tirsdag, desember 06, 2016

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 6

I disse elektronisk kommunikasjon-tider kan man ikke regne med at man får personlige brev i posten lenger. På den tiden det tar å skrive et brev og sende det, har man hatt muligheten til å fortelle mottageren det samme budskapet hundre ganger via et dusin andre kanaler. MEN: Julekort! Julekortet består, det blir man glad for å få, man legger det kanskje i en liten kurv som står på en kommode eller henger det opp på en tråd over peisen, og det er litt allemannseie. Andres julekort er stort sett lov å lese når de ligger framme.

Det er koselig å skrive kort, det er koselig å få kort, og hvis man tenker på det som en fin ting og ikke et stressmoment, er det ingen grunn til å la være å sende noen. Derfor nevner jeg det allerede nå, så finner dere kanskje tid til det i løpet av de neste ti-tolv dagene? Kjøp fine kort av veldedige organisasjoner (Unicefs julekort er kjempefine, og selges på Posten og hos alle bokhandlerkjedene), eller lag dem selv. Sett på en fin plate (eller Radio Glamourbibliotekars julesending), slå deg ned ved bordet med en kopp kakao og skriv så blekket spruter. Ingenting kan erstatte et håndskrevet julekort! 

Jeg pleier å kjøpe gamle julekort i antikvitetshandelen når jeg kommer over noen, og av og til på nett-bruktbutikker. I fjor hadde jeg f.eks. en bunke med fine kort fra gamle Sovjetunionen med tegnede figurer på. I år har vi nok andre planer!

(Og husk: Skal man sende kort til utlandet, haster det med å få dem avgårde. Det er kanskje en del av dere som har fadderbarn, jeg har tre, og føler allerede at jeg er for seint ute.. må skynde meg!)

5 kommentarer:

Maje sa...

Jeg er så enig! Hvert år sender jeg ganske mange håndskrevne julekort med mye mer tekst enn "god jul og godt nytt år" på. Tross alt er det jo ikke så mange juleforberedelser som man kan gjøre med beina i sofaen og tekoppen i umiddelbar nærhet:) I år er det en blanding av hjemmelagede julekort (som min utrolig kreative søster har laget) og rester fra tidligere års opplag fra diverse veldedige organisasjoner. Skulle gjerne visst hvilke brukt-nettbutikker du kjøper antikke julekort fra..?

Anonym sa...

God formiddag. Julekort er superkoselig! Jeg er en blant de siste som slikker frimerker og skriver brev/kort. I år har jeg ikke kommet igang enda, men skjønner at det haster! Julekortlista må fram, klistremerker og fargede tusj, lakkstempel mm. Ha en fin dag. .mette

Anonym sa...

Så enig - julekorttradisjonen må vi ta vare på så godt vi kan! Enten man sender et ferdig kort eller legger mer arbeid i selve utførelsen, så gleder det mottakeren overmåte! Og ikke glem familiens eldste, da dere! De som ikke får all den sosiale input'en som vi andre gjør via Facebook, Instagram osv, er de som trenger julekort aller mest! Min egen mor på 82 gleder seg slik over hver hilsen hun får i posten. Det tynnes i rekkene i hennes egen generasjon, og min generasjon er varierende flinke til å sende kort, brev, ringe, besøke - denne generasjonens foretrukne kommunikasjonsform.

Min mor er invitert via meg til en slektnings 50-årslag, som er opprettet som et arrangement på Facebook. Hun føler seg ikke ordentlig invitert, tror jeg - ikke noe håndfast å kikke på, henge på kjøleskapet. Ikke noe sted å sjekke hvor det skulle være igjen, klokkeslettet.. Selvsagt veldig hyggelig at min mor er invitert, men de få eldre det er snakk om som ikke er på Facebook, kunne kanskje ha fått et lite kort i postkassen.?

Send masse kort, da, dere! Posten skal fram - til mange som kommer til å bli glade over akkurat DITT kort :-) Takk til Glamourbibliotekaren for påminnelsen! Hilsen Glamourlektorennadja sa...

Så koselig denne kalenderen din er.
Julekort er noe vi ikke ofte har sendt ut, men jeg har alltid likt å oppsummere året og sende digitale brev og kort. I år, fikk vi derimot kastet oss rundt og julekortene er bestillt. Det samme er takkekortene, og jeg gleder meg veldig å få de i posten. Da skal jeg sette på spillelisten din å finne frem adressene og skrive. <3

Anonym sa...

Det er veldig hyggelig å få og også sende julekort. Ofte blir det allikevel litt pes, så mitt tips er å leke litt utenlandsferie - ta med kortene og sett deg på café! Ta en varm sjokolade med krem, en god te eller en fancy julekaffevariant. Det mye morsommere å skrive kortene der, og vips så er det gjort!

Ønsker alle her inne en riktig god førjul!

Lille My

Populære innlegg