mandag, mars 21, 2016

Ferie, pynt, second-hand og Kyllaug


Hva jeg liker med påske: Det er ferie, det er vår, det er mer avslappet og mindre planlagt enn jula. Man kan sitte ute en hel palmesøndag og spise brunch og drikke te og prate i timesvis til klokka er fire og det er på tide å gå en tur før man starter med middagen. Det gjorde vi i går, årets første måltid ute, og det var så herlig!


En sommerfugl dukka opp og holdt oss med selskap. 


Inne har jeg pynta litt med old-school-påskepynt. Det vil si små tregreier; egg og kyllinger som man henger opp på kvister som i løpet av påska blir KNALLgule (fortsythia fra hagen!).Og harer. 


Jeg kjøper aldri noe nytt av denslags, dette er påskepynt jeg har funnet på loppis. 


Og disse også. En sau man kan plante karse i, en liten kanin, og en, eh, påskehund. 


Blomster må man ha. Påskeliljer ute og inne, og en gammel påskeduk med kyllinger. 


Samt et par gamle haner av porselen, og gule tulipaner. 


Og Kyllaug, da. Vår gamle venn, som mannen min lagde for mange år siden. Barnehagene på Sagene hadde støvsugd garnbutikken for gult garn, så han kjøpte oransje - og gikk i gang med å lage en megakylling. Så gikk han tom for garn, og klippet remser av noe gammelt stoff han hadde liggende fra da han sydde et eller annet. Voila - Kyllaug! Han er ikke ond, bare litt skummel å se på. 


P.s. Absolutt alt dere ser på bildene er second-hand! Eller, tre unntak: Brødkurven - den kjøpte jeg i København sommeren 2001. Den lysegrønne duken under hanene og tulipanene kjøpte jeg på Indiska for fem-seks år siden. Og den hvite potteskjuleren som påskeliljene står i, er Ikea. Men ellers er hver bidige ting dere ser, kjøpt brukt eller arvet. Jeg vil som vanlig slå et slag for å spare miljøet, og kjøpe brukt der man kan. 

8 kommentarer:

Kathrine sa...

Herlig med påske :-) Fin pynt du har, savner bare et stort gammeldags påskeegg (sånn som var ikledd sølvfolie i flere farger) stappfullt av godteri :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Kathrine: Hadde et sånt egg da jeg var liten! Sølvfolie med hjerter og kløver på om jeg ikke tar feil. Vi sluttet dog å spise godteri for noen år siden, så påskeegg har vi ikke lenger :)

Lektor Tørrdal sa...

Jeg har lik porselenshanen din, jeg har faktisk to. Kjøpte de for mamma har like og en blir så nostalgisk av barndommens påskepynt.
Hadde funnet en høne til ham/ de i en bruktbutikk. men hun døde i en stygg fallulykke. Da kom hanene ut av skapet, og er nå lykkelig gift med hverandre ;-)

Stine Arkeologine sa...

Så koselig dere har det! :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Lektor Tørrdal: Så fint at hanene fant hverandre! Litt ekte påskeromantikk er absolutt ikke å forakte!

Stine Arkeologine: Tusen takk! :)

Togpiken sa...

Her var det virkelig påskestemning! :) Jeg har foreløpig bypåske, og her begrenser det seg til noen påskeliljer utenfor huset og i vinduskarmen. Om et par dager vender jeg nesen til høyfjellet... og der dukker det rett som det er opp noen kyllinger i den gamle enkle hyttens kriker og kroker. Litt fjellbjørk med små egg og harepuser på, hører også med. God påske!

Studinen sa...

Herlig påskestemning! Her er det studier og påskehygge i skjønn forening, god te i gul mummi-kopp, ny i samlingen etter blodgivning forrige uke. Ellers er jeg også en stor tilhenger av gjenbruk, påske- og julepynten er loppisfunn og barndomsminner, og møblene i leiligheten er en god miks av arvestykker fra oldeforeldre og grantanter. Etter påske starter loppemarkedsesongen her i Oslo, kanskje jeg finner noen horrorkyllinger til samlingen? :-)

petit sa...


Fine stemninger, har også noen av de treeggene :)

Litt forskjellige påsketeer er kjøpt inn og jeg har lånt med meg en av min mors gamle påskeduker, så nå begynner det å hjelpe på. I morgen eller snart skal det bakes en appelsinkake, god påske! :)

Populære innlegg