fredag, juni 10, 2016

Glamorøs fredag


God fredag!
Denne helga har jeg sett fram til! For det første: Hjemmekontor i dag, med morgente blant rosene, samt både frokost og lunsj utendørs. For det andre: Helt, helt fri. Helt tom agenda. For det tredje: Min elskede har også helt fri! Det er sjeldent til musiker å være! Alt er åpent, men kanskje vi heller mot kino i kveld? Spise ute? Rusle gatelangs i hyggelige områder? Sola skinner foreløbig, så dette ser lovende ut. 

Glamoureffekter som sådan er Charlie Red, syrin-oolong-te fra Paris, parisisk antrekk med stripete genser og smale svarte jeans, og egentlig temmelig casual enn så lenge.

Nå skal det jobbes her! Jeg har en opera av Donizetti å bryne meg på i dag. 

Ha en fin dag alle sammen, legg igjen fredagsrapporter er dere snille! Koselig å lese!

Noen ferske bilder fra min morgenstund i hagen på tampen her: 


Oolong-te blant Aïcha-roseneRoseportalen over grinda vår blir finere og finere for hver dag!


Peonene er på vei ut, hurra! I år har jeg 84 knopper som jeg gjødsler og heier på. 


20 kommentarer:

HildeSofie sa...

Hurra for fredag!
Dagens antrekk er jeanskjole og Birkenstocks, neglene er nylakkerte og ferskenfargede, og duften er Jasmin & Neroli fra L'Occitane.
Har nettopp krysset av første gjøremål for dagen, og resten skal være gjennomførbare før jeg går til frisøren kl. 14. Sommerklipp og litt sjelero hos Balanzera blir bra!
Deretter blir det middag med en hyggelig kollega, før vi finner veien til Sukkerbiten og Klassekampens sommerfest. Resten av helgen er ikke ferdig planlagt, men den inneholder minst én venninne, og ganske sikkert Bondens Marked på Youngstorget i morgen.

God helg til alle!

Maje sa...

God glamorøs fredag! Eneste glamoreffekt så langt er en liten dusj med Chanel no 19.. ja, og så nyvasket hår som har lufttørket slik at krøllene kommer til sin rett;) I helgen er det dugnad og barnedåp, og forhåpentligvis litt tid til å slappe av mellom slagene.

Jeg har forresten et lite spørsmål: Hvordan gjødsler du peonene? Jeg har også et par fine busker med mange knopper på. Bruker du flytende gjødsel eller sånn "pellets" som de har på hagesenteret, eller naturgjødsel..? Jeg har dessverre ikke så grønne fingre.

God helg!

Rotehovudet sa...

God glamorøs fredag! I dag skal eg jobbe på SFO for første gong og er ganske spent, men satsar på at det blir ein fin opplevelse. Ellers har eg svært få planar for kvelden og helga. Kanskje sykle ein tur? Vaske kjøkkenet? Pakke litt til sommarferien? Tida vil vise! Ha ei fin helg!

Kjersti sa...

Jeg er enig - denne helga er etterlengtet! Min helg ser også ut til å kunne bli rolig, og det skal bli deilig. Først må jeg imidlertid få unnagjort en rotfylling... men når det er overstått er resten av dagen satt av til å synes litt synd på meg selv. Ellers vil resten av helga bestå av turer i skogen, pusling i hagen, baking av årets første rabarbrapai, setting av rabarbrasaft - og forhåpentlig masse lesing. Er i gang med min første Dostojevskij, og på biblioteket hadde de kun Forbrytelse og straff inne da jeg var der. Da ble det den!
God glamorøs fredag!

Anonym sa...

Fri i dag - deilig - selvom jeg skulle ønske det hadde vært litt varmere. Jeg har skiftet sengetøy og fikset huset og er klar for en tur ut. Middagen er planlagt inne i hodet mitt - nå er det bare å kjøpe ingredienser. I helgen skal jeg jobbe to fulle dager på miniøya - gleder meg til å se mange barn i fri utfoldelse. Livet er i grunnen ganske kjekt! Ønsker alle en flott helg. .mette

Glamourbibliotekaren sa...

