mandag, august 22, 2016

Ønskeserie: Mine tekanner - Duka Sara


En bloggleser ønsket seg en gjennomgang av tekannene mine! Det er en oppfordring jeg absolutt kan ta. Jeg samler ikke konkret på tekanner, men jeg har noen - og flere av dem tilhører serviser jeg samler på. 

Den første jeg presenterer her, er en dere har sett mye - kanskje mest av alle. Det er tekanna som tilhører serviset "Sara" fra Duka. Jeg kjøpte den på salg på Glasmagasinet for mange mange år siden, jeg tror det var sluttsalg fordi det var gått ut av produksjon. Jeg sikret meg tekanna og en skål som er fin til små salater og lignende. Denne tekanna går til veldig mange av tekoppene mine, ikke minst de hvite og de småblomstrete. Mønsteret er små rosenknopper. Jeg liker modellen veldig godt! Den er klassisk og fin, og hadde noen sagt at denne var av gammelt engelsk slag hadde jeg trodd på det. Dette er ikke et servise jeg samler på, men jeg mener å huske at det var ganske fine deler, tekopper osv. 

Eksempel på denne tekanna i bruk: 


5 kommentarer:

Anaruh sa...

Denne tekanna minner meg sånn om kanna som er med i Nøtteknekkerballetten som har gått i Operaen i mange år nå :) De ligner vel egentlig ikke i det hele tatt, men det er noe med formen og det søte mønsteret ...

Glamourbibliotekaren sa...

Den arabiske dansen i Dinna Bjørns koreografi er min favoritt i hele Nøtteknekkeren! Kanna er nok ganske annerledes (bilde nederst i denne bloggposten), mye høyere enn min siden den skal få plass til en danserinne nedi, men begge er de klassiske med pent mønster. Ønsker meg en sånn en også!

Anaruh sa...

Ja, der var den, ja :D
Kjempefine begge to, selv om den i balletten muligens er en kaffekanne, når jeg tenker meg om?

Glamourbibliotekaren sa...

Det kan vel hende, jeg vet bare at jeg ville ha brukt den til te uansett :D

Kultursnobb sa...

Åh! <3

Populære innlegg