torsdag, mars 03, 2016

On the beach at night alone / Walt Whitman. - London : Penguin, 2015. - 55 p.


Walt Whitman, kanskje den største blant alle amerikanske poeter. Dikt i fri verseform. Naturen, havet, menneskesinnet. Dette er fine saker!

5 kommentarer:

Kristina sa...

Noe helt annet, håper det er ok jeg skriver her selv om det er off topic :-) Jeg har akkurat kikket gjennom hage- og blomster-kategoriene dine, vi har nemlig akkurat kjøpt hus og jeg er helt gal av lengsel etter å se snøen tine og hagen komme fram. Jeg leste et tips du skrev om å vente et år med å gjøre veldig mye, siden man ikke vet hva som dukker opp fra før av. Bra tips. Ville bare si at jeg gleder meg intenst til å ha hage i år, og at jeg kommer til å følge hageinnleggene dine nøye! Dette med årstider er noe helt annet når man bor i by og ikke en gang har bakgård eller balkong. Og årstider er viktige synes jeg! Takk for meg :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Så fint at du er blitt hagemenneske! :) Lover å hageblogge i år også, når den tid kommer. Årstider er viktige ja, helt klart. Jeg har nevnt det såvidt før, men jeg blir alltid litt "døgnvill" av sommerblomster midt på vinteren. Å kjøpe noe nå som skal blomstre i hagen om tre måneder er som å kjøpe belgiske hardt fremdrevne megajordbær i januar, på en måte. For meg blir det helt feil. Skjønner ikke helt vitsen med å kjøpe peoner i februar. Jeg vil lengte etter dem! Tipper du kommer til å glede deg over å følge forløpet i hagen din! Vi må være glad vi har årstider.

Stine Arkeologine sa...

Walt Whitman er suggerende lesning, og noe man aldri blir ferdig med når man først er dratt inn i hans verden opplever jeg. "Song of the open road" er det jeg leser oftest (men aldri på senga, det har jeg prøvd men blir liggende og stirre lys våken ut i mørket resten av natta - det gir så mye boblende glede og energi at det blir umulig å sove!).

Så fin utgave du har der! :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Haha, et mørkt rom, bortsett fra et par lyse øyne som stirrer ut i lufta pga Walt Whitman :D Det var noe veldig tegneserieaktig over det!

Stine Arkeologine sa...

Fnis, ja det er sant! :-D En skal aldri undervurdere kraften i det skrevne ord, og Walt slår hardt! (nesten litt predikantaktig)

Populære innlegg