onsdag, juni 15, 2016

Liten hagevandring i midten av juni


Nå er det peontid i hagen vår! På begge sider av den lille trappa i bergene, hvor det er så fint å sitte og lese om ettermiddagen, flommer det over av mørkerosa peoner. De minner meg om prom dresses, ballkjoler, lag på lag med chiffon og underskjørt. 


Her er noen av de hvite som vokser ved verandatrappa. 


 - sammen med marikåpe og kaprifol. 
(Her hadde jeg allerede rukket å plukke inn noen, ser jeg)


På den andre siden av trappa er det valurt og en pelargonia. 


Mens på verandaen ble det plutselig mye lilla her en kveld da jeg plukka lupiner, og måtte flytte vasen fra middagsbordet og ned på gulvet siden humlene inntok den med full energi. Vel bekomme!Men la oss ikke glemme villblomstene. Hundekjeks, skvalderkål-blomster og smørblomster. Det er jo egentlig finest av alt!
8 kommentarer:

Dahlia sa...

Fantastisk fint!

Stine Marie sa...

Synest hagen din er så utruleg fin! Drøymer om å ha ein slik hage sjølv ein gong i framtida. Forloveden min og eg har titta litt på tomter og hus no, så kanskje det ikkje blir så altfor lenge til :-) Er ganske lei av å bu i betongjungelen no. Eg har ikkje grønne fingre, då, men det er jo lov å drøyme...

petit sa...

Nydelig og inspirerende :)

Stine Arkeologine sa...

Så mye vakkert, hvile for øynene å se på! Peonene dine er fantastiske, så raskt de har etablert seg! :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Dahlia: Tusen takk!

Stine Marie: Takk for det! Grønne fingre kan man trene seg opp til, lykke til!

Petit: Takk!

Stine Arkeologine: ja, jeg satt og grubla på når jeg egentlig planta dem, tror kanskje det var i 2010-2011. De fleste flytta jeg fra et annet sted i hagen hvor de ikke trivdes, og noen har jeg kjøpt - men de var da vitterligen lyserosa og gule, de jeg kjøpte.. tror de har mutert og blitt mørkerosa hele gjengen!

Hermia Says sa...

Ja, så vackert! Hos mig finns tre älskade pionbuskar, en planterade vi nog också runt 2011, den blir kraftigare och kraftigare. Samma år poppade två buskar upp på andra sidan huset som inte syntes till de första åren vi bodde där, måste ha varit planterade av de tidigare ägarna!? De båda slår höjdrekord i år. Så fina i sin korta blomning.

Stine Arkeologine sa...

Så rart! Peonene lever sitt helt eget liv, det er rene tordivelen flyr i skumringen.. De rosa er mest hardføre tror jeg, hvis det er slike gammeldagse bondepeoner du har, så kanskje de har tatt over. De er utrolig vakre i alle fall - de aller fineste! :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Hermia: Det er så fint med sånt som popper opp! Det første året i hagen var veldig spennende, vi hadde ingen aning om hva som ville komme.

Stine A: Det er nok muligens akkurat det det er - bondepeoner! To ulike typer ser jeg, den ene er litt gul inni, den andre er helt fylt og har et slags hvitt "underskjørt" nesten underst.

Populære innlegg