mandag, januar 23, 2017

Dag 1Jeg valgte noe jeg har plukket fram før i denne sammenhengen, nemlig det flortynne kinesiske porselensserviset som mamma fikk av sin søster som bodde i Hong Kong på 60-70-tallet. Det sies jo at teen smaker enda bedre i tynne kopper! Dette er et servise som aldri noensinne skal vaskes i oppvaskmaskin, jeg er til og med redd for at oppvaskbørsten skal ødelegge det, så jeg er ytterst forsiktig med det. Jeg har imidlertid brukt det i teselskap tidligere. Og på glamorøse fredager, og i "finn fram fine ting"-uker så klart. Det er fint å starte ei ny uke med et ekstra pent servise! Og til og med på en mandag. Er det ikke pent?


Deres tur! Hva har dere funnet fram? Og husk: Har dere glemt det, gjør det i kveld! Og går ikke det, bli med i morgen! Eller onsdag. 
22 kommentarer:

Studinen sa...

God morgen! Jeg stod opp litt tidligere enn vanlig for å ha tid til litt skjønnhetspleie som jeg ikke pleier å unne meg i hverdagen. På en grå mandagsmorgen stilte jeg med nysminket ansikt og Prada på håndleddene på lesesalen, og her har jeg sittet i ensom majestet og følt meg ganske så fresh i et par timer.

Rannveig sa...

Så nydelig servise! Det så ekstra fristende ut med en kopp te fra en så fin kopp.

Takk for dette initiativet! Jeg har ikke så veldig mye klær eller ting som jeg ikke bruker fordi de er for fine eller lignende. Jeg er flink til å ta fram skattene mine med jevne mellomrom. Det jeg tenker å fokusere på denne uka er klesplagg som jeg synes er fine, men som jeg av ulike grunner veldig sjeldent går med. Det kan være bluser og skjørt som jeg synes det er vanskelig å kombinere med andre plagg, gamle favoritter som bare har blitt glemt til fordel for nyere ting, og plagg som trenger å fikses litt på. Denne uka skal disse komme til heder og verdighet igjen! Jeg starter i dag med en bluse fra NoaNoa som er veldig pen og har en litt "gammeldags" design. Dessverre har den blitt hengende bakerst i skapet lenge fordi jeg ofte ikke vet helt hva jeg skal bruke den sammen med. I dag kombinerer jeg den med bukser i imitert skinn for å få litt kontrast og føler meg veldig fin. Med en tynn singlet i ull under holder jeg varmen og. Andre tiltak i dag blir å levere inn et par dressbukser til skredderen for å få dem lagt opp, samt sy på en knapp som falt av den ene kåpen min forrige vinter og som derfor har vært ubrukt denne vinteren.

koristen sa...

Oi, det glemte jeg på en trøtt mandagsmorgen! Men i ukens før-korøvelse-mail lå det noter til "Rum and Coca Cola" som vi skal begynne å øve på i dag. Den må vel telle som en gammel skatt :-D

Anglofilia sa...

Dette er et veldig bra tiltak, og så moro å lese om hva de andre har funnet fram!Selv er jeg på jobbreise hele uka, så det utgår for min del denne gangen. Imidlertid skal jeg iverksette for egen del når jeg kommer tilbake, det går bra det og. Ha en fin uke, alle sammen!

namnam sa...

Jeg har en mandag av den sorten som ikke har nok timer. Det må jobbes overtid, lages middag, ryddes, handles, vaskes klær osv, osv. MEN, i kveld etter at alle mandagkjipe gjøremål er unnagjort skal jeg finne frem ett av mine fine, skjøre, gamle hetvinsglass (som jeg nesten aldri tør å bruke etter at jeg knuse ett første gang jeg skulle vaske det) og skjenke i et glass portvin. Så skal jeg nyte det mens Chet Baker synger for meg. Hverdagsluksus blir ikke bedre enn det.
God skattejaktuke til alle!

Kjersti sa...

Jeg har funnet fram et fargerikt pynteskjerf, i rødlige nyanser. Ser fint ut mot den hvite blusen, og ikke minst mot vinteransiktet! :-)

Elisabeth sa...

Jeg har funnet frem et par øredobber som ikke er utgamle, men som ikke har blitt brukt på et par år eller noe sånt. Juksekrystaller formet som en blomst, får akkurat plass på øreflippen. Perfekt til å ha på seg når man er på jobb!

Takk for fint initiativ!

.mette sa...

Jeg ryddet i håndklehaugen på hytta, la de gamle, like fine, men litt 80-talls i Fretexhaugen og tok i bruk noen fine nye. Stolt av meg selv. Mette

Anonym sa...

En blomstret sommertop fra InWear ble plukket frem for å brukes under dressjakken som dagens dont krevde. Med ekstra, varmende topp under gikk det fint! Føles så bra å bruke det man har på nye måter! Glamourlektoren

Anonym sa...

Trakk fram en nydelig sjøgrønn ullgenser fra Marco Polo bakerst fra skapet i går kveld. Sikkert ikke brukt på to år. Fin med hvit genser inni siden den er litt utringet. Med en ny parfyme i tillegg ble det nesten glamorøs mandag :-)

Trude sa...

