onsdag, mars 16, 2016

Kva las du no? - påskespesial

(Michael Jackson får illustrere påskelesingen denne gang, i sin kyllinggule cardigan!)

Hvilke leseplaner har dere for påska? 

Jeg trodde egentlig jeg hadde bunken klar, men jeg hadde visst ikke kommet lenger enn til å tenke "nå skal jeg jammen plukke ut noen bøker!" - og glemt det igjen. Men jeg tror det blir en Lisa Jewell-bok, en Agatha Christie (fast opplegg hver påske), og dessuten har jeg lånt Lars Saabye Christensens "Magnet" på biblioteket - og den er på 800 sider. Tror ikke jeg kommer igjennom den på ei uke, så jeg lover ingenting. Jeg har forøvrig tenkt meg enda en tur til biblioteket før ferien kommer for fullt, så kanskje blir bok nr. 3 noe helt annet.

Men nå vil jeg høre hva dere har tenkt å kaste dere over!

35 kommentarer:

Synne sa...

Åh, påskelektyre! For øyeblikket leser jeg Around the World in Eighty Days, og liker den riktig godt. Etterpå blir det Agatha Christie her også! Har snart lest alle Poirot-bøkene på det lokale biblioteket <3

Elisabeth sa...

En influensa holder meg hjemme og på sofaen, så nå har jeg lest tre bøker på to dager. Jeg har tenkt å bruke påska på et prosjekt som jeg egentlig har tyvstarta nå, nemlig å lese ferdig bøker jeg har påbegynt, men ikke avsluttet. (Der står noen helt nye også, men de teller ikke akkurat nå.)

Det betyr at jeg skal lese ferdig Jenny av Sigrid Undset, Jack av Ulf Lundell og siste rest av Havboka til Morten Strøksnes. Gleder meg allerede; bypåske, vennebesøk og forhåpentligvis endel friluftsliv venter!

Hermia Says sa...

Jag har laddat med Sveriges svar på Agatha Christie - Maria Lang och går in för i alla fall ett stycke krim. Men eftersom jag ska ut och resa under påskhelgen behöver jag något mer och hoppas att Karthago av Jpuce Carol Oates ska räcka hela ferien.

Hermia Says sa...

Jpuce hehe.. Joyce!

Anonym sa...

Jeg leser Helga Flatlands "Afghanistan-trilogi". Snart ferdig med bok tre. Anbefales, den er så fin! (Og fryktelig trist...)
Før det leste jeg Emma av Jane Austen. I påsken har jeg lyst til å lese noe lett og gjerne krim. Har lyst til å lese den nyeste Sebastian Bergman-boka til Hjort og Rosenfeldt, men den er foreløpig ikke i pocket.

Marta sa...

Eg skal lesa ferdig Ferrante-boka, så vil eg helst lesa litt Agatha Christie, og kanskje Vaffelhjarte av Maria Parr, det hadde vore koseleg. Ingenting veldig avansert, altså (utanom pensum), berre kos :)

oedemark sa...

Forsøker å sluke Døden i Venedig av Thomas Mann i dagene før påske, og på diverse togreiser som venter tenker jeg å ta med Grøftetildragelsesmysteriet av Thure Erik Lund og Ambjørnsens Utsikt til paradiset. Mannen uten egenskaper av Robert Musil står også og venter. Ensomme menn, så langt øyet kan se!

Stine Arkeologine sa...

Har bare ei bok på påskeprogrammet og det er "Rebecca" av Daphne du Maurier. Lånte den på biblioteket i dag etter flere år med den i tankene som potensiell påskelitteratur, så det blir bra! :-)

Anonym sa...

Jeg tar med meg følgende bøker til hytta ved sjøen: Doris Lessing: Det synger i gresset, Edmund de Waal: Den hvite veien ( skal være ei fantastisk bok om porselen (!)), Jan Kalmar Stefansson: Himmelrike og helvete. Alle tre er bøker i tre av fire lesesirkler som jeg er så heldig å være en del av. Og, super ide med en Agatha Christie-bok i påska. Den påsketradisjonen starter nuh!

Anonym sa...

Rettelse: Jon Kalmar Stefansson selvfølgelig.

Kirsebærblomster sa...

Jeg skal til Sør-Frankrike på bryllupsreise, og tar med meg bok tre i Napolikvartetten til Elena Ferrante!

