fredag, mars 04, 2016

Glamorøs fredag


Hurra, fredag! En stor kopp varm te er et must når man kommer på jobb med klissvåte sko og klær (for ikke å nevne håret..!) - det slapseregner intenst her nå! Men det må til, sånn er mars, og våren er rett rundt hjørnet. Dagens duft er vårlig i allefall, Balmains Vent Vert, jeg har New York-innslag i form av Essie Tri-beca, og etter jobb skal jeg møte min elskede og spise pizza før vi går på åpningskonserten på Oslo internasjonale kirkemusikkfestival. Det er Collegium Vocale som synger, altså koret hvis turnéplan la grunnlaget for mine ferieplaner i et års tid. Endelig kommer de hit til Oslo! 

Ellers er planen å stikke innom et bruktmarked, lese ut boka jeg begynte på i går (forøvrig veldig morsom!), en bursdagsfeiring og en konsert til. 

Håper dere har fine fredager alle sammen! Hver eneste fredagsrapport blir som alltid (alltid!!) satt stor pris på, men jeg håper også at flere av dere vil melde dere her. Ca 8% av de daglige faste leserne har hittil svart, det hadde vært så moro om det i allefall bikka 10! Beklager hvis jeg maser - håper jeg ikke skremmer bort folk, hehe. Jeg synes bare det er så gøy å høre hvem dere er, vi er jo en gjeng her inne og det er jo ikke bare jeg som skal bable om meg selv. Tusen takk til alle dere som har bidratt så langt!

Ha en fortreffelig helg, kjære venner!

mvh
eders Glamourbibliotekar

42 kommentarer:

frk Frydefull sa...

God fredag! I dag kan jeg bli førstemann ut her! Grå dag i sør, men har fått en frisk gåtur ti kontoret og plukket opp min favoritt-capuccino på veien. Dagens glamour må være å endelig ha klart åfå beina ut av tunge vinterstøvler og over i støvletter.
Den satt langt inne, men det kjennes godt på tross av slapsevær. I dag skal det kjøpes med tulipaner hjem og så blir det sikkert noe godt å spise. Mannen skal på vift i kveld ås jeg kan nyte kvelden alene … gleder meg faktisk!

Anonym sa...

Jeg ser frem til helg nå :) Dagens glamour er Ballerina neglelakk fra Chanel. Emma S parfyme, smykker fra Maria Black og kort kort hår. Deilig selv om det er litt kaldt nå. Skal aldri ha det langt mer ihvertfall. I helga skal jeg se noen filmer på dvd, blant annet Beatles og En natt i Berlin. Sistnevnte har jeg sett på kino, synes den var veldig bra. God helg alle!

Anonym sa...

Glamouren i dag er perler rundt håndleddet, skjørt og en hårknute av det mer heldige slaget.
Ser frem til en blank helg uten de store planene. Ville vært hyggelig med en tur på kino, men jeg trori kke filmene jeg har ønsket å se vises her
på mine kanter lenger.

Vh
Astrid

Janne sa...

God helg! Litt misunnelig på konserten du skal på i helgen! Også grått og vått i Vestfold, men en varm kopp kaffe og bloggen din varmer opp dagen :)

Mynte sa...

I dag er det en travel arbeidsdag før en enda travlere barnebursdagshelg. Jeg har pynta meg med stripegenser og perleøredobber, samt Marc Jacobs-parfyme.
Kom på jobb før det begynte å sludde, og har allerede fått en kopp svart kaffe og en cappuccino. Gleder meg til vår, grønt gress og blomster!

namnam sa...

God glamorøs fredag!
Dagens glamoureffekter er hundetannmønstret skjørt og svart genser med rutete krage, øredobber i grønt og "gull" og en brukbar hårdag. Har god te i koppen og utsikter til å kunne gå tidlige hjem. Helga skal brukes sammen med bror og svigerinne som kommer på besøk. Vi damene skal på et lite kurs og ellers blir det lange frokoster, caféheng, indisk mat og generell kosing. Gleder meg!
Ønsker alle her inne en riktig god helg!

ringvold sa...

