historien, men jeg er usikker på hvem den er for, selv om forfatteren sier hun har skrevet en bok for unge dyslektikere...

Også pugges det operakortekster, det er jo også lesning ;-)

Salome sa...

Nå leser jeg Karl Ove Knausgårds vinterbok, etter å ha lest høstboken. Dessuten leser jeg De urolige av Linn Ullmann. Innimellom leser jeg litt i storebror Knausgårds glemte minner. Jeg leser ellers mye som går inn under fagbøker (altså ikke mitt fag, men andre saker jeg blir nysgjerrig på), det teller kanskje ikke her?

Anonym sa...

Leser Trollvinter av Tove Jansson. Fast lektyre hver vinter, normalt første uken i det nye året. Men som nybakt tvillingmor er det hektiske dager - og netter. Så nå får jeg ikke slukt bøker som vanlig men må kose meg med avsnitt for avsnitt. Og kopper med halvkald grønn te...

Med vinterens Mummikrus som perfekt tilbehør til Trollvinter er det like kos som alltid å ta turen til Mummiuniverset!

Lille My

Anonym sa...

Her var det mye bra lesetips! Akkurat nå leser jeg "A god in ruins" av Kate Atkinson. Den er så sterk, så jeg må ta pauser. Leser også Kim Leines "Avgunnen", og har Kristine Næss' Bare et menneske" som liggende klar som neste ut. Er spent på den, for jeg har ikke lest noe av henne før. Mitt nye prosjekt er forøvrig å lese mer på norsk, og nå ligger jeg ganske godt an :-)

Eple sa...

Jeg er nylig ferdig med "Selfish, shallow and self-absorbed" (red: Meghan Daum), om frivillig barnløshet, og før det leste jeg Per Asbjørn Risnes jr. sin festlige "Verdens beste pappa: hakkespettbok for småbarnsfedre". Litteratur om å velge livet uten barn og om tilværelsen med småbarn i skjønn forening, der altså. Begge bøkene er svært lesverdige!

Jeg skal straks begi meg ut på "Sapiens: en innføring i menneskehetens historie" av Yuval Noah Harari, som jeg har hørt mye bra om.

Nienna sa...

I dag blir jeg antagelig ferdig med The Year of the Flood, av Atwood. Herlig apokalyptisk og intrikat! :)

Fivrelden sa...

Jeg tar videreutdanning i moderne barne- og ungdomslitteratur ved barnebokinstituttet, så det er ungdomslitteratur på pensum hele veien om dagen. :) For øyeblikket går det i Alt annet enn pensum av Harald Rosenløw Eeg.

Tigram sa...

Har akkurat lese ut "Vekten av snøkrystaller" av Thorvald Steen. Den beste boka eg har lese på lang tid. Meisterlege skildringar av fungerande og mindre-fungerande kropp, foreldre som ikkje lengre er foreldre og ei så vakker avslutning.

Marta sa...

Akkurat no går det i pensumbøker av den typen som gir meg ei unnskyldning til å utsetja oppgåveskrivinga litt lengre, heh... Som akkurat no betyr "Hodeskallegåten" av Jørn Lier Horst. Som må seiast å vera bra!

Erica sa...

"Hold fast!" av Samuel Massie, for andre gang!

Eirin sa...

Jeg leser fortsatt "Emma" av Jane Austen, men i dag skal jeg hente "Hunger makes me a modern girl:A memoir" av Carrie Brownstein på biblioteket. Har hørt masse bra om den så det blir gøy å se om jeg liker den. Ellers leste jeg nylig "De urolige" av Linn Ullmann og "Brooklyn" av Colm Tóibín.

Line sa...

Jeg leser Kvinner under krigen av Siri Walen Simensen. I går kveld hørte jeg ferdig The decision av Wanda Brunstetter. I før det gjorde jeg meg ferdig med Martin Linge, min morfar av Espen Haavardsholm og Sju dager i september av Jørgen Gunnerud.

Anonym sa...

