mandag, juli 11, 2016

Feriens fangst så langt


Noe av det beste med pensjonatferie i Sverige, er alle loppisene man kan stikke innom langs landeveiene! Jeg fikk med meg noen fine ting hjem, la oss se litt nærmere på dem. 


Et fint gammelt putevar med blonder, en gul duk med ruter (den kosta kr. 2,-), og et kjøkkenhåndkle med initialene SL. Synes sånne gamle håndklær er så fine å ha på kjøkkenet mitt, som alltid forvandles til et sommerstuga-kjøkken om sommeren. 


I mange år har jeg samlet på gamle koselige hundefigurer, og det var ikke mangel på muligheter på denne turen heller. Men i stedet for å doble hundesamlinga, kjøpte jeg en bitteliten rådyrfigur og en fin bjørn. Vet ikke når de er fra. 


En koselig blomsterpotte til en femmer, og en haug flickböcker! Det må til om sommeren. Denne gangen ble det flest Lotta-bøker, de er jo morsomme. Jeg har lest ca alle fra før, har alle på norsk, men det er mye bedre å lese dem på svensk. Dans på pensionatet, togturer til landstedet, frokost under körsbärsträdet og sånt. En femmer pr bok er overkommelig pris. 


Sist, men ikke minst: To asjetter fra hvert av to serviser jeg samler litt på! Rörstrands "Grön Anna", overhodet ikke sjeldent eller vanskelig å få tak i, men så fint! Og to fra "Vinranka", Arthur Percys flytande blått-serie fra Gefle. Tror jeg betalte 30 kroner stykket. 

Sommershopping på sitt beste!6 kommentarer:

Anonym sa...

Så fine ting! Husker Lotte bøkene, sniklånte dem av storesøsteren min :-)

Stine Arkeologine sa...

Så koselige ting du fant. De grønne fatene var veldig fine!

Anonym sa...

Så fint å se hva du kjøpte på skattejakt! :-) Den gule rutete duken er sommer fra a til å. Minner meg sånn om barndommen. Tekstiler med monogram er også fint. Jeg fikk et nydelig kjøkkenhåndkle i lin med monogram (min bokstav) av en venninne for litt siden, også det kjøpt på loppemarked. Koselig gave, passet godt i brødkurven.

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: De var populære i vennegjengen min også!

Stine Arkeologine: Ja, Grön Anna, veldig fint servise. Og heldigvis enkelt å finne!

Anonym: Enig, rutete duker (og særlig gule) er sommerlige. Jeg har en i rødt (gir fransk bistrostemning) og blått også.

Mrs E sa...

Så många härliga fynd! Älskar Lotta-böckerna :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Mrs E: Ja, jeg også!

Populære innlegg