fredag, mai 06, 2016

Glamorøs fredag


God morgen! Her i hovedstaden blir det nok en strålende dag, hurra! Det er så deilig å kjenne sola steike litt igjen. Dagens glamourtips er forøvrig å gå en tidlig tur i morgensola, før folk står opp, og bare fuglene er våkne og kanskje et og annet rådyr. Det pleide jeg å gjøre da jeg bodde midt i byen også - ruslet til nærmeste park og tok en runde mens byen våknet. Det er fint! Man kan jo også kombinere det med kollektivtransport til jobb, altså gå et stykke av veien (der det er koseligst) - det gjør jeg. Akkurat i dag er det jo ekstra stille siden det er inneklemt fredag, tjuebussen var nesten tom midt i rushtida. (Jeg liker å jobbe på slike dager, tomt overalt, det føles som ferie uten at man bruker opp feriedager eller avspaseringstimer!)

Dagens glamoureffekter som sådan er et par lyseblå øredobber fra gamle dager, og en av mine mai-yndlinger fra gymnas-tida: Dior Dune. Og en cardigan som matcher mine mintgrønne adidas. Og kanskje det aller beste: Viten om at blomsterbedene er frie for skvallerkål, etter et skikkelig krafttak i går ettermiddag. Nå skal det plantes! 

Resten av helga blir fin, jeg har botaniske planer både her og der, søndag er det selskap hos venner utenbys og jeg har i tillegg mye tid til å gjøre ingenting. Deilig!

Ha en riktig fin dag alle sammen, og rapportér deres glamorøse fredager i kommentarfeltet er dere snille!

mvh
Glamourbibliotekaren

20 kommentarer:

Anonym sa...

I dag føler jeg meg skikkelig fin! Og så er det nesten ikke folk her...Jeg har gullørepynt fra Maria Black og gull T-trøye fra Oasis. Emma S duft og neglelakk og lipgloss fra Dior. Men den største glamouren er at jeg fikk shinet opp leiligheten i går slik at det skal være så deilig å komme hjem! God helg!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag fra Bodø! Her er skogen i ferd med å bli grønn, og det er glamorøst bare å se ut vinduet fra hjemmekontoret :) Foreløpig er antrekket noe preget av sen kveld og tidlig morgen, dvs pysjbukse og t-skjorte. Det blir bedre etterhvert!

Etter å ha tatt farvel med den siste ukas gjester (foreldrene mine!) i ni-tida, da de skulle kjøre nordover igjen, er det godt å sløve litt før jeg gjør så mye. Har fri i dag, og det har jeg tenkt å utnytte til fulle. Skal naturligvis på tur med hunden og håper jeg ikke nyser meg forderva (pollenallergi), og så har jeg planer om å strikke ferdig en babykjole til noen i familien, lese ferdig ei bok jeg holder på med + begynne på ei ny. Den boka jeg egentlig holder på med, fikk mamma låne med seg nordover fordi hun ble så begeistra. Tror jeg skal begynne på den slåttekar-boka til Edvard Hoem. På kjøkkenet står en kjele på ovnen og der koker jeg grønnsakskraft, som skal fryses i beredskap til senere bruk.

Akkurat nå drikker jeg te og spiser litt melkesjokolade med daim mens jeg planlegger dagens ytre glamour: bytte neglelakk fra rosa til enten oransje eller jeansblå, duft av Valentina (som jeg snart må skaffe mer av) og glitrende øredobber i hvite juksesteiner. Helga skal, for meg som garantert mange andre, brukes på konfirmasjon (lørdag). Usikker på om jeg går for bunad eller kjole, tror kanskje det blir kjole.

God glamorøs fredag!

SiL sa...

Hei og god fredag!
Hatt, vårsol og pensko er gode ting på denne fredagen, det er også fri, besøk hos venninne og familie på overnattingsbesøk. Rød leppestift hadde Vært prikken over i'en, men det glemte jeg... Ønsker alle en god helg, oval eller ikke. PS. Skal prøve å gjøre litt i hagen, men hvor begynner man når de forrige eierne bare hadde plen, grus og terrasse omtrent?

Josefine sa...

God fredag! Dette er den siste fredagen som masterstudent, på mandag går oppgaven i trykken! Gleder meg veldig til å bli ferdig, bare siste finpussen igjen! :) Nylakkerte negler, sløyfe i håret og bursdagsplaner i kveld er dagens glamoureffekt. God helg til alle!

SiL sa...

PS. Heia Josefine! Og Elisabeth: Hva lager du grønnsakskraft på/av?

stud.med. sa...

God fredag! Fint vær, lysegrønt løv, fuglesang, hva mer kan man ønske seg? Jeg har en liten morgentur gjennom en slags skog/park, og det er deilig! Glamour er outfit som jeg føler meg ganske fin i, solbriller, og en tur ned på Blindern for å spise lønsj.

