tirsdag, mai 10, 2016

Maidager av beste sort


Sånn har vi det i hagen vår nå. Morelltreet er på sitt vakreste, solstrålene filtreres gjennom greinene, og det er som en hvit velduftende sky. Egentlig burde man ta ut ferie mens trærne i hagen blomstrer, for det er en såpass kort periode og man burde kunne nyte det hele døgnet. Underbart är kort. 

I går var det nok en nydelig sommerkveld. Vi grillet pizza i vår lille kulegrill på verandaen, og dro deretter ned til sjøen for å se på solnedgangen. Deretter kveldste på benken under morelltreet, og det dufter ekstra sterkt om kvelden. Humlene er lykkelige, vi er lykkelige. Plommetrær blomstrer, magnolia nr. 2 er på vei ut, og neste etappe blir epletrærne og kirsebærtreet. Det er nesten ikke til å holde ut!


Dagens morgentur fortsatte i samme stemning. Ingen mennesker ute (med unntak av en mann som lufta et par hunder), fuglene sang, sola skinte over fjorden, jeg gikk gjennom et villastrøk med de vakreste hager som alle har morelltrær som er minst like stort som vårt. Jeg gikk med vidåpne nesebor, det lukter så godt overalt nå! Og plutselig: Heggduft!! Jeg måtte ta med meg en liten kvast. Det er 17.mai og eksamen og pinse og alt på en gang. 

Jammen gir det lite mening å sitte inne foran en datamaskin nå til dags. Men man må jo tjene til livets opphold også. 

3 kommentarer:

Trude sa...

Så fint! Heldiggriser som har gammel hage og ikke må opparbeide alt selv..

Stine Arkeologine sa...

Samme her, hjertebank og glede over alt det fine som kommer fram! Jeg går hver dag og følger med på knopper og nyutsprungne skudd, og det gjør meg så glad! (en trenger ikke stor eller gammel hage heller, plant et tre og sett noen løker så har en allerede masse å se fram til!) :-)

Fivrelden sa...

Ah, fine hagen. :) Her er vi inne på jobb og ellers ute når vi kan.

Populære innlegg