tirsdag, oktober 18, 2016

Glamourspørsmål: Parfyme og parfymebrukØnskeinnlegg! Du har jo utrolig mange parfymer, og jeg er nysgjerrig på å vite hvordan du går fram/tenker når du velger parfyme på morgen. Bruker du ofte samme parfyme i perioder, eller har du ulike hver dag? Da jeg var gravid reagerte jeg veldig på lukten av parfyme/sjampo/såpe etc, jeg måtte for eksempel gi bort alle Lush-produktene mine fordi lukten gjorde meg så kvalm. Parfyme sluttet jeg helt å bruke. Hvordan har det vært for deg? Har du parfymer du ikke klarer å bruke? 

Hei!
Jeg har et veldig nostalgisk forhold til dufter, og det fører til at jeg deler samlinga inn i årstider. Akkurat nå bruker jeg de som minner meg om tidligere høster, og på den måten får jeg ekstra høstfølelse. Dufter og musikk er de tingene som i størst grad framkaller minner og setter meg i stemning, så jeg bruker begge for alt de er verdt! 

En høstparfyme for meg har altså sjelden noe med ingrediensene/notene å gjøre, derimot så å si alt å gjøre med tidspunktet jeg gikk til anskaffelse av den. Så varierer det jo innad blant høstparfymene hva jeg velger den ene og den andre dagen, der har jeg egentlig ikke noe svar. Det bare skjer. Hva jeg velger fra dag til dag kan du lese i duftbloggen min, hvor jeg har rapportert daglig de siste årene - temmelig nerdete når jeg tenker meg om. Antagelig bare interessant for meg selv. Der finnes det også en del parfymeomtaler (se i margen til høyre). Jeg har et forhold til samtlige av parfymene mine, ellers hadde jeg aldri kjøpt dem eller brukt dem. Jeg husker hvor jeg har kjøpt alle, og når. Alle har minner knyttet til seg, større eller mindre. 

Jeg har ikke hatt noen reaksjoner på parfymeduft i svangerskapet, heldigvis, så jeg har ikke endret noe som helst. Derimot har jeg ingen planer om å utsette babyen for parfymer, så jeg får trappe ned bruken når det nærmer seg den tiden. Det blir uvant, jeg kommer til å savne mine elskede parfymer, men samtidig et temmelig lite offer! Da blir det jo sikkert ekstra gledelig å finne fram samlinga igjen på et senere tidspunkt. 

mvh
Glamourbibliotekaren

4 kommentarer:

Ragnhild sa...

Interessant lesnad! Særleg for ei som aldri har brukt parfyme eller hatt sansen for det (fram til nyleg i alle fall - fann endeleg ei duft som eg både føler at kler den eg er/vil vere og set meg i ei mjuk stemning av velvere!). So kanskje eg kan få stille eit parfymeamatørspørsmål? Korleis er det med oppbevaring og haldbarheit på parfymer?

(Om du har fått spørsmål om og skrive svar på det allereie, so er det berre å linke til/seie tittelen på innlegget, so skal eg lese meg opp der.)

Glamourbibliotekaren sa...

Gratulerer med å ha funnet en duft du trives med! Hva oppbevaring angår, har jeg ikke noe fasitsvar egentlig. Hold dem unna store temperaturskifter og sterkt sollys, så går det som regel bra. Det er sikkert en eller annen idealtemperatur man bør oppbevare dem i, men jeg tror man kommer langt om man holder dem vekk fra baderommet og stuevinduet :) Jeg har mine på gjesterommet akkurat nå, i noen hyller i et skatoll jeg også bruker til mye annet. Holdbarheten varierer mye, jeg har ikke opplevd så ofte at noen har blitt dårlige faktisk. Noen har fått svakere duft med årene, en eller to har endret seg dramatisk - men det tok ca femten år før de gjorde det. Jeg liker å ha en hel garderobe av yndlinger, for meg har det aldri vært noe mål å måtte bruke opp en flaske før jeg evt kjøper en ny. Om en parfyme blir dårlig før jeg rekker å bruke den opp, har jeg i alle fall kunnet nyte den i noen år - i motsetning til hvis jeg ikke hadde kjøpt og eid den fordi jeg allerede hadde et par helt andre. Sistnevnte gir liten mening for min del :)

Anonym sa...

Hei Glamorbibliotekaren!😊
Så hyggelig å lese bloggen din. Det er bare en parfyme som matcher meg og som dufter bra på meg - og det er Laura av Laura di Biaggio. Den har vært borte fra hyllene på på flyplasser og parfymeri. Derfor har jeg prøvd mye forskjellig en periode, men de andre lukter for sterkt, for krydret, for søtt - mens Laura får frem den gode pirrende nyansen, som du kjenner i nesen uten at den blir for gjennomtrengende. Mannen min er helt enig. Han synes alle andre parfymer er for sterke/ kunstige. Jeg skjønner hva han mener og er helt enig. Det gjenspeiler meg og jeg får mange komplimenter. "Der er du, sier de som ikke har møtt meg på en stund, "dufter like godt som bestandig". Jeg har brukt Laura ca 15-20 år, tenker jeg. Min første parfyme var en søt blomsterduft av Estee Lauder som sikkert også var feil. Så ville jeg gjerne være litt mer spennende og brukte Poison er periode, men den var altfor tung. På 90-tallet brukte jeg lenge Venezia og synes det var greit, gjenkjøp på gjenkjøp - og så ganske tilfeldig prøvde jeg Laura - og da fant jeg meg selv. Den går i ett med meg. Når jeg lukter på håndleddet nå, kjenner jeg nesten ikke duften, enda det bare er en time siden den ble dusjet på. 😊 Ønsker deg en super dag, fine deg. 🌹

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for hyggelige ord! :)

Populære innlegg