Jeg leser "Bli hvis du kan. Reis hvis du må" av Helga Flatland. Jeg har så mange bøker på "skal lese-listen" nå at jeg blir helt stresset, og det er jo litt dumt. Døgnet burde hatt flere timer! (og litt færre smarttelefoner....)

A sa...

Jeg er akkurat ferdig med Bienes historie, veldig fin bok. I morgen blir det ny tur til biblioteket:-)

Julia sa...

Lovise (og forsåvidt alle andre som nå blir offer for en litt relatert anekdote): Hilary Mantel heter damen, men treffende nok er "Merton" et reelt eksisterende Oxford-college, og det er her hun ble utnevnt til æresdoktor ifjor i juni. Seremonien er super-super-super høytidelig, Encaenia heter kalaset som består av prosesjoner, taler (på latin, jadda), viserektor går i en lang gullkledd kappe med et slep som bæres av en ung korgutt, diverse hagefester etc. The works, liksom. Tilfeldigvis befant jeg meg i publikum da, og mens vi alle måtte gå kledd i vår superformelle svart og hvite academic dress, med kappe, dukket Dame Mantel opp i nydelige, sommerlige, totalt mismatchede pastellfarger og kunne tilsynelatende ikke ha brydd seg mindre om at hun nå var oppmerksomhetens midtpunkt i noe av det mest formelle vi har å by på her på bruket. Alle tomler opp, heia Hilary! Fantastisk kontrast, og helt riktig fokus, vekk fra slikt selvhøytidelig gammel-gutteklubb-tull. Selve laudatioen var faktisk veldig morsom og velskreven, glad latinen min holdt for å forstå såpass.

Anonym sa...

Leser Laura Barnett -Versjoner av oss. Boka handler om Eva og Jim i tre versjoner av deres framtid sammen og hver for seg. Unik!!! Spennende!!! Min varmeste anbefaling!!!! .mette

Oda sa...

Eg les Free Play: Improvisation in life and art av Stephen Nachmanovitch. Den er ei skikkeleg fin beskriving av improvisasjon. Anbefalast på det varmaste! Elles går det mykje i faglitteratur i augenblinken...

Stine Arkeologine sa...

Jeg leser "Den blå rullgardinen", inspirert av et innlegg på UnderbaraClara. Er i en travel periode og leser bare noen sider på senga hver kveld så det tar tid, men halvveis i boka kan jeg si at den er veldig fin!

Bibliotekarspira sa...

Eg les Kjærlighet i koleraens tid,Gabriel Garzia Marques. Fann i bokhylla hjå svigers, greitt å leite litt hjå andre innimellom :0) så langt ok, er ikkje komen så langt enno.

Anonym sa...

Jeg leser De ukuelige optimisters klubb av Jean-Michel Guenassia. Var årets store boksensasjon i Frankrike for noen år siden, men vi har ikke hørt så mye om den her til lands. For frankofile er den et funn, men får lyst til å følge hovedpersonens liv og levnet på Pariskartet.

Ida sa...

Akkurat nå elser jeg Balzac and the Little Chinese Seamstress av Dai Sijie. Har holdt på med den en stund, ikke fordi den er dårlig eller spesielt lang (under 200 sider, tror jeg), men det har vært så mye annet denne uka. Etterhvert har jeg tenkt å lese Opptegnelser fra et kjellerdyp av Fjodor Dostojevskij og Alle mine triste horer av Gabriel García Márquez. God helg!

Anonym sa...

Akkurat nå leser jeg Sjarmen om tarmen av Gunilla Enders. Interessat lesning og arti skrevet! Jeg leser også Erindringer av Torgny Lindgren, og på vent ligger Fordi det er bittert og fordi det er mitt hjerte av Joyce Carol Oates.

Maje sa...

Har endelig kommet i gang med "Stoner" (Williams). Jeg fikk en påminnelse om den i forrige uke da jeg var på bokprat og en annen bok av samme forfatter ("Butcher`s crossing") ble diskutert. Ellers koser jeg meg atter en gang med "Persuasion" av Jane Austen, lest av Nadia May, på lydbok.

Maje sa...

Ja, og så leser jeg forresten John Cleeses biografi "So anyway.." også..

Populære innlegg