Maje: Jeg gjødsler dem med enten Bio Bact (egentlig for potteplanter) eller Superba, stort sett, begge blandet ut i mye vann.

Annette sa...

God fredag!
I dag har jeg pyntet meg med stort blingblingsmykke, som passer fint sammen med nøytral sort topp og mørkeblå jeans. Det blir en litt tidlig avreise fra jobb idag, både grunnet time hos manuellterapeut, men også en reise til Arendal, og nærmere bestemt Tromøya. Jeg og Frøken Desibel skal nemlig dit og på søndag være med på vårt første Triathlon noen gang! Det blir veldig spennende, og jeg gleder meg:-)
Jeg gleder meg også til fin togtur både opp og ned, og til at kjæresten min kommer hjem igjen til Oslo. Hurra for helg!

Stine Arkeologine sa...

Oj som det gror, du forsvinner jo snart mellom bladverk og roser på lesebenken din! :-) Ser herlig ut! Her har det vært en fin morgen med småguttene som ikke er så små og søte lenger som jeg tror, de har vokst forbi meg i skostørrelse begge to, ufattelig nok, og nå blir lunsjærendet å bytte joggesko. Dagens antrekk er stripete kjole og tøysko, håret i knute og Eternity parfyme, og jeg gleder meg til å kjøre til hytta om få timer. Ei hel helg bare til å lese, skrive og rusle i skogen!

Ha en fin fredag og riktig god helg alle sammen!!

Lady Grey sa...

Når jeg for en sjelden gangs skyld har en glamorøs fredag, så må jeg vel nesten beskrive den :)
Er i Spania på en vilt etterlengtet ferie for to.
Har vært på markedet og handlet frukt i en deilig frukthandel som dufter himmelsk, og nå skal vi på stranda med saftige fersken, plommer og noe merkelig jeg ikke aner hva er - men som vi fikk smake på i butikken og som var kjempegodt.
På med bikini på en vidunderlig strand som er nesten tom, men hvor nesten alle som solbader er små-tjukke eller god-tjukke av en eller annen grunn, meg inkludert, så man kan kan sprade rundt og føle seg hot uansett hvordan man ter seg.
Jeg har på en bredbremmet stråhatt som gjør at jeg føler meg som Alexis i Dynastiet.
:-)

Stine Arkeologine sa...

Maje: peoner er ikke så glad i veldig mye pussel og stell har jeg lært, men liker helst å være i fred og bare få litt naturgjødsel. Ville ikke brukt kunstig gjødning eller inneplantegjødning på dem. (Han som eide peonene jeg overtok der vi bodde før fortalte at han kastet på en spade møkk hver vår, og ikke noe mer - og de var 50-60 år gamle og blomstret fantastisk!). Lykke til! :-)

Frøken Desibel sa...

Hurra for fredag.

Her er det plokadotFriYay! Som vil si polkadotkjole, bare legger og fine sandaler:D Som nevnt over her så venter et triatlon sammen med Annette og tre til på søndagen, men det betyr også at jeg skal hjem til mamma og pappa og hagen og utsikten og blomster og luft! På verdens vakreste øy! Tror det blir en finfin helg:)

Håper alle får en fortreffelig fredag og helg:)

Anonym sa...

Jeg er på ferie i Provence, det er herlig og glamorøst. Stilen er ikke så glam i dag, men jeg har kjøpt meg noen smykker og sko her nede som er litt riviera-stil ;) (nesten litt i overkant mao!). God helg!

Susie sa...

Hei, i dag er en fin fredag. Jeg bryner meg på å skrive brukerdokumentasjon. Det er morsomt, prøver å beskrive ting så enkelt og ryddig som mulig. Antrekket mens dette pågår er lett og forholdsvis sommerlig. Fest på jobben i ettermiddag, og så fri!

