torsdag, desember 15, 2016

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 15

Hvis du er i en by denne uka, og stresser rundt og trenger en pause - gå innom et antikvariat og la skuldrene senke seg. Gå langs hyllene og snus inn lukten av gamle bøker, trekk ut en tilfeldig bok og bla i den, og kanskje finner du fine julegaver til mottagere som setter pris på sånt. Det gjør jeg hvert år. Jeg blir helt paralysert og lykkelig av forfatterbiografiene og de litterære analysene. Det er både miljøvennlig og fint, for man kan jo finne sjeldne bøker som ikke er i salg i vanlige bokhandler lenger. Her om dagen fant jeg ei bok av Igor Stravinsky. Ikke om, men av. Det KAN hende jeg beholder den selv. 

(Det litt sommerlige bildet er fra bokbyen i Fjærland sommeren 2005)

3 kommentarer:

Maje sa...

Jeg var i Woodstock i England for noen år siden. Det er en bitteliten by som henger sammen med det kjente herskapshuset Blenheim. (Jeg har vært der flere ganger og jeg får sånn herlig Austensk følelse der:)). Da jeg var på tur tilbake til mitt lille B&B kom jeg forbi en liten bokhandel. De hadde en egen liten krok med gamle bøker. Og der, på en liten hylle under et bord, fant jeg "A sentimental journey" av Lawrence Stern, som Austen selv henviser til i Mansfield Park. Boken ble med meg hjem til Norge.

Stine Arkeologine sa...

Dette fotoet tror jeg er min favoritt i adventskalenderen. Synes jeg kjenner duften av gamle bøker bare jeg ser på det. Mmmmmm!

Anonym sa...

Å! Heldige Maje; for en flott opplevelse og historie :-)

Populære innlegg