søndag, oktober 09, 2016

Café Society

Woody Allen-premierehelga er hellig for meg, hver eneste gang. Jeg ELSKER filmene hans, denne siste intet unntak. "Café Society" er en fråtsing i 30talls-estetikk, fine klær, interiører og ikke minst: Noe av den fineste musikken jeg vet om. The great American songbook; Rodgers&Hart, Dubin&Warren, Jerome Kern - i tidsriktige innspillinger. Woody har jo nesten alltid brukt denne musikken i filmene sine, og det funker uansett hva slags tidsepoke filmen skal være fra - men nå er det jo spot on, siden denne har handling fra 30-tallet. 

Jeg likte handlinga også. Halvt New York, halvt Hollywood. Jesse Eisenberg er perfekt i disse filmene, han sklir rett inn i et typisk Woody Allen-cast (han har vært med tidligere også), og Kristen Stewart og Blake Lively var gode motspillere. Steve Carell også, og Parker Posey (som også har vært med før). 

P.s. Som sagt jobber jeg med en ny Radio Glamourbibliotekar som er ganske preget av fordums tider, men i tillegg eksisterer jo det nettopp en "The great American songbook"-liste allerede. Her er den, intet mindre enn ti timer. 

6 kommentarer:

Stine sa...

Det er mi favoritt-radio-glamourbibliotekaren-speleliste! Høyrer på den opptil fleire gongar i veka, gjerne på veg til universitetet som ein mjuk start på dagen, strøymande frå høgtalaren vi har på badet medan eg pamprar meg sjølv med litt heime-spa, som oppmuntring medan eg vaskar leilegheita eller som bakgrunnsmusikk til ein finare middag med min kjære. Får meg alltid i litt ekstra godt humør!

G sa...

Jeg har så lyst å se den filmen! Rakk det dessverre ikke i helga, men håper anledningen snart byr seg igjen.

Glamourbibliotekaren sa...

Stine: Så hyggelig å høre! Jeg er også veldig glad i den. (Dvs i musikken på den, har mange av platene og spiller mest dem) Funker til alt! :)

G: Ja, se den!

Anonym sa...

Vil bare si at du virkelig har åpnet opp ørene mine for all den fine musikken du presenterer. Det er jeg veldig glad for! Vh Astrid

Anonym sa...

Oi, takk for tips! Elskar gamle dagar...<3

Glamourbibliotekaren sa...

Astrid: Så koselig!! Jeg blir så glad av å høre sånt :)

Moldvarp: Løp og se!

Populære innlegg