torsdag, januar 26, 2017

Dag 4


Jeg har funnet fram en dusjgelé som definitivt ikke lages lenger. 

Da jeg var liten, var Body Shop omtrent det eneste kosmetikkmerket vi visste om som hadde en miljøprofil. Man kunne levere inn flasker, man kunne få påfyll på flasker, det var mye fairtrade. Dewberry var en duftserie som jeg likte veldig godt, tror den var én av to (den andre var White Musc), og fantes i dusjgelé, bodylotion, parfymeolje, badeoljekuler, slike trekuler for å legge inn i klesskapet, badesalt, parfymestift, talkum.. osv osv. Jeg tror jeg på et tidspunkt hadde alt sammen. (Når man reiste til byen for å kjøpe julegaver som tenåring, endte man gjerne opp med å bruke halve budsjettet på egne ønsker på Body Shop). Men så slutta de å lage det, til i alle fall min store sorg. 

For seks-sju år siden lanserte Body Shop et comeback for noen av oldtidens storselgere, deriblant dusjsåpa med Dewberry-duft. Bodylotionen også, tror jeg. Og bananshampoen, og ferskendusjsåpa, og pasjonsfruktrensegeléen og gulrotansiktskremen. Jeg vet ikke hvor godt dette slo an blant nåtidens kunder. I alle fall forsvant de fra markedet igjen. Men jeg rakk å hamstre! Og det er en av disse, den siste dewberry-dusjgelé-flaska mi, jeg nå har plukket fram fra skapet. Jeg har altså en halv flaske igjen. Men jeg kan ikke spare den for alltid, og den gjør ikke nytte for seg i skapet. I tillegg har jeg en liten flaske parfymeolje som jeg kan snuse på (og bruke!) når nostalgien blir for sterk. 

Deres tur!

15 kommentarer:

Hermia Says sa...

Åh! Önskar att jag också hade hamstrat när denne doften gjorde comeback.. Köpte bodylotionen (ja, den fanns!) men inget mer.. Den är/var så speciell och väldigt mycket gymnasiet för mig. Känner fortfarande doften i näsan :)

koristen sa...

Har ikke vært så flink til å følge opp, men i dag har jeg på noen smykker fra Snö, inkludert et par lekre nye øredobber - sølvfargete "blingkuler". Er redd for å miste øredobber i disse skjerf-og-høye-jakkekrager-tider, men nå er de på!

Dessuten har jeg planer om å rydde kontoret mitt i løpet av dagen så de fine "nerdeeffektene" mine kommer til sin rett. Hva er vitsen med dragefigurer, plasmaball og verdens kuleste aggressive korsstingbroderi om litteraturformidling når de ikke synes?

Mucha-tekoppen er fylt med dyr og deilig "Løv is beautiful", så når jeg først hiver meg med så gjør jeg det grundig :-)

Margaret sa...

Dag 4 deltar jeg også -med bryllupsparfymen min ! Hermes Voyage...

Anonym sa...

G-STAR RAW dongeribukser som jeg kom inn i da jeg prøvde i går. Aldri brukt før. Og et fint grønt magnet armbånd tvinnet rundt håndleddet med strass på. Jeg er redd for å miste det så jeg har nesten ikke brukt det. Men det passet i dag.

Stine sa...

I dag har eg leita fram eit nydeleg smaragdgrønt pashminaskjerf med detaljar i raudt, gult, blått og gull. Fann det på ein marknad i Laos då eg var på backpacking og forelska meg i det med det same. Er veldig redd for det, så eg har det på litt for sjeldan, men det fortenar jo å brukast. Difor er det bra at Glamourbibliotekaren tek slike initiativ som dette! Hurra!

Anonym sa...

Har på ny genser i dag. Synes nesten den er litt for fin til å bruke på jobb - den er en myk og god blanding av ull og kasjmir. Føler meg litt fin da. :-)

namnam sa...