Jeg tok fram en bodylotion som jeg kjøpte i Danmark for flere år siden, og ikke produseres lenger, og begynte å bruke den. Har spart på den lenge, er så glad i den duften, men innser at den kommer til å bli dårlig om jeg ikke bruker den nå. Takk for initiativet!

Villrose sa...

Jeg trakk fram kjole fra bryllupsreisen i Roma, men den ble klumpete med genser over og under. Måtte prioritere innpakning for å stoppe forkjølelse. Så litt skuff, men fant den fram og tenkte at jeg kan bruke den når våren kommer!

Stine Arkeologine sa...

Jeg har hatt på et armbånd som jeg fikk laget til meg selv for noen år siden. Er veldig glad i det, men fordi lenken er tynn og allerede reparert en gang, tør jeg sjelden bruke det lenger. Det er inngravert "Walk in beauty" på det, som har vært et slags mantra for meg, og armbåndet skulle være en daglig påminnelse. Men kanskje det kan bli en ukentlig en framover, på glamorøse fredager? Det gjør meg i alle fall glad å ha det på! :-)

Dahlia sa...

I kveld drikker jeg teen min av en Bavaria-kopp med blomster og gullkant, en slik tynn porselenskopp på stett og med et lite håndtak som får mannehender til å skjelve i kaffeselskap. Takk til Glamourbibliotekaren som fikk meg til å ta frem mormors gamle service fra tidlig 30-tall, omsorgsfullt innkjøpt, kuvert for kuvert hver gang det kom lønning fra konditoriet der hun jobbet. Hos meg har det stått trygt i skapet alt for lenge.

Lektor Tørrdal sa...

Jeg har tatt frem en duk som jeg arvet av mamma som hun (og forsåvidt pappa også) fikk i bryllupsgave. Den er veldig søt i sorte og hvite ruter, og helt uten snev av å være trendy.

Livet, døden, kjærligheten og bamsemums sa...

Idag har eg lagt på eit sengesett frå 90tallet, med dertil farger i sennepsgult, grønt, blått og raudt. Ganske sprekt, og eigentleg ikkje førstevalget. Men det er jo fullt brukbart, og så lenge vi har det, bør det brukast av og til Og igrunnene er det gpdt å sove i eit sengesett som har vorte mjukt etter mange vask.
Så ei lita tilståing, midt mellom alle dei fine, kloke innlegga om gjenbruk og shoppestopp. Eg har vore på Fretex idag og køpt meg "nytt" teservise. Frå Porsgrunn Porseleg, tippar frå 50-talet eller enno eldre. Eg har leita lenge, og idag sto det der! 4 koppar med skål og 6 asjettar. Eg skal bruke det i morgon!

Anonym sa...

Jeg har funnet fram et nydelig gammelt arvet stettfat i rosa og hvitt og sølv og satt på skjenken.
Og så har jeg vært på salg og funnet fine nye gardiner til soverommene. Jeg likte veldig godt de jeg hadde før, blomster på hvit bunn, men de var gjennomskinnelige. Og siden det er soverom og jeg får gjester snart, var det greit med et ganske tett fag gull og sølvmønstret beige til gjesterommet. Og et fint lys lillafarget fag med opphøyd blomstermønster til mitt eget kombinerte arbeidsrom og soverom. Savner lyset som kom gjennom de gamle gardinene men det ble bra uansett!

Julia sa...

Brukte et Cecile Melli smykke med mange forskjellige lenker i gull, grønt og glitter. Dyrt var det ikke, takket være fjorårets salg, men det føles litt for fint å bruke til hverdags. Idag var det derimot midt i blinken til en hvit genser og min uoffisielle uniform, en lang grå cardigan.

Ina sa...

Vi har droppet duken på det nydelige spisebordet vårt, slik at vi kan nyte et sjeldent syn: Den plettfrie teakoverflaten. Det gikk helt fint, selv om vi serverte pasta med tomasaus til middag og ungdommen er i hus.

Nattsvartur sa...

Ulempen ved å holde seg unna nettsider en halv uke! Jeg gikk selvsagt glipp av at det skulle bli en "bruke fine ting uke" denne uken...
Men som flaks var - i går tok jeg i bruk ett fint blått russisk ull/silke-sjal jeg kjøpte i St. Petersburg i høst. Så da fikk jeg deltatt allikevel :-)

Marta sa...

Trakk fram ein fin, raud collegegenser frå Berlin, som låg nedpakka i ei pappøskje, og som ikkje har blitt brukt på leeenge. Har vel heller blitt gløymt enn passa på, er jo ikkje eit plagg ein treng å vera redd for, akkurat.

Anonym sa...

Så nydelig! Tynt porselen og tynt krystal må vaskes skånsomt, ja. Min gamle svigermor lærte meg å ikke bruke oppvaskbørste på antikke vinglass. Og så husker jeg fra Agatha Christies biografi at de brukte boller/fat av papier mache boller når noe måtte håndteres særlig forsiktig. Artig hva slags assosiasjoner og tanker som kommer.

Populære innlegg