søndag, desember 04, 2016

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 4


Ah. Julete. Det finnes så mange gode. For en del år siden da Le Palais des Thés akkurat hadde kommet til Norge, fikk jeg deres Cachemire rett før jul av min snille mann. Den er helt perfekt som julete! Jeg har hatt den hvert eneste år siden. En blanding av svart og grønn te, med sitrus, nellik og kanel osv - men ikke altfor voldsom. Jeg drikker den daglig nå. Denne har jeg skrevet mye om gjennom årenes løp! Vet at mange av dere har lagt deres elsk på den, det er hyggelig. 

En annen tradisjon er mine faste svenske yndlinger som jeg alltid kjøper på vår årlige førjulstur til Göteborg. Lusse-te fra spesialbutikken Tea's i Haga Nygata! I år utgikk førjulsturen av naturlige årsaker, men teen fikk jeg uansett tak i takket være en god venninne.

Ellers liker jeg adventsteen til Majorstuen Te & Kaffe, og deres Old English Christmas Tea. Andre aktuelle: Stockfleth's sin er bra, og Kusmi har jo alltid slike gigantiske (og relativt dyre) juletebokser hvis innhold man aldri blir ferdig med. Det har holdt meg litt tilbake så langt. Men de er jo gjerne fine da. Twinings har også en god julete når jeg tenker meg om, men den finnes vel muligens ikke i norske butikker.  

Jeg liker å ha en del å velge blant, det er ikke så farlig om man ikke rekker å drikke opp absolutt alt. Januar er mørk og lang, det kan være koselig å drikke julete selv om jula er over. Jeg står imidlertid over røde teer, altså rooibush-teer, så for meg er julete primært svarte eller grønne. Og uten melk i, jeg drikker alltid teen bar. 

Også har jeg jo alltid mine teadventskalendere, da, av et eller annet slag. Daglige doser med god te som noen andre har plukket ut, det er jo moro med overraskelser! I år som i fjor falt valget på den svenske teadventskalendern.

Hvilke er deres favoritt-teer i desember?  


8 kommentarer:

Marta sa...

Har faktisk ikkje kjøpt ein einaste julete endå - lurar nesten på om det får bli ein premie når eksamen endeleg er levert heller. Når det er sagt, det har blitt konsumert mykje te til no i advent likevel, aller mest av ein eple-variant frå Whittard of Chelsea. God sundag!

glow sa...

jeg er også veldig glad i cashmire. kjøpte den tidligere denne uken. Men jeg er én av dem som er veldig glad i kusmi sine. De er enorme, ja. Men jeg har ønsket meg en stor burk annet hvert år. Bruker to år på en boks ;) og etterpå så er boksene så nydelig å ha julestjerner i. Jeg har to bokser fra før, og kommer til å ønske meg en ny en denne julen. kommer til å drikke opp det siste fra fjorårets innen jul.

Tonemor sa...

Luksusvariant: Esprit de Nöel fra Mariage frères. Hyggelig minne fra lysets by.

Beady sa...

Jeg er ikke glad i julete, vanligvis, en Engledryss fra Majorstuen te og kaffe er fin. Den er perfekt til kaker også.

Fivrelden sa...

I adventstida drikker jeg den til te- og kaffehuset i Trondheim, da jeg studerte der og den ble tradisjon. Samme som Majorstua sin. (tror jeg.)Solberg & Hansen sin, men de slutter med denne blandingen, så jeg drikker med vemodighet denne gangen.

Juleteene blir kjøpt i London dette året. Hurra.

Tigram sa...

Favoritten min er adventsteen frå Black Cat. Den har aromaer av appelsin, kanel, ringblom og mandel- utan kunstig smak av mandeldropar. Eg smugdrikk den lenge etter advent...

Stine sa...

Krydder-te går ned på høgkant i adventstida. Særleg glad er eg i ein som heiter Kinesisk Krydderte som ein får kjøpt på Kremmerhuset, med nellik, kardemomme og aroma. Pakninga dens er dessutan lilla, så både smakane og fargen passar fint no i adventstida. Som ei litt friskare avveksling frå kryddersmaken så drikk eg gjerne Pukka sin Lemongrass & Ginger (men når sant skal seiast så drikk eg vel eigentleg den heile året). Førre veke fann eg dessutan ein heilt nydeleg adventskalender på Fretex, og no er planen å vaske den og fylle den med te. Grunna eksamen rakk eg det dessverre ikkje til første desember, men det er jo enno tjue dagar att til jul som ein kan fylle med nye og spennande smakar.

Maje sa...

Koselig post, dette. Jeg liker ikke de tradisjonelle juleteene, så for meg blir det gjerne heller f.eks. Perch`s "Earl Grey Organic" som er en grønn Earl Grey med et hint av grapefrukt. Ellers tar jeg gjerne litt sitron og ingefærte fra samme leverandør. Min mor, som er veldig glad i julete, foretrekker "Dagnys brennheite nellik" fra Tetøsene. Den er visst veldig god. (Jeg skylder å gjøre oppmerksom på at jeg kjenner eieren av Tetøsene, men jeg sa ikke dette for å reklamere altså. Helt sant!)

Populære innlegg