onsdag, juni 29, 2016

Hva-lista, del 2

Clara har laget en del 2 til denne greia jeg fylte ut for litt siden! Jeg prøver:


Vad är ditt guilty pleasure?
Jeg vet ikke helt, jeg tror kanskje de tingene som normalt regnes som guilty pleasures ikke føles som guilty for min del, så jeg tenker ikke på dem sånn. Man må jo stå for det man liker og synes er gøy? Hvis såpeoperaer regnes som en guilty pleasure, kan jeg jo informere om at jeg lar meg underholde en gang i blant av intrigene, gjenoppstandelsene og de usannsynlige slektskapsforholdene i Days of our Lives! Jeg og ei venninne tenkte å lage et slektskart over the Bradys og the Hortons i hennes fars slektsforskningprogramvare en gang, men fant ut at det kom til å bli fullstendig data-breakdown, så vi droppet tanken. Men det hadde jo vært spennende å tegne et slektskart. Ellers er jeg imponert over hvor forbausende enkelt det er for hvem som helst å bryte seg inn på et laboratorium på sykehuset i Salem og bytte om blodprøver, dna-tester osv. Hvilket gjør slektskartet enda vanskeligere, så klart. Eller kanskje vi burde lage en oversikt over hvor mange ganger enkelte par har giftet seg med hverandre, hvilke ekteskap som plutselig er ugyldige, hvor mange ganger noen har gjenoppstått fra de døde osv. Jeg kjenner et behov for å systematisere all infoen jeg får. Der har du bibliotekaren. 

Men så blir jeg fort lei igjen, kanskje allerede før første reklamepause, så kan det ta noen måneder før jeg ser på Days of our lives. Også har det egentlig bare gått en halvtime i serien. Seigt som sirup. Det var mer fart over Dynastiet, sånn sett! 


Vad har du för äcklig vana?
Hjelp, vet ikke! Ingen, håper jeg! (Det får være opp til de rundt meg å avgjøre..)

Vad är det folk inte tror om dig?
Det er i alle fall en del som tror at fordi jeg liker en ting, må jeg også like en ting som de mener er beslektet - og det hender stadig at de tar veldig feil, for sånt er jo ganske subjektivt da. Eller, ettersom jeg liker det, kan jeg vel umulig like det. Her i bloggen har det til tider vært noen som ikke kan tro at jeg liker Lipton Yellow Label, for eksempel, siden jeg er så glad i te og drikker mye forskjellig - og den av en eller annen grunn har rykte på seg for å være kjedelig/dårlig/et eller annet negativt. Men selv om man er glad i te, tester ut mange sorter osv, trenger man virkelig ikke å avsky de "vanlige" som alltid har vært der. Lipton Yellow Label er en av mine faste inventar i teskapet, og det vil den være til evig tid. Jeg orker ikke å være en feinschmecker på alt mulig basert på hva som er forventet av en, jeg vil være ærlig. 

Ellers er det sikkert mye folk ikke tror om meg, f.eks. innen musikk - jeg har nok fått en del hevede øyenbryn fordi mange tror at det å like mange forskjellige genrer er det samme som å være ukritisk. Jeg er ikke ukritisk hva musikk angår, det er nok det siste jeg er. Men jeg liker mye forskjellig, som egentlig ikke er så forskjellig som man skulle tro. Det handler om hva som treffer en, og på hvilken måte. Kvalitet på kryss av genrer. 

I det hele tatt misliker jeg å bli puttet i bås! Jeg er sammensatt, mangefasettert, og det er det nok en del som har litt vanskelig for å forstå - fordi det liksom er så mange ting man "skal" like eller mislike.  "Du som er sånn og sånn, kan jo ikke gjøre det" eller "Du som liker det, jo like dette" - jeg blir faktisk litt irritert på slike automatiske anbefalingsgreier i nettbutikker, "Liker du denne, liker du kanskje også denne" - fordi det så å si aldri klaffer for min del. Putt meg ikke i bås!


Vad är ditt problem?
Jeg bekymrer meg nok litt for mye, og burde bli flinkere til å stole på at ting går bra. Vad är ditt naturliga sinnestillstånd?
Prøver å være mer optimistisk! Jeg er i stort sett godt humør, selv om jeg ikke alltid ser sånn ut, haha! Jeg kan skremme folk vekk med mitt default "trø meg ikkje for nære"-ansiktsuttrykk, som egentlig bare betyr at jeg er dypt konsentrert. Fikk høre av en tidligere sjef (ekstrajobb i studietiden) at jeg så for utilnærmelig ut, så folk våget ikke å be meg om hjelp. Ikke en heldig egenskap for en bibliotekar. Jeg måtte til slutt forsvare øyenbrynene mine: "Jeg har mørke kraftige øyenbryn som kan se sinte ut når jeg sitter og jobber!"

