søndag, juni 05, 2016

Aïcha-morgen


Å våkne en søndagsmorgen før klokka 08 er virkelig noe for seg selv når man har en blomstrende Aïcha i hagen. Å tasse ut i nattkjolen med en kopp te, sette seg på benken og bare snuse. Studere humlene. Dette er noe av det aller, aller beste ved sommeren synes jeg. Tidlige morgener og fridager, sol og noe som blomstrer. Jeg får helt hjerteklapp!


Bladene er som fløte og sitron. Noen gule, andre litt hvitere. 
8 kommentarer:

Ragnhild sa...

Det såg aldeles fortryllande ut. Og du skildrar blomar heilt perfekt!

Ellen sa...

Du har så utrolig flotte og inspirerende bilder! Å lese bloggen din er en av dagens høydepunkter!

Glamourbibliotekaren sa...

Ragnhild: Takk for det! Lengter til hagen, skulle ønske jeg hadde sommerferie allerede nå! :)

Ellen: Tusen takk, så hyggelig å høre! :) Nå ble jeg glad!

Ingunn sa...

åh, så nydelig.. den hagen din altså. Finest i blogglandia :-)

Stine Arkeologine sa...

Disse rosene er bare helt nydelige! (Får 50/60-tallsassosiasjoner, lurer på om det er fargen, eller om farmor hadde slike i hagen, eller om de minner om dekor på stoff eller noe sånt fra den tiden?).

Glamourbibliotekaren sa...

Ingunn: Tusen takk for det, vi er veldig glade i hagen vår og blir ekstra glade når andre sier pene ting om den :)

Stine Arkeologine: Helt klart! Jeg ser for meg alt fra syntetiske glatte polyester-morgenkåper og litt upraktiske gjestehåndklær til slike plasthetter man trakk over det opprullede håret; slike som var koblet til en hårtørrer med en tjukk slange! :D I tillegg minner de om slike gammeldagse gule roser som farmødre gjerne hadde - det er ikke nødvendigvis denne, for den er faktisk fra slutten av 50-tallet så jeg vil tro at bestemorhager kanskje hadde en enda eldre variant. Men allikevel. Den gir absolutt assosiasjoner til den tiden!

Stine Arkeologine sa...

Ha ha, ja du har rett, og de hårfønerne var rene eventyr, husker en gammeltante som hadde en slik da jeg var helt lita - etter et opphold der inne gjensto bare en solid runde hårlakk og nylonstrømper i åpne sko, så var hun klar for selskap! (jeg var dypt fascinert over glamouren). Aicha-rosen er forresten sikkert kjempefin på et teakbord! :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Hårlakk og nylonstrømper; håper hun holdt seg langt unna åpen flamme!

Populære innlegg