HildeSofie sa...

God fredag formiddag fra et solfylt Oslo! Jeg ser ut på trærne utenfor, som blir grønnere for hver dag, og håper forkjølelsen/halsbetennelsen snart slipper taket, og stemmen min kommer tilbake igjen (den forsvant onsdag kveld).
Har hjemmekontor i dag, med plenty ting å gjøre. Ikveld skal jeg kanskje ut en tur, men det avhenger av om stemmen holder...

Andre planer for helgen: I morgen skal jeg klippe meg, og det blir superdeilig. Ellers er det rimelig åpent, men jeg holder en knapp på en rolig helg :)

Maren sa...

Ja, hurra for en glamorøs fredag på jobb som føles litt som fridag allikevel. Jeg har stripete kjole, røde negler og ny leppestift i dag. Sola skinner og jeg er skikkelig vårglad. Om ikke mange timer kan helga begynne, og denne uka inkluderer den blant annet utemiddag med venner, og ellers masse tid til både sola, boka (Auster!), teen og sannsynligvis også iskremen <3 Et ekstra pluss er at både samboeren og jeg har fri og er i Oslo hele helga, det er lenge siden sist. God helg, alle sammen!

Randi sa...

Hvitveisteppet utafor vinduet mitt brer seg og brer seg, og er mer enn nok glamour for meg.
Dessuten er glassverandaen nyvaska og klar til bruk, datter og jeg skal gå tur med hunden før jeg skal shine hus, kjøpe mat og vin, plukke -ja, hvitveis, hente spennende stoffpakke på posten, og kanskje sitte litt ute og bare nyte. Bjørka er lysegrønn, fuglene kvitrer, kroppen er nydusja, ah du herlige frifredag :-)
God helg til alle <3

Kjersti sa...

Deilig med sol og sommerfølelse! Det hjelper på en dag som jeg må innrømme er litt blå. Jeg har mye å gjøre for tida, og er sliten og litt lei. Men det er fri i dag, og jeg kan roe ned utpå dagen. Da ønsker jeg meg en lesestund ute i sola! Det kommer til å bli glamour nok, tenker jeg. God inneklemt fredag til alle.

Elisabeth sa...

SiL: Jeg lager grønnsakskraft litt etter "man tager hva man haver". Litt gamle/dvaske grønnsaker er ideelle til sånn bruk, for eksempel. Nå har jeg ei gryte med løk, gulrot, stammen fra en brokkoli (småkvastene ble brukt i middag i går), de siste/innerste stilkene fra en stangselleri, noen potetbåter og ... ja, sikkert noe annet. (Liker også å bruke blomkål, kålrabi, purreløk.) Har også oppi en pose (type tepose, men i utgangspunktet tom) med forskjellige krydder i, som bidrar til å sette smak på det hele.

Har ca 1/3 grønnsaker til 2/3 vann, og så lar jeg det putre på styrke 2 (av 6) på ovnen i 1,5-2 timer. Når det er ferdig, siler jeg væsken og fryser i små beholdere. Sånne rømmedressing-bokser fra Peppes eller Pizzabakeren er ideelle; akkurat passe store og med tett lokk. Kraften bruker jeg f.eks. til risotto, sauser og andre ganger når jeg trenger noe med god smak i.

Trofast leser sa...

God inneklemt fredag! Jeg er også på jobb, og har hatt litt lenger lunsj enn vanlig med de få kollegaene som er her. Nå leser jeg noen litt tunge dokumenter (når jeg ikke leser denne bloggen da...), godt med en litt stille dag på jobb for å kunne konsentrere meg skikkelig. Dagen startet fint med en tur over Sagene og St Hanshaugen i morgensol på vei til jobb, og helgen blir nok riktig deilig - besteforeldre tar med seg barnebarn på hytta, så vi foreldrene planlegger å sløve skikkelig. Vi liker godt helger med barn også altså, men en sjelden gang er det hyggelig å være bare oss to, og vite at besteforeldre og barnebarn koser seg glugg i hjel et annet sted. Ytre glamour er ikke min sterkeste side, men etter en lang periode med mye sykdom og dårlig form er jeg fornøyd med å være i et nokså presentabelt jobbantrekk og med rent hår og parfyme...

Julia sa...

