søndag, juli 31, 2016

To i samme båt / Evi Bøgenæs. - Oslo : N.W. Damm & Søn, 1969. - 178 s.


Ungpikebøker hører sommerferien til! Og særlig Evi Bøgenæs. "To i samme båt" tror jeg kanskje aldri jeg har lest før; jeg kan i alle fall ikke huske noe av den. Den handler om to ungdommer, Alex og Trond, som havner på samme skip som skal seile mot Afrika. Alex er datter av kapteinen og vil gjerne bli med han på tur, særlig fordi moren skal gifte seg på nytt. Trond er skolelei og trenger et avbrekk før han skal ta artium, og får tjeneste som smører i maskinrommet. 

Å ligge i gresset på min barndoms yndlingsteppe (egentlig en slags teppepose) med et glass iskald te og en pinneis eller to, mens jeg leser ungpikebøker eller Donald eller Archie eller Fantomet - det er sommer for meg! Og det har jeg mye tid til i sommer. 


4 kommentarer:

Elisabeth sa...

Åh, jeg bet meg merke i bokmerket! Det husker jeg fra min barn- og ungdomstid... I en kommune med 7-8.000 innbyggere hadde jeg lånekort 0155 på det lokale biblioteket, og det kortet gjelder den dag i dag, tror jeg. Jeg har fortsatt et bokmerke eller to av den typen i bøker som står i hylla hjemme hos foreldrene mine. (Bøkene er mine, ikke gjenglemte bibliotekbøker!)

Morsomt gjensyn. Bøgenæs er alltid en vinner, sommer som vinter, hos meg :)

Glamourbibliotekaren sa...

Ja, bokmerket - på baksiden viser det åpningstidene til min barndomskommunes SJU filialer! Helt utrolig. I dag er det kun ett eneste bibliotek igjen der.

Livet, døden, kjærligheten og bamsemums sa...

Evy bøkenes var fast lesestoff på hytta da jeg var yngre. Deilig, drømme-seg-bort bøker. Tro om jeg var noen hjemme her...

Glamourbibliotekaren sa...

Tror jeg fikk "Aldri voksen" på nyttårsaften da jeg var ca 11-12. Har nok lest den minst fem ganger :)

Populære innlegg