Influensa føles lite glamorøst, så for å føle meg litt bedre fant jeg fram gulløredobbene jeg fikk av kjæresten i 30 års gave. Helga skal kun brukes på å bli frisk og når man holder seg under et teppe blir det nok en film eller fem.
God helg.

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag fra Alta! Jeg har tatt turen hit for å jobbe med Finnmarksløpet, som starter for alvor i morgen (showstart i dag). Stor stas! Dagens glamour var å våkne tidlig i hotellseng og vite at jeg hadde goood tid. Også glamorøst med hotellfrokost, det innrømmer jeg glatt!

Den ytre glamouren består i sort bukse, lysegrå singlet under en knallrød strikkagenser, Essie Watermelon på neglene og Chanel-leppestift i fargen Antoinette på leppene. Pluss duft av Valentina, så klart.

Helga kommer å gå med til hundekjøring døgnet rundt. Jeg har også med meg strikketøy, holder på med Pickles' skrue-hettelue til en ettåring, men er litt i tvil om jeg vil få gjort så mye med den. I morgen starter NRK-sendinga kl 17:45, og så går det slag i slag ei uke fremover. Hurra!

Anonym sa...

Våknet opp til en veldig hvit verden, helt greit når man bare skal være inne og bli frisk av en kjip infeksjon. I helgen skal jeg slappe av, lese ferdig Bienes historie og se film på dagtid! Det er jo litt stas siden det er så sjelden jeg kan det. Mitt ytre kommer ikke til å ose glamour i dag, men leiligheten er ryddig og ren, jeg har tulipaner i vase og påskeliljer i potte,så hjemmet er pimpet i hvert fall. God helg!

Anonym sa...

Feber, kroppsverk og snørr her, så jeg er hjemme fra jobb i dag også. Men har dusja og vaska håret, det hjalp på velværefølelsen. Måtte ha med en krakk inn i dusjen så jeg kunne sette meg ned innimellom (blir sviimmel av å stå), men det var vel verdt innsatsen. Med ren pysj og små diamanter i ørene føler jeg meg nesten glamorøs her jeg sitter i senga med en kopp te. Glamour er med andre ord relativt!

Helgen vil nok bli delt mellom seng og sofa, med mye te tilgjengelig. Håper på å få lest litt, men blir nok mye slumring også.. Familien steller pent med meg (2-åringen har feks plassert sin elskede lille brannbil på nattbordet mitt så jeg kan leke litt..), så det er slett ikke synd på meg - men jeg håper jeg blir frisk snart så jeg kan bidra litt selv også!

Ønsker dere alle en flott helg!

Hilsen
Trofast leser

Maje sa...

Her er det veldig hvitt ute, så snømåking må nok til. Ellers kanskje et kafebesøk med ungene i dag. Jeg lånte et par nye bøker på biblioteket i går (noveller av Tsjekov og Muriel Sparks bok om frøken Brodie) som jeg nok skal ta med meg på tur denne helga. Det blir nok innehelg på meg, da den eldste datteren min skal på Østlandsmesterskap i drill denne helgen. Lesing og heiarop på tribunen:)

S sa...

God fredag!
Er ikke spesielt glamorøs i klesveien i dag, men kjenner at slitenheten som har preget meg denne uka begynner å avta. Har alt for mye på tapeten, både på jobb og hjemme, og det blir alt for lite tid til å ta seg inn igjen og hente krefter. Ikke alltid like lett å ta noen grep i forhold til det heller... Men i dag har jeg bare ett møte og ellers tid til å komme ajour med en del oppgaver. Så blir det hjem til kos med ungene, mens husbonden er på vift i kveld. I morgen blir det to konserter, og jeg gleder meg til å tilbringe litt alenetid med mannen min. Søndag skal jeg i bursdag til en tante, og vips så er denne helga over.

Og etter å ha lest hva mange andre skal gjøre i dag, så tror jeg at jeg skal få med meg en bukett med blomster hjem også. Ha ei god helg!

S

Trekkoppfuglen sa...

Er foreløpig fortsatt i ullklær etter en tidlig tur i skogen med mann og hund (var ute av døra kl 0730). Frisk start på dagen. Nå blir det litt stell på badet, deretter kaffe med venninne i småbyen. Jobb i morgen og søndag, men det tenker jeg ikke på i dag. Skal kjøpe tulipaner på vei hjem, er så koselig å gjøre det på fredag. God helg til dere alle og spesielt vertinna.

