mandag, mai 02, 2016

Noen favoritter

Om en måneds tid håper jeg det begynner å nærme seg sommer, og da skal vi ta en titt på mine sommerfavoritter igjen, altså hva bad/hår/kroppsprodukter angår. Enn så lenge kan vi jo se på mine året-rundt-yndlinger!


Hva dusjsåper angår, er jeg veldig glad i Weleda sine med hhv sitrus og buckthorn (geitved!). Dufter deilig og oppkvikkende (sitrus) og beroligende (geitved). Mest mulig økologisk, ikke testet på dyr, består av naturlige planteoljer. (obs! Det betyr ikke at allergikere nødvendigvis tåler dem, det er en misforståelse at "naturlige ingredienser" er synonymt med "allergivennlig"!)

Disse kjøper jeg hos min lokale helsekostbutikk. Viktig å støtte opp de butikkene som selger slike produkter, så bredden i markedet består! Det ville være ille om vi ble prisgitt det de har på Rimi. 
En super dusjsåpe når man er trøtt om morgenen! Grapefrukt og mint gjør at man våkner. Økologiske ingredienser, ikke testet på dyr. Denne har jeg kjøpt i utlandet mener jeg, usikker på om merket EO er å få tak i i Norge. (Tror iHerb selger det)
Bodylotion! Jeg må jo dessverre si at jeg er nokså avhengig, skulle på en måte ønske jeg ikke var det. Men jeg bruker i allefall milde og snille produkter uten altfor mye parfyme. John Masters sin med blodappelsin og vanilje er deilig, den selger frisøren min heldigvis. Dessuten er jeg glad i Weleda sin babylotion med ringblomst, mild og fin. Også tilgjengelig hos helsekostbutikker. 

I tillegg er det jo denne da, som jeg har nevnt en million ganger her i bloggen. Avalon sin lavendellotion som man bør være glad i lavendel for å bruke, den dufter ganske mye. Jeg har en diger flaske stående ved nattbordet til enhver tid, til glede for føtter og legger og armer. Den kjøper jeg hos iHerb eller på Whole Foods i New York. Merket Giovanni er en annen favoritt. De har fine dusjsåper og bodylotioner, og ikke minst hårprodukter. Wellness-serien er den jeg bruker mest, "with Chinese botanicals". Disse kan man kjøpe hos velassorterte helsekostbutikker. 

Det var dagens skjønnhetstips!
6 kommentarer:

Anonym sa...

iHerb har Weleda også!

Ingunn sa...

Jeg har kjøpt Giovanni på Iherb, mener de har det merket fremdeles. Veldig gode produkter! :-) Takk for flere gode tips!

Trude sa...

Takk for fine tips, har hatt mye glede av det du har anbefalt tidligere. Og blitt en god iHerbkunde etterhvert, benyttet meg av rabattkoden din første gang jeg bestilte :-)

Glamourlektoren sa...

Glad i Weledas sitrus-dusjsåpe! Har et godt forhold til Weleda etter at en koselig nabo på barselbesøk hos meg dro hjem og hentet en barnesalve med ringblomst. Dagen etter var et forferdelig bleieutslett på minsten så utrolig mye bedre at jeg ble helt frelst. Siden har mannen min tatt samme salve i bruk under landeveissykling.. ;-) Nå har jeg imidlertid shoppestopp på toalettartikler etter en grundig opprydning i skap og skuffer, så sitrus-dusjsåpen får vente til diverse rester - mange av dem helt nydelige, men glemte - er brukt opp!

Maje sa...

Takk for tips! Jeg liker også veldig godt disse Weleda-produktene. Har sitrusolje, men ikke dusjsåpen. Det var et fint tips. Men jeg lurer på en ting. Du er jo glad i parfyme, men er du ikke redd for at parfymen og de parfymerte dusjsåpene og hudpleieproduktene sammen skal bli for mye eller at de skal "kræsje"? Dersom jeg bruker body lotion med duft blir det ofte til at jeg dropper parfyme, for jeg er litt redd for at duftene ikke skal passe sammen eller at det skal virke voldsomt for dem rundt meg. Tanker..?

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: Ja, det har de! Synes dog det er viktig å kjøpe lokalt også :-)

Ingunn: Det stemmer!

Trude: Hyggelig å høre!

Glamourlektoren: Viktig å ta en grundig opprydning i blant. Har det selv for tiden!

Maje: Jeg synes ofte duftene kan utfylle hverandre fint! Nå bruker jeg ikke bodylotions som er sterkt parfymerte i utgangspunktet, så jeg kjenner knapt duften av dem selv etter en stund. Jeg er ganske sparsom i parfymepåføringen, og har aldri opplevd at noe har kræsjet såvidt jeg kan huske.

Populære innlegg