Glad fredag! Uken startet med bank holiday (britene er rare), og slutter i helt nydelig vær. Vil helst bare være ute, og det har vært nok roing og dermed frisk luft, jeg kan gå med sommerkjole og småsko, og nyter fortsatt alle fine blomstene overalt. Ukas høydepunkt var helt klart da Thom Yorke jogget forbi meg her om dagen, ikledd pannebånd. Ble helt starstruck. Timer senere lanserte Radiohead den stilige videoen sin. Enda han visstnok bare bor et minutt eller to unna inngangsdøra mi, var det likevel veldig surrealt å se denne sjeldne lokale fuglen! Kjenner folk som har bodd her i åtte år og forstatt ikke klart det.
Glamoureffekter blir finlunsj, grå lugg (tørrsjampoofail), og noe sommerlig (gitt at jeg klarer å skrelle av meg joggisen). Nå må jeg jobbe, for søndag reiser jeg til Hella, og der har jeg aldri vært, juhuu. Ønsker alle en riktig fin helg!

koristen sa...

Deilig solskinnsfredag! Er på jobb og føler at jeg begynner å mestre diverse nye systemer - glamorøst i seg selv!

Jeg reiser på besøk til venner på landet rett fra jobb, og antrekket er preget av det, jeans, anorakk og veldig rosa joggesko! Men jeg har en fin topp til jeansen, og neglene er vårlig rosa og lysegrønne :-D

Gleder meg til grillmat på veranda med vakker utsikt, skravling, katteklapping og turgåing langs grønne jorder og hvitveistepper.

God helg til Glamourbibliotekaren og alle andre!

Synne sa...

God fredag fra London! Her er det også strååålende vær, og 22 grader, og hele gata vår er full av blomstrende trær. I helga skal visstnok temperaturen opp i 25, så sommerstemningen er et faktum.
Jeg har på meg en rutete vintagekjole, og i går var jeg hos frisøren, så jeg føler meg riktig vel i dag. Bare legger og armer pluss varm vind føles også glamorøst, hihi. Jeg har to ringer på, som begge er fra Paris og som ikke er verdt stort i kroner og øre, men som har desto større affeksjonsverdi. Det er jo så fint å kunne pynte seg med sånt som gør en glad!
Nå skal jeg snart sende fra meg en tekstjobb og si meg ferdig med arbeidsuka, og i kveld får vi besøk hjemmefra som skal bo hos oss i noen dager, og det er alltid kjempekoselig.
Riktig god og glamorøs helg til alle!

Susie sa...

Jeg har på meg en topp med lyse stjerner som er strødd tilfeldig over en blå bakgrunn. Håper dere får en fin helg.

Marta sa...

God fredag! Enda opp på kafé med bachelorskrivinga i dag, etter ein tur innom skulen. Merkast at ein er inne i eksamensperioden - heilt fullt på heile skulen, vanskeleg å finna seg ein leseplass. Men triveleg med bytur, då!
Gjekk meg dessutan ein tur i dag tidleg, og fann meg ein benk kor eg las det lange brevet eg fekk i postkassa frå ei veninne. Det byrjar faktisk å bli litt varmt her no, det er jammen godt.
Glamoureffektane er ikkje så mykje meir enn ein mjuk genser og Converse, men eg gjekk innom på Fretex på vegen, og kjøpte med meg eit par fine småting, så litt glamorøst er det no likevel. Og så kunne eg gå ute utan jakke!
Blir skriving og lesing resten av dagen/kvelden, spesielt sidan eg truleg tek fri resten av helga. Konfirmasjon og heimtur i morgon og sundag, gler meg!

Anonym sa...

Å fine frifredag. Sitter på balkongen og nyder varmen, samt et glass brusevann m lime. Har vært i nabolandet for å ha service på bilen, handle litt - men nå er det bare fri. Imorgen skal vi ut m venner/familie å spise posh middag på Statholdergaarden. Ellers er dagen til for å bare nyde - .mette

Tigram sa...

God fredag frå Paris! Etter ein føremiddag i kø i Versailles, gjorde det godt med roleg salatlunsj på kafé i vårt eige nærområde. Og kake på neste kafé. No flater eg ut på hotellromet med "Parissyndromet" av Heidi Furre, god bok!

Stine Arkeologine sa...

Jeg har rigget meg til i godstolen og fyrt opp i ovnen (!) etter to lange, fine dager i sola med trampolinemontering, sykkelstell, spaing og planting av en mengde stauder. Armene verker og tekoppen veier to kilo, men det er det verdt! I morgen skal jeg bare sitte på verandatrappa hele dagen og se på at guttene og hagen spretter for egen maskin. Glamouren har vært fint oppsatt hår (praktisk når man bærer jord, og så er det morsommere å jobbe når jeg innbiller meg at jeg gjør det med gratie!), og etter at jeg kom inn: lang dusj, myk kjole og roseparfyme. Har sett etter en god film til i kveld, men finner ikke noe som frister nå så det blir et album eller to med fin musikk isteden og så tror jeg denne glamorøse fredagen er over for min del. :-)

Ha en fin fredagskveld og riktig god helg alle sammen!

Populære innlegg