søndag, september 25, 2016

Snart er det høst / Bjørg Vik. - Oslo : Cappelen, 1982. - 213 s.


Fint å sitte på kafé på Sagene fredag ettermiddag etter jobb og lese Bjørg Vik-noveller! Jeg er veldig glad i bøkene hennes, og har lest mange av dem - også lenge før jeg begynte å omtale bøker her i denne bloggen, så jeg har ikke helt oversikt over hvilke. (Det betyr jo at jeg fint kan lese dem på nytt snart, ikke minst bøkene om Elsi Lund!) 

Disse novellene fra 1982 er ikke så preget av kvinnesak som mye av det andre hun har skrevet, det er kanskje mer om aldring, litt om ensomhet, og noen av dem foregår gjennom nesten et helt liv. Veldig, veldig fine. Anbefales herved. 

Flere noveller av Bjørg Vik: 
*Søndag ettermiddag
*Nødrop fra en myk sofa

5 kommentarer:

Birgitte sa...

Skrev særoppgave om Bjørg Vik på videregående og det var en stor øyeåpner for meg. Bjørg Vik gjorde meg til feminist. Den novelle som av en eller annen grunn som sitter sterkest igjen er om hun utslitte familiemoren som hele uken jobber på fabrikken og "må nå akkorden" og hver helg jobber intenst i huset med husvask, klesvask, matlaging og vindusvask for å holde fasaden. Som ikke ser noen vei ut av hamsterhjulet.

Ingvild sa...

Har ikkje lese noko av henne før, men må sei du vekte interessen med innlegget ditt. Tips motteke med stor takk! :)

Anonym sa...

Holder du virkelig telling på antall sider du leser, ettersom du tar det med i overskriften liksom..

Glamourbibliotekaren sa...

Birgitte: En viktig forfatter!

Ingvild: Så bra, sett i gang!

Anonym: Haha, nei, det gjør jeg ikke! Overskriften er en enkel versjon av ISBD-formatet innen katalogisering, altså slik det stod i kortkatalogene i gamle dager - som jeg alltid har brukt i mine bokomtaler for nostalgiens skyld. Jeg teller ikke sider :)

Elisabeth sa...

Tenkte på deg, bloggen din og cafè på Sagene da jeg leste denne! (Tør ikke nevne at jeg tror jeg aldri har lest Bjørg Vik. Det bør jeg kanskje gjøre noe med.)

Populære innlegg