Stine Arkeologine sa...

Her sitter en litt pjuskete arkeolog og prøver å jobbe, det blir deilig med helg for med både influensa og kraftig forkjølelse på få uker er en ikke i konkurranseform sånn umiddelbart etterpå! Har oppsatt hår, mitt fineste armbånd og Laura parfyme (vårassiasjoner!) i dag. Helga skal brukes til å bli helt frisk, planlegging av en Berlintur, og ellers skal minstemann få bestemme mye siden vi skal være alene hjemme. Det kan bli en morsom helg.. Og så skal jeg lage vår inne med påskeliljer og kvister som kan sprette. :-)

God glamorøs fredag til alle her!

koristen sa...

Her detter det ned våt snø, men jeg har prøvd å holde på litt av glamouren. Ankelstøvlettene tåler heldigvis litt juling, og den svarte "allværskåpen" ser ikke verst ut. Har svart kjole og et nydelig, mørk turkis silkeskjerf fra Gudrun S, for etter lunsj skal jeg på utdelingen av Kulturdepartementets barne- og ungdomsbokpriser. Da må man jo være litt fin synes jeg, og etter det igjen blir det en porsjon krimfestival før jeg kjøper en liten blomst og går hjem til en rolig kveld.

I resten av helgen blir det besøk hos mor, litt lesing (Holder på med "Carry On" av Rainbow Rowell, liker den) og litt øving på korsanger. God helg til Glamourbibliotekaren og alle andre glamorøse :-)

Instance sa...

Første ordentlige glamorøse fredag på lenge for meg, dette! Har vært hjemme i mammapermisjon i litt over et år, og er plutselig tilbake i arbeidslivet igjen denne uka. Dagens glamour begynte med en dusj og hårvask, der jeg presset meg til å bruke den herlige Geranium Leaf dusjsåpen fra Aesop. Jeg har en tendens til å spare alt for lenge på alt mulig, så sånne "bruk-det-som-er-i-skapet" uker som det legges opp til på bloggen her innimellom, er helt supre for meg! :)

Ellers har jeg iført meg ny bluse, og lufter Ole Lynggaard charms-skinnarmbåndet jeg har fått fra mannen. Det gjør meg glad hver gang jeg ser på det, så jeg burde bruke det oftere! I anledning jobbstart har jeg gått til innkjøp av ny termokanne, så jeg har tilgang til varm te hele dagen. Det var tilbud på Kitchn denne uka for Rosendahl kannene, og det var til og med de som vant best i test, så da kjøpte jeg meg en grå, og er meget fornøyd med den!

Helgen er ganske åpen, men på lørdag skal vi på prøveforestilling for datteren min som har begynt å danse ballett. Masse 4 åringer i sommerfuglkostyme som virrer rundt på scenen, de kommer nok til å være usannsynlig søte, regner jeg med!

Josefine sa...

God fredag! :) Min startet med yoga som vanlig, etterfulgt av frokost på kafé med to venninner. Veldig hyggelig! Planen for dagen er å forberede meg til et jobbintervju jeg skal på i morgen (!) og jobbe med masteren min. I kveld blir det quiz på studentpuben, resten av helga er uten planer foruten om jobbintervjuet. Det er et gruppeintervju, hvilket jeg har litt dårlig erfaring med, så jeg gruer meg litt. Krysser fingra for at det går greit!

Kjersti sa...

God fredag! Jeg har en laaang deilig helg uten avtaler foran meg, bortsett fra en middag i kveld. Det skal bli så godt! Jeg skal bare lese, gå et par turer, ordne noen småting i huset (og deretter stryke dem fra gjøre-lista - alltid en god følelse) og kose meg.
I går kveld fikk jeg brått lyst til å lakke neglene, for første gang på veldig lenge. Jeg var spent på om neglelakken fortsatt var forholdsvis flytende, men det gikk forholdsvis bra. Dermed kan jeg for en gangs skyld feire glamorøs fredag med lakk på neglene. Føler meg litt ekstra fin da!

