søndag, mai 29, 2016

Gyldne stunder


Slike forsommermorgener. Våkner tidlig av lyden av regnet, går ned i første etasje og brygger te. Setter på Chopins nocturner. Åpner verandadøra, tar på gummistøvler og rusler rundt i nattkjolen i en stille hage og plukker inn regntunge syriner. Lar døra stå åpen så jeg hører regnet mens jeg sitter ved spisebordet og leser. Jeg tror slike stunder er noe av det aller beste jeg vet med denne årstiden. 

Underbart är kort. 


Det er noe med Chopin og regn, det har jeg jo vært innom mange ganger her i bloggen. Kanskje særlig nocturnene, men også preludiene, valsene, masurkaene, og stort sett alt det andre han gjorde. Den jevnaldrende Robert Schumann (begge ble født i 1810) har også skrevet nydelig musikk som passer på slike søndagsmorgener, ikke minst sangsyklusen "Frauenliebe und -leben", som jeg i høyeste grad kan anbefale i Anne Sofie von Otters innspilling på Deutsche Grammophon. Elly Ameling sin er også bra (Pentatone). Dessuten Schubert-lieder med Barbara Bonney; hun er ekstra fin i regnet. 

(mdt.co.uk, archivmusic.com eller prestoclassical.co.uk er bra nettbutikker for klassisk musikk)

4 kommentarer:

Maja sa...

Så nydelig og stemningsfullt :-) Har balkongdøra åpen jeg også, deilig å høre på regnet. Takk for musikktips! God søndag!

Randi sa...

Kjenner duften helt hit! Takk for fin blogg som jeg leser hver dag.

Stine Arkeologine sa...

Takk for fin stemning og musikktips! :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Maja: Takk for hyggelige ord! God mandag til deg!

Randi: Så fint at du liker bloggen, det gleder meg å høre!

Stine Arkeologine: Løp og kjøp! :)

Populære innlegg