fredag, desember 16, 2016

Glamorøs fredag


God morgen! Bare en uke igjen til lillejulaften, tenk det. Desember er alltid som et hurtigtog, selv i år hvor jeg er hjemmeværende og dagene er noenlunde like. 

Jeg har skrevet nøyaktig 51 julekort; nå er det ikke mange igjen. Julegavene (færre enn noensinne) er sånn noenlunde på plass. 

Egentlig håper jeg flest mulig kan gi penger til hjelpeorganisasjonene i år. Det er liksom ikke grenser for hvor mye vi skal drive og kjøpe til hverandre; vi - som har alt vi trenger fra før. Julehandelen er grotesk, år etter år. Gi heller penger der det trengs aller mest! Så langt har jeg støttet Røde Kors, Redd Barna, Leger uten Grenser og Unicef, og oppfordrer alle til å gi det man kan - f.eks. på følgende vis: 
Send sms SYRIA til 2272 og gi 200 kr til Røde Kors
Send sms NØDHJELP til 2434 og gi 200 kr til Redd Barna (eller Vipps til 10328)
Send sms STØTT til 2177 og gi 150 kr til Leger uten grenser
Send sms SYRIA til 2040 og gi 250 kr til Unicef

I tillegg kan man gi valgfrie beløp, kjøpe tepper til de som fryser, gi nødrasjoner av mat og medisiner og mye annet. Gå inn på nettsidene deres og gjør en forskjell! 

Planer for helga er å kose med babyen vår, dra i bursdagsselskap til nevø, og i det hele tatt ta det ganske rolig. Kanskje bake litt. 

Håper dere får ei fin fjerde adventshelg! Rapporter mottas med stor takk!

mvh
Glamourbibliotekaren

12 kommentarer:

Jonas Lie sa...

Jeg har vært oppe siden alt for tidlig, og nå står pepperkakedeigen og kakemenndeigen og venter! Har akkurat sendt avgårde nest siste jobb-greier før jul, og ENDELIG skal jeg ha en god og ordentlig bakedag med julemusikk, kongerøkelse, duft av nystekt og mel på nesen!
God fredag!

Karin sa...

God fredag, evigheter siden jeg har rapportert, og tror faktsik ikke jeg ahr gratulert med baby heller ;)

Her startet dagen der førsteklassingene holdt morgenkonsert for oss foreldre. Stemningen krøp inn under huden og de var så flinke både på "tenn lys", "en stjerne skinner i natt" og ikke minst "julekveldsvise". Nå er det hjemmekontor i ulljakke og pled noen timer, før ettermiddagen skal fylles med juleverksted og rydding. Enig med deg i at det viktigtse vi kan gi i år er til dem som lider så ekstremt i Syria. Her er det forøvrig noen hyggelige initiativ med gaveinnsamling både til kommunenes asylmottak og krisesenter. Førstnevnte samles inn på biblioteket og vi har vært innom flere ganger og håper både legoen og det varme ullundertøyet kan glede noen. I helgen skal vi ut i skogen til noen slektninger å hugge juletre. Deilig med tradisjoner. Ønsker alle en god og varm fredag.

Stine Arkeologine sa...

Så fint at du lister opp alle mulighetene til å hjelpe! Julegaver til de som virkelig trenger det. Jeg har en fredelig og fin fredag der jeg jobber hjemmefra siden en av guttene er syk. Det brenner lystig i ovnen, han ligger i senga og slurper gløgg og har det så bra man kan ha det med influensa og feber og jeg sitter ved skrivebordet utenfor rommet hans og skriver. Så heldige vi er. :-) Riktig god helg alle sammen!

Synne sa...

God fredag! Det høres ut som hyggelige planer!
Jeg har også støttet Røde Kors i forbindelse med arbeidet i Syria. Det er godt å kunne bidra bittelitt, og vite at alle monner drar, når situasjonen er horribel og alt føles håpløst.
Jeg har akkurat blitt ferdig med julekortene (i år ble det 69 stykker her), og nå skal jeg ut for å poste de siste. Det er rimfrost og tåke og ganske trolsk stemning utenfor vinduet - fint!
Kvelden blir ikke særlig glamorøs, da det skal males i kjelleren, men i helga har jeg et 30-årslag å se fram til på lørdag og en filmkveld med varm sjokolade og julesnop på søndag. Det blir bra!
Riktig god førjulshelg til alle!

Kammerpiken sa...

Har akkurat vært inne på nettsidene til "Leger uten grense" og gitt et beløp som er ganske mye større enn det familie og venner får i julegaver. Det er både vondt og godt - vondt fordi jeg vet hvordan verden er, men godt å ha gitt min lille skjerv. Og da blir det absurd å ha en så glamorøs fredag - går fra jobb nå etter lunsj, og har time både til frisør og på hudklinikken. Men noen må jo sørge for at det lokale næringslivet rusler og går også :-) Ellers har jeg en halv julegave igjen, og skal bake hvetekaker i helgen. Ønsker en god fjerde søndag i advent til alle. - Ta vare på hverandre!

HildeSofie sa...

