søndag, januar 22, 2017

Bloggens essens, del 3: Glamourspørsmål - Hvordan klare å ikke la kjøpehysteriet ta overhånd


Fra en morsom secondhandbutikk i Brooklyn som hadde viewmastere til salgs!


Jeg fant et glamourspørsmål fra januar 2008 som jeg tenkte vi kunne ta en nærmere titt på! Først var jeg i ferd med å legge det ut på nytt som en egen post, men da går man glipp av de gode tipsene som noen av dere skrev i kommentarfeltet den gang. 

Derfor linker jeg til den opprinnelige posten i stedet. Håper den slår an i dag også, ni år senere! Jeg mener jo den er evig aktuell. Forholdene har endret seg bittelitt for min del, noen flere kvadrat enn den gang, men prinsippene er det samme. Mer om det en annen dag!

Ha en god søndag alle sammen! (Og husk at "Ta i bruk de fine tingene du har"-uka starter i morgen! En påminnelse kommer i kveld også.) 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Likte det innlegget veldig godt! :) Men ønsker du deg dyre ting til jul og bursdager? Jeg prøver å bruke minst mulig plastikk og har sett på Ispinneformer i stål, men de er altfor dyre! Får dårlig samvittighet av tanken på at de jeg bryr meg om skal bruke så mye penger på meg, men jeg vet at jeg hadde hatt bruk for den år etter år.

Mathilde Nicoline sa...

Dette var fint å lese :) Jeg har hatt mye tanker og snakket med noen venninner om det i det siste. At det har blitt litt sånn at hvis jeg handler for mye eller for ofte kan jeg få litt dårlig samvittighet. Nå har vi veldig dårlig råd og jeg shopper på ingen måte mye. Men tenker mye på hvordan verden ser ut i dag og hvordan vi prioriterer i forhold til hvor mange som har så mye mye mindre enn oss. Hvor mye trenger vi egentlig?

Anonym sa...

Absolutt et aktuelt innslag. Jeg tror at den generelle velstanden vår har gjort at vi ikke trenger å planlegge så mye som før. Vi gjør ting /kjøper ting bare fordi vi har anledning til det - ikke fordi vi trenger det. Å bevisstgjøre oss selv er en jobb vi må gjøre. Jeg flyttet nylig til en kommune hvor vi kildesorterer mer enn i den forrige kommunen jeg bodde, og plutselig har det gått opp for meg hvor mye plast jeg kjøper/bruker og kaster. Det ble påtvunget bevisstgjøring som har resultert i noen spørsmål. Hvorfor er gulrøttene innpakket i plast. Hvorfor kan vi ikke kjøpe frukt og gønt i løsvekt. Tre løk i en strømpe av plast når man bare trenger en løk? Fører til matsøppel og plastsøppel. Lista kan gjøres lengre, men poenget er at man faktisk må sette seg ned og tenke seg litt om. Jeg ønsker oss alle sammen lykke til med det! U9

Populære innlegg