tirsdag, mars 07, 2017

Glamourspørsmål fra leser: Klassisk musikk

(foto av Alexandre Tharaud: Pierre-Martin Juban)


Jeg har et glamourspørsmål, jeg har så lyst til å utvide platesamlingen min litt (har til og med kjøpt nye hyller på Ikea til dette formål), og lurer på om du har tips til hvor jeg kan begynne innen klassisk musikk. Jeg har ikke peiling. Det er mye fint å høre på radio, men jeg kan ingenting om det. Har du noen tips hadde jeg blitt kjempeglad! Du virker så flink på dette.

Cenerentola (i kommentarfeltet forleden dag)


Hei og takk for ditt glamourspørsmål! Jeg har svart på en del lignende spørsmål i bloggen tidligere, og jeg tror i grunnen jeg vil anbefale mye av det samme denne gangen også! Derfor klipper jeg og limer litt; håper det er ok.  
 
*En slags handleliste fra 2015 med fine plater

*Glamourspørsmål med noen tips inndelt i epoker og genrer
*Enda et glamourspørsmål om klassisk musikk
*Her er mitt lille kurs i Bach-kantater som jeg skrev en høst. 
*Her er en del nyere plater (fra 2016) som jeg tipset om rett før jul.

NB! Det er nok en del av linkene i de eldste innleggene som ikke er aktive lenger, det er noen år siden jeg svarte på de glamourspørsmålene. Jeg tror dog platene skal la seg søke opp ganske enkelt. (Butikken Aktiv Klassisk finnes heller ikke lenger, men butikkene som nevnes i handlelisten fra 2015 eksisterer - altså Eldorado bokhandel og Lawo store - og de utenlandske nettbutikkene så klart.)

Håper du får litt inspirasjon her! Hyggelig at du spør! Jeg er veldig glad i å formidle musikk, og har i grunnen drevet med det siden jeg pusha mixtapes på klassevenner på barneskolen, haha! 

mvh
Glamourbibliotekaren

8 kommentarer:

Cenerentola sa...

Tusen takk for svar :-) Her var det mye å lese. Gleder meg til å shoppe!

Glamourbibliotekaren sa...

Slå deg løs! :) Tror jeg må ta en runde selv snart.

Kristin sa...

Må si takk jeg også, her fikk jeg mange tips.

Anonym sa...

Takk for nyttig, flott post:) har oppdaget så mye fin musikk gjennom bloggen din.
Kunne du tenke deg å lage en jazz-ekvivalent-post, også? Det hadde i alle fall jeg satt veldig stor pris på :)

Glamourbibliotekaren sa...

Kristin: Værsågod!

Anonym: Morsomt å høre! En tilsvarende jazzpost er absolutt en god idé, tror bare det er litt tidkrevende - vi får se om jeg rekker det en gang!

Maje sa...

Hei! Jeg slenger på et spørsmål her:

Jeg har lett etter en skikkelig god innspilling av Gustav Holst "Planetene". Jeg er sikker på at jeg hadde en ok innspilling en gang (sikkert en Naxos- greie fra min musikklinjetid), men jeg finner verken den eller noen andre som jeg liker nå. Jeg har sett på Tidal/Wimp for å finne noe jeg kan høre på mens jeg er på farten eller på kontoret, men jeg synes ikke noen av dem jeg finner der er noe særlig. Vet du om en god innspilling, enten på CD eller digitalt som jeg kan streame eller kjøpe?

Glamourbibliotekaren sa...

Hei! Jeg tror Montreal symfoniorkester og Charles Dutoit sin burde funke! Ellers kan det jo være moro med en live-innspilling med London Symphony Orchestra med Colin Davis, eller hvorfor ikke Berlinfilharmonien med Simon Rattle. Men som sagt, Dutoit (Decca) er nok en referanseinnspilling om jeg ikke husker feil. Ellers har Karajan gjort den både med Berlin og Wien. Lykke til!

Maje sa...

Takk for tips! Det er herved notert.

Populære innlegg