søndag, februar 05, 2017

Perchs' appelsinte


Jeg fikk et eureka-øyeblikk da jeg kom på at de helt sikkert har heis på Steen&Strøm. Som trappegående person som plutselig har begynt dytte rundt på et skrog med fire hjul, har jeg forsonet med meg at en stor del av byens glamourbibliotekar-vannhull er utilgjengelige en periode framover. Jeg så for meg scener med vogna i trappene a la Panserkrysseren Potemkin, rett og slett en del litt for  stressende situasjoner. Så kom jeg på: Heis. Klart de har heis. Klart kjøpesterke småbarnsmødre med god tid på dagtid er attraktive kunder for dem. Dermed endte jeg opp hos kjære Perchs igjen! Og før jeg visste ordet av det, stod damen bak disken og fylte pose nummer fire. Da våkna jeg, og stoppet der. En av teene jeg kjøpte, var svart te med appelsin. Jeg har alltid vært glad i appelsin-te, og tidligere fikk man tak i det i nærbutikken - var det Lipton? Twinings? 

Denne er helt super! Høykvalitet altså; av og til er det bare så inderlig herlig å drikke te fra en kongelig hoffleverandør som ble grunnlagt i 1835! De har høye krav til sine teer. Jeg blir alltid fornøyd! 

Koppen er fra Ment, et gründer-interiørdesign-verksted som ligger ved Gudbrandsdalslågen på Fåberg, i den gamle skifabrikken, og den heter "krum tekopp i gjennomfarget porselen". Jeg fikk den i julegave av mine svigerforeldre for et par år siden. Nydelig grønnfarge! Den er helglasert inni og halvglasert utenpå.
8 kommentarer:

Fivrelden sa...

Appelsinteen har jeg ikke prøvd, får kanskje neste gang jeg skal ha noe fra Perchs. Jeg synes de er veldig balanserte og flinke og det er gøy å drikke luksuste i blant også. Twinnings har en appelsinte med kanel og den trur jeg de ennå selger i Norge :)

Fivrelden sa...

*Twinings

Anaruh sa...

Jeg elsker appelsinte! Har pleid å drikke Solberg og Hansens blodappelsinte, men kanskje jeh må prøve Perch sin også. Takk for tips!

Glamourbibliotekaren sa...

Fivrelden: Ja, det er nok ikke den Twinings-teen jeg tenker på (jeg er ikke så glad i kanel i te) - men jeg tror den som heter "Orange bliss" som man får kjøpt i utlandet minner ganske mye om den. Har den innimellom :)

Anaruh: Nå kom jeg på en annen Solberg&Hansen-te jeg må kjøpe mer av! (Hva het nå den mon tro... tenke tenke.. )

Mathilde Nicoline sa...

Kommenterte jo nettopp på eg annet innlegg at jeg skulle investere i mer te! Kanskje jeg skal ta en tur på steen og strøm!

Glamourlektoren sa...

Takk for te-inspirasjon! Flott at Perchs nå er i Oslo sentrum - bare noen "farlige" meter unna der jeg jobber :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Mathilde Nicoline: Slett ikke dumt å ta en tur dit!

Glamourlektoren: Hele Food Courten deres er jo nifse greier. Så lenge man klarer å holde seg til Perchs og ikke raske med seg all lakrisen og sjokoladen som er lenger inn i lokalene, er det jo forsåvidt greit :)

Glamourbibliotekaren sa...

Anaruh: Glemte å si - jeg liker også blodappelsinteen til S&H, tror jammen ikke jeg har skrevet om den i bloggen ennå. Det må jeg gjøre noe med :)

Populære innlegg