I dag har jeg en dråpe av Fresh Strawberry Flower, som jeg kjøpe en liten (SOM jeg angrer at jeg ikke kjøpte en stor!) flaske av i New York i 2010. Den er forlengst gått ut av produksjon og flasken er nesten tom. Synes den lukter av sommer, bading, lesestunder i hengekøye, ukomplisert popmusikk og alt som er sommerlig og deilig. Ville bokstavelig talt gitt skjorta OG buksa for en ny flaske.

Marta sa...

Gjekk for ei bok i dag, eg, rett og slett! Den illustrerte utgåva av Harry Potter og mysteriekammeret har blitt liggande på stovebordet sidan jul - utan å blitt lese i. Har tenkt "den er så fin, eg kan ikkje lesa i ho mens eg et", "eg må setja av god tid til å sjå på dei fine teikningane", og "den skal du få sjå i når du har levert drøftingsoppgåva". Men i dag tidleg tenkte eg "søren heller", og krølla meg saman med boka og ein kopp te. Angrar absolutt ikkje!

Anonym sa...

Jeg har også et grønt vårlig skjerf med nydelige gul/brune blomster på. Hadde nesten glemt det, men føler meg veldig fin med det i dag. I går fant jeg frem et gullarmbånd fra min manns bestemor med dingel på. Det var ikke en like stor hit, skulle ønske jeg kunne like det, men det er litt vanskelig... Men damen var flott:) Vh Astrid

Elisabeth sa...

Min 'ting' i dag er ei ølflaskebrun glasskål jeg har arvet etter min mormor. Passer perfekt til å ha litt snacks oppi, og akkurat nå har jeg fylt den med mandler. (Fordi det pøsregner ute og jeg er værsjuk og gidder ikke gå ut for å kjøpe snop!)

Kjersti sa...

I dag ble det et skjørt som jeg bruker (for) sjelden. Bruker i det hele tatt (for) sjelden skjørt og kjole. Planen er endre på det!

Stine Arkeologine sa...

I går kveld tok jeg opp de dyrebare, selvplukkede moltene jeg har spinket og spart på til en eller annen fin nok anledning som liksom aldri har kommet, og serverte dem på havregrøten. Det ble stor suksess blant store og små og en glad frokost! :-)

Anonym sa...

Men så superkult å komme på bøker man aldri har begynt på og multene man sparer til en ekstra anledning, men ender opp med aldri "å ta seg råd til", særlig når de er selvplukkede! Ha ha, nesten komisk, kjenner meg sånn igjen etter å ha spart selvplukkede blåbær i fryseren i en evighet! Som om det aldri kom nye muligheter til å få tak i mer ;-) Jobbreise på sparket til København i to dager, og ramla litt av lasset siden pakkingen måtte skje fort, men i morgen er jeg med igjen! Satser på å delta med en ring som sjelden er i bruk og et skjerf som trenger en luftetur til Det norske teatret.

Ina sa...

Hadde glemt utfordringen, men kom på den igjen da en venninne kom på besøk med en flaske barolo hun hadde hatt liggende! Håper skatter fra andres vinkjellere blir godtatt som en slags ad hoc-løsning. Uansett smakte de edle dråpene ekstra godt på en vanlig torsdagskveld ved kjøkkenbordet, og er en god påminnelse om at hjemme kan være like stas som ute.

Anonym sa...

Jeg husker at moren min handlet Body shop-produkter i Stockholm, de hadde ingen butikker i Norge på den tiden. Jeg har alltid vært glad i kamomilleshampoen til mitt fine, blonde hår, men hun brukte ice blue shampoo! Er litt usikker på hvor miljøvennlig den var, med tanke på at fargen - som var helt nydelig! - lå i samme nyanse som vi ser på frostvæsker til bil. Ja, ja, flott var den i alle fall. Og som du sier, der var først ute med grønne produkter til hud og hår.

Lille My

Populære innlegg