Anonym sa...

Jeg skal lese bok to i Napolikvartetten. Har flere bøker liggende men tør ikke ha for store ambisjoner.

Line sa...

Dette blir vel mer "Kva skal du lese no" enn "kva las du no" ? Siste halvdel av Johannes Evangeliet er pensum i miin påske i tillegg til Påsketekstene i de tre andre evangeliene. I tillegg til det skal jeg prøve å bli ferdig med Svetlana Aleksievitsj " Krigen har intet kvinnelig ansikt" Den er veldig bra og veldig sterk og jeg må ta den i porsjoner. Her forleden dag plukket jeg opp en ny bok som jeg først måtte registere før jeg lånte den med hjem: Kureeren av Kjell Ola Dahl.Jeg har også sikret meg flere e-bøker med Grace Livingston Hill som er absolutt lett koselesing. Jeg terner også med å ta en tur ut på låven for å finne en pocketbok eller to fra lageret mitt som passer å ta med til hytta. Så blir det spennende når påska er slutt å se hva jeg har endt opp med å lese. God bok alle sammen

namnam sa...

Jeg har nettopp begynt på Doktor Faustus av Thomas Mann, og den får nok bli med på påskeferie. Men den er jo ikke akkurat en enhåndsbok, og i påska trenger man jo en enhåndsbok slik at man kan holde en tekopp/øl/kakao/rødvin/grillspyd i den andre mens man sitter i solveggen, så jeg lurer på å kjøpe den siste til Robert Galbraith som sikkert passer godt til det formålet. Har egentlig sluttet å lese krim, men har litt sansen for historiene om Cormoran (må jo bare elske navnet) og Robin.

Kristin sa...

Etter inspirasjon fra Hermias blogg (tusen takk!) leser jeg Joyce Carol Oates' bok En enkes fortelling. Det er en veldig sterk og god beskrivelse av sorg, men ganske utmattende å lese.. Så må nok spe på med noe enklere også. Tror jeg skal begynne på Når gjøken galer av Robert Galbraith (pseudonym for Harry Potter-forfatteren) som jeg tror er i krimsjangeren,. Håper av det mer koselige slaget. M Train av Patti Smith ligger også klar! God lesepåske alle sammen!

Anonym sa...

Jeg skal lese "Vi var familien Mulvaney" og "Svart jente/hvit pike", begge av Joyce Carol Oates. Leste nettopp "Karthago" og "Fordi det er bittert og fordi det er mitt hjerte" av samme forfatter. Jeg liker bøkene hennes veldig godt, så neste gang på biblioteket skal jeg se etter "En enkes fortelling"; takk Kristin.

Lektor Tørrdal sa...

Jeg skal lese pensumlitteratur i norsk, i betydningen Jon Fosse og Dag Solstad. For å oppveie høyverdig litteratur satser jeg også på Anne Holt og Cecelia Ahern "The Time of My Life".
Balanse er viktig :-)

Anonym sa...

Noveller av Scott Fitzgerald ...

koristen sa...

Jeg skal lese "Elleve dager i Berlin" av Håkan Nesser. Romanen handler om Arne, en fin og litt spesiell fyr som reiser til Berlin for å oppfylle sin fars siste ønske. Jeg hørte forfatteren snakke om boka under Krimfestivalen (selv om det ikke er noen krim) og gleder meg veldig til å lese.

Også håper jeg å endelig rekke å lese ferdig bok nr 2 i Napolikvartetten.

Noen operakortekster bør også leses - eller pugges!

Fanderay sa...

Tenker å lese Burial Rites av Hannah Kent :-)

Anne sa...

Skal komme meg igjennom noen av de alt for mange bøkene jeg har impulshandlet på Kindle. Har togtur til Berlin i vente, så regner med en deilig lesepåske.

Gjenlese Harry Potter-serien.

Anonym sa...

Jeg skal lese Håpet og festen av Kjersti Rorgemoen. Og en krim, men jeg vet ikke helt hvilken - skal en tur på biblitoeket i helga og jeg finner forhåpentligvis noe der. Dessuten krever nok datter noen runder med Babydyr og Potta, tenker jeg ;)

Josefine sa...

Jeg skal skrive litt master i påska, så vi får se hvor mye lesing det blir. Men Harry Potter er påske for meg, og jeg har begynt å lese den nyyyydelige illusterte utgaven som kom før jul. Den er på ingen måte reisevennelig, men utrolig fin!