Anonym sa...

Hei fredag! Ikke så glamorøs akkurat nå, men i aften skal jeg pynte meg for da blir det besøk i Operaen. Først en liten matbit på Vesper og deretter Anna Karenina i ballettutgave. Etter Operabesøk blir vi kjørt hjem og der venter noen gode oster og en god rødvin - overraskelse til min osteglade mann. Har halveis planlagt en kinoaften i morgen - synes det er hyggelig med film på stort lerret. Ellers skal jeg bare kose meg, lese ut "Huset med den blinde glassveranda" som jeg tok fram igjen i går kveld. Den er fortsatt like sterk som den var da den ble utgitt. Jeg har troen på at helgen blir bra! .mette

Malicia MAlurt sa...

Deilige fredag. Hjemmekontor. Varm te. Musikk. Sne på trærne utenfor spisestuevinduet.
Dagens glamour er den mykeste ullgenseren, store grener med gåsunger i den store krukken og stearinlys i deilige, vårlige farger. Alt hjelper på vissheten om at i helgen skal det jobbes og skrives og leses sakspapirer.

Hanne Hoftun sa...

Kjære glamour-babe! Lenge siden sist. Dagens glsmoureffekt er 30 minutters stillhet mens babyen sover, og jeg leser denne bloggen igjen. Long time no see! I morgen forsøker jeg meg på folkevandring til Henie Onstad kunstsenter med to barn (4 år + 7 måneder) og mor. Vi får se hvordan det går. Lite glamour ellers i hverdagen. Mye sykdom på store og små. Gleder meg til våren nå! Mon tro om jeg ikke skal kjøpe en bunt med tulipaner senere i dag, og bytte buksen i fra HM som var altfor liten. Må begynne å trene igjen... Ønsker deg og dine en riktig god helg!

Anonym sa...

Min mor hadde forresten en fotsid kjole i samme stoff som den gyldne Audrey har på bildet, og jeg husker jeg synes hun var helt nydelig. Dessverre har jeg ikke tatt vare på kjolen.

God helg!

Vh
Astrid

Susie sa...

Hei, glamourbibliotekar. Jeg ble så nysgjerring på hvilken bok du leser? Jeg liker alvorlige bøker også, men tror det er på tide med en morsom en snart. Ellers er det fin stemning på jobben i dag, og det er veldig digg. Åpen helg foran meg.

Marit sa...

Hei, jeg er en av de "eldre"'leserne, selv om det alltid føles forunderlig å bruke det ordet om seg selv. 57 år gammel, har grei mann, to egne og to bonusbarn, voksne alle sammen. Og ett barnebarn. Jobber som bibliotekar i ungdomsskolen og trives. Leser mye, reiser ofte og gjerne både til syden, østen og vesten. Liker å lage mat og inviterer ofte til middag. Glad i litteratur som sagt, både klassikere og nyere. Leser overalt, og hører lydbok nå jeg strikker eller går tur. Holder på med Jonathan Frantzens siste nå.

Ikke mye glamour så langt denne fredagen, bortsett fra litt sminke og god, gammeldags Chloe som jeg nå har fått kloa i et par flasker av. Ute snør der sidelengs, og skal snart ut for å handle inn til helgen. God helg.

frk Frydefull sa...

Nå kom jeg også på at jeg hadde et aldri så lite tips - både til Glamourbibliotekaren og kanskje også andre: det er fortsatt billetter igjen til Max Raabe und das Palastorchester i Oslo Konserthus 12. september. Jeg kjøpte nemlig mine billetter i går, og jeg var på konserten sist han var i Oslo. Ein nacht in Berlin - jeg gleeeeeder meg allerede! Etter forrige konsert overhørte jeg flere som var temmelig overbegeistret : )

Studinen sa...

God fredag! Her er det innvilget langhelg etter en svært produktiv uke, og den skal brukes på lesing. Jeg liker å lese flere bøker samtidig, og akkurat nå veksles det mellom Krig og Fred, Astrid Lindgrens Krigsdagbøker og en biografi om Sartre. Siste fullførte bok var Linn Ullmanns "De Urolige", jeg likte godt bokomtalen din av den.

