tirsdag, mai 03, 2016

30 år!I dag, 3. mai, er det 30 år siden Norge arrangerte sin første internasjonale Melodi Grand Prix-finale! Jeg vil tro det er flere enn meg som satt klistret til skjermen, og som hadde alle sangene på kassett og kunne dem baklengs og sang med på alle språk. Jeg hadde rosa hårspenne i luggen og rosa joggesko den våren, husker jeg. Og heiet på Spania og Island, og selvfølgelig Sandra Kim, som plutselig ble alle småjenters store idol. 


Her kan man se finalen fra 1986!7 kommentarer:

Fivrelden sa...

Nei, absolutt ikke og særlig ikke når:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2327&artikel=6424325

Anonym sa...

Ante ikke at du er Eurovision-fan! :-)

KoseligKoselig sa...

fra de gode gamle dager da Grand Prix var gøy. Nå er det bare fjås og politisk stemming. Jeg har sluttet å se på for flere år siden.

Glamourbibliotekaren sa...

Fivrelden: Teit og firkanta regel fra oldtiden! Tviler på at det får noen følger om noen bryter den, dog.

Anonym: Vel, så er jeg heller ikke det :-) Fulgte intenst med da jeg var liten, og var den norske juryens ungdomsalibi i en del år fra jeg var 20 (altså i den internasjonale finalen), men har ikke sett hverken norske eller internasjonale finaler på mange år. Dog har jeg gitt kusina mi noen av 80talls-finalene på dvd, og vi har mye moro med å se igjen dem!

KoseligKoselig: Sjarmen forsvant for ca 25 år siden. Jo proffere show, og jo mindre live-spilling, jo mer engelsk tekst, jo kjedeligere ble det :-)

Anonym sa...

Jeg husker at organisasjonen "Ja til livet" nærmest kuppet denne grand prix-sangen og tok den til inntekt for sin kamp mot abortloven. Våren og forsommeren 1986 var det strore demonstrasjoner i Oslo. "Ja til livet" mobiliserte mang tusen og det samme gjorde motdemonstrasjonen under banneret "Aldri mere strikkepinner". Jeg var 25 år og har aldri siden kunnet fordra J'aime la vie selv om Sandra Kim var helt uskyldig i det hele. U9

KoseligKoselig sa...

Ja helt enig med deg, sjarmen forsvant - og jeg savner orkesterne! Dirigentene, hvor ble de av?! Dirigenten til ABBA som Napoleon var jo bare helt ut av seg sjæl opplevelse :)
Da var jeg 7 år og helt fjetret!

Glamourbibliotekaren sa...

U9: Huff, skjønner at dette preget sangen for alltid!


KoseligKoselig: Det finnes dirigent-hyllester på YouTube! :D

Populære innlegg