Vad är du inte?
En person som kjeder seg. Jeg tror ikke jeg har den evnen. Jeg kjedet meg i blant da jeg var barn, men jeg tror det i stor grad førte til at jeg ble mer kreativ og sysselsatte meg selv. Jeg kan i alle fall ikke huske sist jeg ikke hadde noe å gjøre, det er heller motsatt - tiden strekker ikke til. Vad är ditt mest använda kraftuttryck:
Jeg bannes sjelden kraftig, det har jeg aldri gjort, men det kan jo komme et eller annet kraftuttrykk i blant. "Klæbb" liker jeg godt, med tjukk østkant-L, og det betyr egentlig ca "klønete", men kan også brukes i retning "dust". Jeg synes det er fint å si f.eks. når en eller annen FrP-politiker har meldt eller gjort et eller annet fullstendig korka. I slike sammenhenger betyr "Klæbb..!" noe sånt som "Du der, nå er det nok, nå må du holde opp med det tullet." 

Vad tycker du inte är jobbigt?
Arbeidsoppgavene mine på jobb! Å jobbe med musikk er det beste jeg kan tenke meg, og der føler jeg virkelig jeg kan gjøre en viktig innsats. Det er fint!


Vad ger dig energi?
Å ha ferie og fri sammen med mannen min! Reise, slappe av, ha all verdens tid sammen. Har tidenes separasjonsangst etter slike perioder når jeg begynner på jobb igjen. 

Vad är gott?
Marengs. (pavlova-sesongen er her)Vad har du missuppfattat?
Jeg skulle gjerne fortsette å tro at sterk fagkunnskap lå bak viktige avgjørelser her i samfunnet. Jeg blir mer og mer skremt over hvor mye som blir avgjort basert på tid og penger, selv om det kommer til å backfire voldsomt f.eks. i neste generasjon. Ansvarsløshet, historieløshet, slike ting. Kjappe løsninger på bekostning av kvalitet. Jeg blir også skuffet når jeg opplever at noen ikke har lyst til å dra lasset sammen. Jeg er overbevist om at vi mennesker må stå sammen og hjelpe hverandre og ha felles goder, og at vi hjelper de som er svakere. Vi er ikke hver på vår tue, vi er i samme båt!

Vad är jobbigt?
Kjendishysteriet i samfunnet synes jeg er temmelig slitsomt. Networking, hvem-kjenner-hvem, tviholde på fasader osv. Skulle ønske det var mer rom for at flere kunne være seg selv. 

Vad gjorde du nyss?
Dusja. Drakk te. 

Vad är klurigt?
Å svelge kameler. Men jeg blir stadig flinkere til å forstå når det ikke er verdt å kjempe for en sak. 

Vad ska du göra nu?
Spise frokost, deretter dra på ferie! Till svenska bryggor med jordgubbar och flickböcker. 

3 kommentarer:

Hermia Says sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Hermia Says sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Stine Arkeologine sa...

Så morsomt å lese! Greier ikke å motstå fristelsen til å slenge meg med.. :-)

Vad är ditt guilty pleasure? Kjøpe alt for mange bøker, må slutte, greier ikke!

Vad har du för äcklig vana? Å gnisse med tennene på gaffelen når jeg spiser, får jeg høre.

Vad är det folk inte tror om dig? At jeg liker countrymusikk, ha ha!

Vad är ditt problem? At det skal veldig lite til før jeg ikke før sove. Et glimt av nyhetene er nok til at jeg ligger med dunkende hjerte resten av natten.

Vad är ditt naturliga sinnestillstånd? Glad, tankefull, distré.

Vad är du inte? Kjedelig

Vad är ditt mest använda kraftuttryck: Vet ikke helt, det går mye i Oops!, Oppsan!, Oj huffda!, Ojda!, Oj, oj, oj!, Å hopplasan! (har to gutter, mye hverdagsaction). Har noen langt sterkere, men de mumles som regel uforståelig, håper jeg, mellom tennene.

Vad tycker du inte är jobbigt? Lese og skrive.

Vad ger dig energi? Gå i skogen, være alene og tenke.

Vad är gott? Sjokolade, lakris, stekt sild, fersk torsk med smør og poteter.

Vad har du missuppfattat? Teksten til "Alltid freidig", helt til jeg ble voksen sang jeg "selv om du til månen drar!" :-)

Vad är jobbigt? Å ha mange roller samtidig.

Vad gjorde du nyss? Fant noen referanser til en artikkel.

Vad är klurigt? Å få tid til alt jeg vil gjøre.

Vad ska du göra nu? Drikke opp teen min, brette opp ermene og jobbe effektivt i en time!

Populære innlegg