Maren sa...

Dette er en fin fredag! Jeg har prikkete kjole i dag, og perler i ørene. I kveld har jeg ingen annen plan enn å lage god middag, gå en tur og lese bok, akkurat det jeg har mest lyst til. Kanskje se en film også? Herlig! Ellers så består helga av sommerselskap med kjærestefamilien og besøk på søndag som involverer båttur på fjorden, jeg gleder meg. God helg!

Lektor Tørrdal sa...

Er endelig ferdig med egen hjemmeeksamen, sensur av skriftlig eksamen, sette 150 karakterer og ikke minst 10 partier i muntlig i historie - jeg er veldig lei av 1. verdenskrig. Så NÅ merker jeg at komaets tid er kommet. Skal på konsert med Anneli Drecker og Carte Blanch i kveld og prøve ny restaurant før. I morgen skal jeg ha jentebesøk hvor vi skal se Skam, drikke champagne og Pimms, og ha slumberparty. Innimellom må det ryddes litt i kolonihaven og soves.

Tigram sa...

På veg til båten til øya. Stilen er særs naturleg. Heimelaga paiar i veska. Venter avslappande besøk, men fyrst må det badast. God fredag alle!

Elisabeth sa...

God fredag fra aller, aller ytterst i havgapet! Her skinner sola i dag, og både Vestfjorden og Atlanterhavet viser seg å være nærmest speilblanke i mils omkrets. Vinden gjør det litt kaldere enn det hadde trengt å være, men det tåler jeg!

Dagens glamour består i å ha nyvasket hår i blæsten, og nyfilte negler. All sminke utgår siden jeg i øyeblikket er mutters alene på øya, skjønt da et knippe rib-båt-gjester dukka opp på tunet, ønsket jeg egentlig at jeg hadde hatt litt leppestift. Bare fordi.

Også glamorøst å ha fri og å ikke måtte gjøre noe som helst. Jeg har henta inn ferske egg fra hønene, og i ettermiddag tror jeg det blir en omelett av noe slag. Har også plukka inn litt rabarbra og vurderer å lage syltetøy og/eller sirup av det. I formiddag tilbrakt jeg litt tid med å sitte i en gressbakke sammen med hunden og se på at en lundefugl henta mat ute på havet og kom inn for å mate i reiret sitt (som ligger inni ei ur, litt ute av syne). Hva mer kan man ønske seg?

Resten av helga skal brukes omtrent på samme vis. I morgen kommer det gjester pr båt, så da skal jeg lage litt vafler har jeg tenkt, og får litt selskap utpå dagen (før de drar igjen). Skal også lese litt i bøker som forteller om folk og levd liv her uti havgapet. Det skjer gjerne sammen med en kopp sort te, som inntas med et snev av løvetannsirup oppi... Lykkeliv!

God helg til både vertinna og gjestene!

Randi sa...

Så mange koselige ting dere gjør og skal gjøre <3 Herlig å lese!
Og vakre bilder som alltid fra vertinnens nydelige hage! Den buen med roser over inngangspartiet er bare himmelsk! Ønsker meg!
Tida mi strekker ikke til om dagen, jeg stresser for mye og skal liksom greie over det meste, men jeg nyter så godt jeg kan innimellom slagene.
Lite fredagsglamour her anna enn duft bak øret (som hver dag), litt sminke (som hver dag), eldgammelt kort sort/lilla Namasteskjørt som er totalt utvaska, men allikevel for fint til å kastes, sort enkel bomullsgenser og lyse gulgrønne joggesko med rosa pynt.
Åpen dør til hagen, men kommer til å fyre opp i ovnen når soffan skal inntas.
Ei riktig god helg ønskes alle!

Ragnhild sa...

For ein fin fredag! Min glamour besto i eit frisørbesøk og farmorring på fingeren, for å feire at eg endeleg kan kalle med adjunkt.

Maje sa...

Takk for tips om gjødsling av peoner! :)

Populære innlegg