Glamoureffektene er ullgenser med paljetter på skuldrene fra By Malene Birger, Chanel No 5 eau Premiere, og det drikkes "Grønn appelsin og kanel" fra Majorstuen Kaffe & Te.

Arnhild sa...

Jeg kjører casual Friday med t-skjorte med teksten "The owls are not what they seem", og sitter alene i skranken på et mellomstort folkebibliotek, og har ennå ikke spist noe i dag, because of reasons. Ikke akkurat den mest glamorøse fredagen. :)

Kunsthistoriestudinen sa...

God fredag! Jeg har fri denne helgen så jeg og kjæresten drar til hjemstedet hans og tar en liten pause fra byen. Gleder meg! Glamouren i dag er et smykke fra Julie Sandlau jeg fikk til jul og miss dior blossom bouquet. Håper alle får en fin helg!

Oda sa...


Dagens glamour er min nyinnkjøpte enkle, langhalsa grå kjole og ein god hårdag! Eg sit på toget heim til min kjære, etter intense studiedagar. Planane for helga er framleis lause. Kanskje konsert, kanskje middagselskap. Eindel forberedelser til enno ei intens studieveke. Eg skal i alle fall kjøpte ein stor bukett med blomar på markedet i morga, og unne meg ein flødebolle fra Summerbird. Enn så lenge høyrer på Moondog og kikar ut av vindauget. Her i Dk er i alle fall våren godt på veg.

God helg!

Kristin. TheHeArtsprout. sa...

Til tross for horisontal fredag med lite glamorøse smerter,så føles den litt glamorøs allikevel. Mykt bambussengetøy fra Badabom,nydusja kropp (krakkdusjing her også), eteriske oljer fra Edens garden på håndleddet og en sovende katt i fotenden. Har spist overnight oats med chia (kjøleskapsgrøt som litt mindre glamorøst navn) med mandelsmør, vanilje, pasjonsfrukt og honning. Dagen føles også mer glamorøs og fin etter å ha lest alle de inspirerende innleggene fra dere. Tulipaner står på ønskelista her også, og i kveld får vi selskap av Frank og Claire Underwood!:-O :-) Ønsker dere alle en fabelaktig fredag!

Maren sa...

Fredagsjippi herfra! Jeg har favorittkjole og cardigan i dag, med øredobber jeg fikk av foreldrene mine til jul. Etter jobb skal jeg sette meg på toget hjem til nettopp foreldrene, og jeg gleder meg skikkelig! Planen for helga blir slik jeg liker best: Lesing, peisknitring, tur langs Mjøsa, og tusen kopper te. God helg alle sammen!

Synne sa...

God fredag! Det er strålende sol i London, og det er selvfølgelig herlig. Jeg har studiedag, så jeg passer på å stikke ut innimellom for å få litt lys og luft! Kjolen er vintage og leppestiften rød, slik jeg liker det alltid best, og jeg koser meg med god kaffe og sjokolade ved siden av pensumbøkene. I kveld blir det vin og film, og i helga håper jeg på oppdagelsesferd blant blomstrende trær i Chelsea. Dette blir bra! God, glamorøs helg til alle sammen!

barnebibliotekaren sa...

God fredag!Jeg fikk så fin start på arbeidsdagen i dag,- to kolleger fra nabobyen kom og leste litt morgenlyrikk. Veldig hyggelig! Siden jeg har jobbehelg kan jeg også glede meg til musikalsk lyrikklunsj på biblioteket i morgen. Jeg har jeans, myk genser og skjerf, glitrende ringer i ørene og dufter av Burberry London. Foruten jobb skal jeg feire en svigerinnes bursdag i morgen, og gleder meg til bacalao ... og et glass vin eller to.

God glamorøs helg til alle her inne,- spesielt til vertinnen!

Lektor Tørrdal sa...

Etter en intens hektisk fredag på jobb skal jeg nå være tante og spise sushi håper jeg. Greit når tanteungene har bikket 20 og jeg ikke trenger å gjøre ting som passer for barn. Lite glamour når en når nye stress høyder.
Ellers skal helgen tilbringes med Garborg og Bondestudentar, og feire en venninne som har blitt voksen, altså 40.

Tigram sa...

