tirsdag, november 22, 2016

Kva las du no?


Nå, hva leser dere under de mørke novemberkvelder? Noe bra dere vil anbefale andre? Kommentarfeltet står til deres disposisjon! Jeg er et godt stykke uti Paul Austers "Report from the interior", og leser litt magasiner innimellom (New Yorker og The Paris Review, samt The Happy Reader). 

(Det kommer en "kva las du no" i adventskalenderen som vanlig, men da handler det mer om hva slags bøker man planlegger å lese i juleferien!)

23 kommentarer:

namnam sa...

Huff, jeg er i en skikkelig lesetørke for tiden. Makten og æren av Graham Greene ligger halvlest på nattbordet og har ligget der urørt i flere uker. Har planer om å lese selvbiografien til Hans Børli i nærmeste fremtid, og håper ellers å få litt leseinspirasjon fra glamourbibliotekarens lesere.

Maje sa...

Nettopp ferdig med "Harry Potter and the cursed child", skuespillet som ble satt opp i London i år. Nå er jeg i gang med Errnst H Gombrich sin klassiker: "En liten verdenshistorie", som er en kort innføring i verdenshistorie egentlig skrevet for barn en gang på 50-tallet. Ellers er det diverse Agatha Christie på lydbok (kan liksom høre dem om og om igjen..). God lesing!

Anonym sa...

pensum,pensum, pensum... men "Å leve med Shakespeare" av Inger-Merete Hobbelstad venter på biblioteket, gleder meg til å ta juleferie og lese den!

mbl_spl sa...

Nydelige stor snøfiller daler ned over Trondheim og her leses "Musikantene uttog" av Per Olav Enquist. Anbefales!

Eirin sa...

Jeg leste ferdig Du dør ikke av Linn Strømsborg for noen dager siden. Nå leser jeg Jenny av Sigrid Undset for enslagsbokklubb. Jeg har lyst til å starte på litt flere bøker, men usikker på hva. Kanskje jeg kan plukke opp noen tips her :)

Frida sa...

Jeg ble først kjent med Paul Auster gjennom Travels in the Scriptorium, og jeg ble positivt overrasket. selv om hele leseopplevelsen var en smule merkelig likte jeg veldig godt konseptet og måten historien (og historien i historien) er fortalt på.

Akkurat nå leser jeg Jørn Lier Horst for første gang, begynte på bok 1 om William Wisting og liker'e så langt!

Elisabeth sa...

Jeg har akkurat starta et aldri så lite prosjekt der jeg legger bort laptopen litt oftere og plukker frem ei bok i stedet. Det funker som bare det! Nå leser jeg Knut Hoem (Bror din på prærien) i godstolen. På senga leser jeg "Den tidsreisendes kvinne", ei bok jeg har fått i posten via internettets uransakelige veier, og ved matbordet hender det jeg leser i Ikaros av Axel Jensen.

I tillegg har jeg akkurat gjen-lest "Gutten fra sjokoladefabrikken" av Alf Folmer; ei bok jeg har vært med på å språkvaske m.m. og som jeg nylig fikk i posten. Den kom ut for ei uke siden! Boka handler om "liv og lukter på Grünerløkka", som det står i blurben. Herlig bok, særlig om man er glad i Oslo!

Har ønsket meg den tredje boka i Hoems serie til jul, og regner med at jeg får den. Det blir stas.

teabooks sa...

Leser Julenatt og andre fortellinger av Nikolai Gogol. Forbausende morsom bok! Anbefales :)

Stine sa...

Eg har lest Ken Follett sin Kjempenes fall (Fall of Giants) ei stund no (må lese litt her og litt der innimellom all eksamenslesinga, og boka er jo på over 900 sider). Til å vere ei så tjukk bok er ho veldig spenningsmetta, og, ettersom det er ein historisk roman, veldig lærerik! Anbefalast :-) Gler meg til eksamen er over, slik at eg kan legge vekk fagbøkene og kose meg med skjønnlitteratur i ein liten månad...

Marta sa...

Har gått mest i eksamensrelaterte bøker i det siste, men dei kan absolutt anbefalast, altså: The Hunger Games, Frøken Detektiv og Ærlighetsminuttet. Sånn på sida les eg This Modern Love av Will Darbyshire.

Anonym sa...

Jeg har akkurat startet på Ingrid Brekkes bok om Angela Merkel, og den virker lovende. Parallelt har jeg tenkt å lese Arv og miljø av Vigdis Hjort. Den erstatter For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges av Kyrre Andreassen, som jeg ble ferdig med i går. Boken er morsomt skrevet, annerledes, men allikevel ikke helt hva jeg vil anbefale, kanskje fordi det ble litt mye. Halve størrelsen hadde vært tilstrekkelig. Nå ser jeg frem til mange gode tips her!

-lutt

Anonym sa...