Hurra for fredag!
Jeg la meg altfor sent i går, etter juleverksted (ok, mer gløgg og skravling enn verksted) med hyggelige venner, og deretter så jeg på retro partilederdebatt på NRK før jeg stupte i seng. Men i dag våknet jeg til kaféfrokost med en fin fyr, med te og croissant. Fint!

På kontoret har det vært ivrig aktivitet i dag, med flere prosjekter som fikk en positiv vri dag morges. Snart pakker jeg sammen og drar for å møte en kollega som hadde sin siste arbeidsdag denne uken. Planen er å feire oss selv litt før jul, det fant vi ut at vi fortjente (men først skal jeg gi litt penger til Røde Kors. Det er andre som fortjener oppmerksomhet mer).

Planer for helgen: en tur til julemarkedet på Blå, kanskje handle noen julegaver, og ellers ta det med ro. Se en julefilm. Drikke te fra te-adventskalenderen min. Lese bok. Og få besøk :)

Anonym sa...

Fredag er ukas beste dag! Startet med havregrøt og blåbærdryss og espressokaffe.? Så lang og langsom yoga. Litt matshopping og hjem til lunsj. Sjekket at vi har det meste i hus til morgendagens julegløggtradisjon. Ektefellen har satt brøddeig og i morgen blir det brennsnute til de av gjestene som ønsker det. Har i grunnen et avslappet forhold til dette. Akkurat nå ingen glamour, men det blir kjole til kvelden. Ha en strålende helg. .mette

barnebibliotekaren sa...

Det er så utrolig hyggelig å gå til jobb nå i desember,- det lyser og glitrer i hvert eneste hus. Det må bli dagens første glamoureffekt for meg. Forøvrig har det vært julelunsj på jobb, med kolleger og pensjonerte kolleger, god mat og mange hyggelige samtaler. Jeg har julerødt skjørt og julekuler i ørene.
Helgens planer inkluderer litt jobbing i morgen,- årets aller siste lørdagsvakt, og en førjulsvisitt til min gamle mor på Sørlandet. Det blir hyggelig. Hun er respektable 87 år, så man må benytte alle muligheter til å besøke henne :-)
Forøvrig føles det ganske glamorøst å begynne å oppsummere året som har gått, avslutte ting som bør avsluttes, og legge nye planer for et nytt år.

God førjulshelg til alle, spesielt vertinnen og hennes lille familie!

Frøken Desibel sa...

God fredag!

Endelig!!! Etter en altfor travel høst var det rett før jeg jobbet meg i stykker denne uka, men rapport er levert, arbeid delegert og nå skal jeg bruke resten av året på å hente meg inn igjen. Derfor venter en massasje på søndag i håp om å få løsnet opp litt i anspente muskler.

Snart er det på tide å avslutte arbeidsdagen før jeg skal spille julekonsert og dra på julebord. Deretter skal jeg ta livet med knusende ro, se julefilmer, se Nøtteknekkeren, drikke te, lese litt, planlegge gaver, gå tur og spise lunsj med venninner.

Har i likhet med flere her fulgt oppfordringen din og gitt litt ekstra denne måneden til Redd Barna.

Håper alle får en fin siste adventshelg!

Anonym sa...

Her ble det senere rapportering enn vanlig, for morgen/formiddag gikk med til å forberede deilig julelunsj på jobb - akkurat som barnebibliotekaren beskriver, bare at jeg har julerød fløyelstunika og en søt, liten nissenål i stedet for julekuler :-)

I helgen blir det treff med venninner, gavebytting, en bursdagsfeiring og julekonsert med koret - hektisk, men veldig hyggelig!

God helg til Glamourbibliotekaren med familie og alle andre :-)

Annette sa...

God fredag!
Nå er jeg ferdig med en fin uke på jobb og på vei til julekonserten til Frøken Desibel:-) Har pyntet meg med silkeskjorte og godt humør, og gleder meg til konsert!
Tar også oppfordringen om å gi til de som trenger det og har gjort klar et par gaver i dag som gir glede til både mottaker og et viktig formål.
Ha ei flott helg.

Elisabeth sa...

Fem på midnatt kunne jeg sette meg i godstolen med beina høyt, laptop i fanget og glambibliotekaren som mål! Det har vært en lang, men fantastisk fin og glamorøs fredag.

Glamourelementer: To åtteåringer i hus, og de har allerede laget sitt første snacks for helga (salte mandler fra Green Bonanza-bloggen). Fin kjole fra Indiska, og opphold i regnet hver gang jeg har vært ute. Tid til å lese Aftenposten, og det på yndlingscaféen min (Melkebaren i Bodø). Tilfeldig møte med god venninne på vei hjem fra byen. Juleposten sendt.

Best av alt, og helt i tråd med det andre innlegget ditt i dag: I kveld har jeg og fem venner vært samlet hos meg til et bittelite førjulsselskap for å utveksle gaver med hverandre, spise pepperkaker og klementiner, og drikke gløgg. Herlig avslappende, og jeg er så himla glad i de folkene!

Nå går vi for full trivsel hele helga også - jeg har bl.a. laget adventskalendersupplement slik at begge åtteåringene også får gaver i "min" kalender i morgen.

God førjulshelg, alle sammen!

Populære innlegg