tirsdag, juli 12, 2016

Hagevandring i juli


Sånne buketter med hva som helst fra hagen - fine å plukke inn, eller ha stående ute på et passende bord. 


Hestemynten er denne ukas fargeklatt-vinner! 


Syrinlunden er stadig lilla, men nå er det riddersporer som sørger for det. Morelltre-"salongen" fra en annen vinkel. 


Roser og lavendel.Flammentanzen er delvis druknet i en uovervinnelig klematis. De får bare holde på, både på utsiden og innsiden av verandaen. Epler på gang!Pelargonia og valurt i verandatrappa. 


En blå vindel er i full gang med å klatre, mens en av mine gamle pelargonier som overvintrer i stua hvert år, stortrives og blomstrer. Godt å vite. Får aldri dreisen på å sette dem på et kaldt rom om vinteren. (Har ingen kalde rom) 

Og der ser dere vår hjemmesnekrede daybed igjen, jeg har tilbragt så mange timer på den allerede i sommer - og sovner nesten hver gang. Deilig!

3 kommentarer:

glow sa...

Du har en veldig flott hage! Drømmer Meg helt bort i bildene dine:)

Jeg har noen plante-spørsmål. Har lest litt rundt i arkivet og sett at du bodde på sagene før og da hadde kaprifol på verandaen. Tenkte å gå i dine fotspor og gjøre det samme. Flytter til sagene på fredag og får en stor veranda og fylle med planter :D har du andre gode forslag til planter som er fine å ha på en svært solfylt veranda på sagene? Fikk du kaprifolen til å klatre langs veggen? På forhånd tusen takk!

Ellers, tusen tusen takk for en veldig deilig blogg. Jeg er en trofast leser, selv om det går litt i bølger hvor mye jeg kommenterer.

Sommerhilsen fra Glow

Stine Arkeologine sa...

Hestemynte, det har jeg ikke hørt om før - nydelig farge! Har kattemynte og har lest at den skal tiltrekke seg katter, da burde vel hestemynte tiltrekke seg.. hester?

Glamourbibliotekaren sa...

Glow: Takk for hyggelig kommentar, fint å høre at bloggen faller i smak! Og takk for pene ord om hagen. Vi er veldig glade i hagen vår! Kaprifolen hadde jeg helt på slutten, så jeg tror ikke den rakk å bli så stor - men gi det for all del et forsøk! Pasjonsblomst klatrer også fint. Mest vellykkede ble mine blåe praktvindler (ipomoea), men de sås på våren og dør når frosten kommer, så det får kanskje vente til neste år? Ellers er jo klematis sikkerstikk da. De trives overalt. Lykke til!

Stine Arkeologine: Ååå, det hadde vært koselig!! Hester i hagen! :D Hestemynte dufter nydelig også.

Populære innlegg