Siden november er den aller tyngste jobbemåneden leser jeg aller mest faglige tekster i disse dager. Men - tradisjonen tro, når jeg har mye å gjøre tar jeg fram kjent stoff. For et par år siden oppdaget jeg den kanadiske forfatteren Louise Penny. Hun skriver krim, med mange poetiske innslag og mye livsvisdom. Den kloke Inspector Gamache løser mordgåter og alle bøkene i serien(12) er lagt til Tree Pines, det mest idylliske stedet man kan tenke seg. Det er perfekt ferielesing, og perfekt lesing for en overarbeidet og utslitt akademiker! :)

Bibliotekarspira sa...

Sidan sist har boka I hvert øyeblikk er vi fortsatt i live / Tom Malmquist gjort stort inntrykk. Om å glede seg til å bli foreldre for første gong, men miste den ein skal dele det saman med. Det gjer så vondt,så vondt å lese. Elles har eg lest meg gjennom Half Bad triologien til Sally Green, fin å tilrå ungdom som skal fylle tomrommet etter Hunger Games og Twilight. Kvithekser og svarthekser foren eder!

Oda sa...

Eg les enorme mengder faglitteratur for tida. Dog er eg leseoptimist, så i sekken har eg M Train av Patti Smith og på skrivebordet A Room of One`s Own av Virginia Woolf. Om ikkje nakken er for sliten etter lange studiedagar er det så godt å brygge ein kopp te og berre lese utan å tvinge seg sjølv til å skulle lære (sjølv om eg absolutt føler eg lærer noko frå dei to overnvente bøkene).

Eit ynskjeinnlegg for framtida er dog å få nokre gode tips om gode lesepositurar. Lærer ein slikt på bibliotekarstudiet, mon tru?

Dahlia sa...

Jeg leste akkurat Nei og atter nei av Nina Lykke, ei bok jeg humret godt over. Ikke på grunn av temaet, som kanskje er litt forslitt (mann forlater kone til fordel for yngre kvinne), men fordi jeg synes hun har et fint skråblikk på situasjonen og mange slående observasjoner. Nå har jeg begynt på Kunsten å være kvinne av Caitlin Moran.

Stine Arkeologine sa...

"Kunsten å være kvinne" av Caitlin Moran, som Dahlia leser, er en utrolig morsom og veldig viktig bok! Vil virkelig anbefale alle å lese den.

Jeg leser mest dikt for tiden (Louis MacNeice, Robert Frost, og W.H. Audens lettere dikt på senga for å humre litt før jeg sovner!), i tillegg til noveller av H.E. Bates. Det var han som skrev bøkene om familien Larkin, hvis dere husker TV-serien der Catherine Zeta-Jones spilte den vakre eldstedatteren Mariette? Novellene hans er ofte av det mørkere slaget, men også med mye humor. Minner om Tsjekhov, som han har blitt sammenlignet med. Den korte fortellingen "The cowslip field" i samlingen "Watercress girl" er noe av det vakreste og mest fullendte jeg har lest!

Anonym sa...

Jeg har begynt på en gammel klassiker: "Livet i skogene" av Thoreau. Den er fascinerende. Mye av kritikken han retter mot forbrukersamfunnet er jo enda mer relevant i dag (enn i 1854, da boken ble skrevet). En av hans teser, at materielle goder tynger mer enn de gir, er et budskap jeg trenger å bli minnet på. Ut i skogen altså!

Trude sa...

Jeg leser en såkallt barnebok akkurat nå - "Matilda" av Roald Dahl. Sannelig er den morsom for voksne også og deilig lettlest. Utgaven fant jeg i en bruktbokhandel og den har artige illustrasjoner av Quentin Blake. Kan anbefales på det varmeste!

Irene sa...

Hviskeren av Karin Fossum. Lenge siden sist jeg var i hennes verden, og liker denne like godt som hennes tidligere bøker om Sejer.

Anonym sa...

Jeg leser engelsk krim på originalspråket og biografier om Katharine Hepburn. Spennende lesning på hvert sitt sett. .mette

Ingerid sa...

Var nylig gjennom Tove-bøkene av Evi Bøgenæs, og de skuffet ikke. Ellers er det tilbake til Ljudmila Ulitskaja på russisk igjen, og har mye forskjellig som ligger på vent. Noen ganger er det virkelig valgets kval - Jeanette Wintersons Oranges are not the only fruit, eller en av Aleksievitsj' bøker? Vi får se.

Anonym sa...

Stone Matress, noveller av Margaret Atwood, snedige som vanlig! Ellers The Old Man and the Sea, Arv og miljø og Om høsten av Knausgård. Fine alle sammen.

Anonym sa...

Liv Køltzows Melding til alle reisende - fortsatt - på toget til byen. Må oftest stå, dog.. Og 3. bind i Napoli-kvartetten. Ferrante fascinerer mest, uten tvil! 🙃🙂 Hilsen Glamourlektoren

Populære innlegg