Dahlia sa...

Er midt i Krig og fred bind III og skal lese denne og bind IV i påska. Fantastisk lesning, nesten så man gruer seg til det er slutt. Og så har jeg lyst til å lese mer om napoleonskrigene, kanskje i Karsten Alnæs sitt verk Historien om Europa, som har stått i bokhylla noen år nå. Har også en krim på lur, som en venninne vil jeg skal lese, men jeg husker ikke hva den heter ... Er ikke en stor krimfan, men skal prøve å skjerpe meg!

Anonym sa...

Blir veldig ofte forstyrret når jeg leser..hehe. Men jeg fortsetter på Midtens Rike av Torbjørn Færøvik og ser hvor langt jeg kommer.
Skal bli godt å slappe av uansett!

Anonym sa...

Kristina Sandberg: Liv till varje pris, den siste boka i trilogien om Maj. Fantastisk tidsbilde fra mormors og mors tid:)

Kjersti sa...

Jeg har (omsider) begynt på Fugletribunalet av Agnes Ravatn, som jeg har hatt lyst til å lese lenge. Den er like bra som jeg trodde! Derfor går den går nok fort unna, så jeg har flere andre i reserve, blant annet Det annet kjønn av Simone de Beauvoir. Den har også stått på leseplanen lenge, og nå fikk jeg et inspirasjonsspark fordi en jeg snakka med her om dagen refererte til den. Jeg tror ikke den er egnet sengelektyre, men super å ha til lesing på dagtid når hodet orker litt mer krevende stoff.

Maren sa...

Jeg leser Eksil og kongerike, en novellesamling av Camus. Liker den kjempegodt! Leseplanene for påsken er faktisk ikke lagt enda. Vi får se hva som frister mest!

Hege sa...

Alt lyset vi ikke ser. Det er en bok av Anthony Doerr. God påske🐥

Maje sa...

Jeg er i gang med nyeste Cormoran Strike-bok v Robert Galbraith/J.K. Rowling. Er også i gang med Goldmans "The princess bride", som hittil er like morsom og underholdende som filmen (=kultklassiker). Ellers hører jeg på Northanger Abbey av vår alles kjære Jane på lydbok. Dette holder nok ut påsken, for jeg må planlegge barnedåp også:)

Kristin: The cookoo`s calling er spennende og godt skrevet, men ikke"hyggelig" krim, a la Agatha Christie, bare sånn til advarsel:)

Anonym sa...

Jeg har akkurat avsluttet Max, Mitcha og tetoffensiven av Johan Harstad, en bok på ca 1100 sider. Den anbefales til alle som har god tid til lesing i påsken! På lesebrett venter bok nr to av Ferrante og Det vokser et tre i Brooklyn av Betty Smith.

Gleder meg sååå til lesing, te og ro (og mye tid med familien :-))!

God påske!

-lutt

Anonym sa...

Jeg har akkurat startet med Anna Karenina! Kommer nok til holde på med den en stund fremover! Også leser jeg Pilgrim, helt ok spenningsroman. Blir nok en del krim også i påsken, er veldig glad i den sjangeren. Men skal jobbe nesten hele påsken så spørs hvor mye jeg rekker å lese... Og på min kindle venter A pale wiev of hills av Kazuo Ishiguro, gleder meg veldig til å lese den!

Bibliotekarspira sa...

Eg er på novellekøyret for tida, klarer ikkje lese noko særleg anna no mens eg er i permisjon. Las akkurat fire noveller av Anton Tsjekhov, og er nett no i innspurten av Ingvild Rishøi si La stå. Godt å kunne lese korte,men melningsfylte tekstar når hovudet eigentleg er fullt. I påska har eg ikkje store ambisjonar, skal lese ferdig ei anna novellesamling eg har liggjande, Frode Grytten.
God lesepåske!

Anonym sa...

Jeg skal lese Bjørg Vik, Poplene på St. Haugen og Elsi Lund. Har allerede lest første boka og elsker rytmen og sfæren i hennes bøker.

Anna sa...

Tänkte satsa på att få läst något i bokväg överhuvudtaget! Det blir mycket dame/hage/hobby-blader och internet och deprimerande lite böcker.

Populære innlegg