På veg til konserten med Collegium Vokale i Oslo Domkirke. Gleder meg stort. Fuktig snø gjer at tørre, varme føter kjennes glamorøst. Prøver å live opp med farger på lepper og skjerf. God fredag!

Togpiken sa...

Etter en travel dag med overtid på jobb og hjemreise på overfylt tog, er jeg endelig hjemme. Det ble ikke tid til særlig glamour i dag tidlig, så jeg tok meg en lang dusj med deilig mandelolje nå nettopp. Topper det med en god lotion og litt parfyme og røde lepper - til et ganske uglamorøst antrekk (nemlig kosebukser!). Den flotte samboeren min serverte meg sjokolademelk under seansen, og nå lager han middag til oss. Det er luksus, det :) Helgevasken ble unnagjort i går, og det står vakre tulipaner på bordet. God helg!

Rotehovudet sa...

God fredagskveld! Særs lite glamorøs fredag her. Ligg på sofaen i pysj med foten høgt, og krykkene parkert like ved. Det blir ei rolig og keisam helg med stillesitting og fagtekstskriving... I tillegg er kjærasten bortreist for to heile veker. Trur eg aldri har sett så mykje fram til påskeferien før... Heldigvis har eg sjokolade, fine tulipanar og ei morosam bok eg har lånt av ein kompis, og i morgon har eg tenkt å humpe meg ned til ein kafe i sentrum for å trøyste meg sjølv med blåbærmuffins og ein kopp kaffe. Satsar på betre tider snart!

God helg!

Rannveig sa...

God fredagdagkveld! Etter å lagt barna overlot jeg huset til mannen og gikk ut for å kjøpe blomster å dekorere huset med for helga. Nå prydes stua av både tulipaner og gåsunger. Plukket også opp en pakke som innholdt en ny elegant buksedress som jeg gleder meg til å kle meg opp i når mannen og jeg reiser bort neste helg. Kvelden avsluttes nå på sofaen med en cider og snop mens jeg ser på min nye favoritt tv-serie, Agent Carter. Anbefales til alle som liker tøffe heltinner og 40-talls estetikk. God helg alle sammen! :)

Annette sa...

God fredag (ehem, natt til lørdag)!
I dag har jeg har en særdeles kort dag på jobb, da jeg dro klokken 13 for å dra på teater. Jeg, Frøken Desibel og to andre venninner drop til Det Norske Teateret for å se på et flott stykke; "Andre verdskrig - natt i verda". Stykket varte fra 14.00 til 21.20, og var litt av en opplevelse. Mange skjebner ble portrettert og skuespillerne gjorde en imponerende jobb. Etter teateret dro jeg hjem til samboeren min som bakte speltbrød til kveldsmat, herlig.
Ha ei flott helg!

Anonym sa...

Innom Vallgraven = glamour nok for meg! Trevlig helg!
Hegepege

Agnethe sa...

Hei! Sen kommentering for min del, men selv om det nå er lørdag formiddag, er det hyggelig å ta seg tid til en fredagshilsen:)

Helgen starter med at formen ikke er helt på topp; hangling og småpjuskete; vanskelig å vurdere om det er et kortvarig snev av influensa-aktige greier, eller om dette blir mer langvarig forkjølelse. Krysser fingrene for det første alternativet.
Siden jeg var hjemme fra jobb pga sykdom igår, sitter jeg nå og jobber litt ved kjøkkenbordet for å oppdatere meg litt og forberede uka som kommer. I UH-sektoren starter nå arbeidet med å forberede neste studieår, samtidig som inneværende studieår ruller og går.
Helgen blir nok ikke veldig glamorøs, men en deilig dessert ikveld og god middag imorgen, gjør forhåpentligvis susen. Ellers drømmer jeg om tid til å lese noe annet enn faglitteratur; må finne meg en god roman!
God fredag!

Glamourbibliotekaren sa...

Tusen takk for alle fredagsrapporter! Beklager at jeg ikke får svart på dem alltid, skal prøve å bli flinkere til å gjøre det! God bedring til alle syke! (og Susie - jeg leser "Bark" av Lorrie Moore. Short stories, fin samling, New York-forfatter)

Populære innlegg